Hebben Veerman en Wijffels gelijk?

Zij willen de optie mestverwerken voor melkvee afschaffen en pure grondgebonden melkproduktie. Geen melkveerechten ivm extreme produktieverhoging per koe en minder weidegang.
Via de tweets op deze pagina is het artikel uit Trouw te lezen.

Deel dit topic

Reacties

arjan_kok
Plaats het hele verhaal van veerman /wijffels aub, de tweed is bijna niet te lezen
+1
vofjagtenberg
Bij deze samenvatting boerderij

Veerman en Wijffels hekelen melkveewet

Den Haag - Oud-landbouwminister Cees Veerman en oud-informateur Herman Wijffels vinden dat de melkveewet van Sharon Dijksma het imago van de Nederlandse melkveehouderij te grabbel gooit.
Veerman en Wijffels hekelen melkveewet
In een opinieartikel in dagblad Trouw roepen de CDA-prominenten de Tweede Kamer op het wetsvoorstel tegen te houden.
Volgens Wijffels en Veerman kiest Dijksma met haar voorstel de verkeerde weg door de intensivering van de melkveehouderij te stimuleren. Dat is strijdig met het in het regeerakkoord uitgesproken streven naar een circulaire economie, stellen Wijffels en Veerman. "Met mestverwerking als vluchtroute is het hek van de dam", schrijven ze. De intensivering is al volop gaande en het bedrijf met weidegang dreigt te verdwijnen, met de korte-kringloop-koe (gras-mest-gras), die goed is voor de biodiversiteit. De CDA'ers veronderstellen dat Pvda-staatssecretaris Dijksma met dit voorstel komt onder druk van regeringspartner VVD. "Waarschijnlijk voelt ze de hete adem van de VVD in haar nek, die niets moet hebben van extra milieuregels. Maar is het niet vreemd de veehouders eerst groieruimte te geven en vervolgens aan de sector te vragen een deel van die ruimte weer af te pakken? Niet voor niets pleit de sector voor aanscherping van deze milieuwet - een unieke stap voor het bedrijfsleven."
arjan_kok
Dat verhaal is wel duidelijk, het geeft weer wat velen gevoelen, maar de realiteit is dat er al veel van die grote groeiers/3x verdubedelaars zijn, dat kan je niet terug draaien en eigenlijk anderen niet onthouden, dus wordt mestoverschot verwerken de enigste oplossing, over de grens kunnen we nog stoeien vindt 3a4 koeien per ha ook wel zat
+6
Cornelis
Toen Cees zelf nog minister was had hij toch DE kans om het toen te regelen. Zijn kans is nu voorbij
+2
jan is hobbyboer
Wel beetje ouwe mannen die achteraf lullen. En vooral echte CDA-ers, waaien met alle winden mee, lekker opportunistisch. Toen ze zelf nog wat te vertellen hadden lulden ze heel anders dan nu ze beetje van een afstandje kunnen toekijken. Elke aandacht die ze nog krijgen is eigenlijk teveel.
+1
verbi
Je blijft lachen met het CDA,Veerman die er niks van gebakken heeft en Wijffels altijd bij de rabo gewerkt en intensivering toen gepromoot en nu de zaak onderuit halen,lekker betrouwbaar volk.Mijn stem zijn ze kwijt als ze deze wet tegen houden, kun je nog beter PvdA gaan stemmen!!!
+3
George
Tja en toch hebben ze wel een beetje gelijk, al is het een beetje achteraf.
+3
jorisdriepinter
Wijffels verkondigd dit verhaal(min of meer)al jaren en Veerman heb ik 6 jaar geleden op een lezing ook horen verkondigen dat grond kopen beter was als intensiveren.
Het geheugen van beide heren is beter als van de reactoren hier boven.
+2
verbi
Als Veerman het toen al zo goed wist had hij toendertijd beleid moeten maken en Wijffels financierde toen al zeer grote varkensstallen. Maar tussen toen iets zeggen en toen niks doen daar zit het hem. Dus de heren hebben een geheugen zoals het hen uitkomt. En mijn geheugen is nog redelijk goed.
+3
Cornelis
Wijfels heeft vele malen de kans gehad om het CDA te leiden. Heeft ie niet gedaan, ook prima. Buiten de vraag of ze gelijk hebben, ken je plek.
pieta
Het was ook beter als mensen meer met de fiets zouden gaan. Maar ja, wat moet je er mee?
jan 1
Beide heren zeggen wel hoe het niet moet,is mosterd na de maaltijd.
Zal het toch afgunst zijn?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , melkvee , grondgebonden en melkveerechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1