Illustratie van: RobinFord

Blog: Ploeteren door de blubber

Michel en Miranda Noordman hopen dat ze voor de kerst de laatste wagens bietenpulp thuis kunnen krijgen. Door de goede bietenoogst kwam de verwachting uit dat de prijs behoorlijk zou gaan dalen en ze daarmee goedkoop voer op dam hadden. Ze hoopten dat door de vorst het erf in november begaanbaar zou zijn, maar het natte weer bracht roet in het eten. De eerste dertig wagens zijn gelost maar de laatste twintig wagens wordt ploeteren door de blubber...

Deel dit topic

Reacties

+1
huub
Wat doe je met 50 wagens perspulp op 100 koeien?
Clooney
Zal wel 50 ton zijn.
ricardo
Ik lees ook 50 wagens 1000 ton! voor 2 euro per ton. Jammer dat je geen grote silo hebt, want dan bestelde ik nog veel meer!!!
+3
Jan Veenhouwer
Daar hebben ze wel kavels van 100 ha Richard....., en nog goedkoop voer ook
ricardo
Ze hebben er ook veel NIET! 😄
+1
George
Ongelooflijk dat je daar wil wonen als je uit dit land komt. Meestal is het andersom en komen ze vandaar hierheen.
verbi
Zijn daar ook wel mooie plekjes om te wonen,en nederland is ieder voor zich en god voor ons allen de glans is er al lang af.Maar ben met je eens in die modderpoel boeren is zeker niet mijn keuze.Maar respect voor dit soort ondernemers.
casev
Er zullen ongetwijfeld vele (hollandse) emigranten flink hebben moeten ploeteren, en het niet makkelijk hebben gehad.

Maar deze mensen neem ik echt mijn hoed voor af!
jorisdriepinter
40 jaar geleden moesten wij de blubber ook wel eens aan de kant schuiven om bij de bult te kunnen komen. Afzien is soms nodig om ergens te komen.
Respect.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's erf , voer en bietenpulp geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN