'Eenzijdig antibioticabeleid is een ramp'

Het eenzijdige Nederlandse antibioticabeleid is een ramp voor de veehouderij want het tast het dierwelzijn aan en verhoogd het antibioticagebruik. Dat vindt het Collectief Praktiserende Dierenartsen (CPD).

Deel dit topic

Reacties

Jack Rijlaarsdam
Ik moet de balans nog opmaken van het eerste half jaar ab-vrij droogzetten, maar mijn gevoel zegt dat ik meer dierdagdoseringen heb gebruikt om verkeerde kwartieren weer op te lappen dan dat ik gebruikt zou hebben aan droogzetters.
+1
aldert
Gewoon een half droogzettertje erin en je heb nergens last van.
friesboertje
Deden we voorheen ook. Werkte prima, ook al helpt het dan niet volgens de geleerden.
Farmer_
@friesboertje
En minder wachttijd.
meelezer
@Farmer_
Halve dosering leidt juist tot resistentie. Je zorgt ervoor dat de zwakke bacteriën gedood worden en de sterke overleven. Deze sterke gaan weer vermeerderen en dat leidt nou juist tot vermeerdering van resitente bacterien. Dat moet je nou juist NIET willen!
aldert
@meelezerEn waarom gaat dat hier dan al 25 jaar goed ?
+1
Farmer_
@meelezer
Geloof toch niet dat dat voor een droogzetter opgaat, een kuur is wat anders, de hoeveelheid zalf in de droogzetter bepaald hoe lang het erin blijft, heb nog nooit verschil gemerkt tussen een halve of hele dosering.
Frans1
Het gaat hier tot nu toe boven verwachting,sinds een dik half jaar zet ik ze allemaal alleen nog droog met Orbeseal.
+2
ejb
Ook ik vind dat het beleid t.o.v. antibioticareductie volledig is doorgeslagen en dat de melkveehouders worden afgerekend voor hun inzet in plaats van beloond. dus aan alle collega's die vorig jaar verkondigden dat de antibiotica gebruik ook in de melkveehouderij fors omlaag kon wil ik zeggen: BEDANKT

vind gewoon dat elke koe preventief drooggezet moet kunnen worden met droogzetter.
+2
arjan Kok
Hoewel het verhaal van de dierenartsen een hoog waarheidsgehalte heeft, leidt het de aandacht opnieuw af van de werkelijkheid nl dat het onomkeerbaar is dat de veeteelt een lager antibioticagebruik MOET realiseren door sterke verhoging van de natuurlijke weerstand door verbeteren van bedrijfsvoering en door fokkerij

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's antibioticabeleid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN