Margje 430 haalt 10.000 kilo vet en eiwit

Margje 430, de Gornosdochter van familie Zents-Tap in Vorden overschreed afgelopen week de 10.000 kilo vet en eiwit. De koe met 50 procent brownswiss en 50 procent holstein-bloedvoering haalde in 2007 en 2009 de eindronde van de koeverkiezing van MelkveeMagazine.

Deel dit topic

Reacties

+3
jan w
Albert en Birgit gefeliciteerd.
Aan de fokwaarde van de zoon van deze koe kun je wel zien dat dergelijke fokwaarde's alleen maar gebakken lucht is. Als het een raszuivee Holstein was geweest, dan had er een fokwaarde gestaan van hier tot Tokio.
arjan Kok
Welke zoon bedoel je?
jan w
In het artikel staat dat een zoon van de koe een fokwaarde heeft gekregen. Deze is niet positief. Dus een op fokwaarden gerichte boer zal die stier niet gaan inzetten. Maar ik zou een dergelijke stier liever gebruiken dan een stiertje die een fokwaarde heeft van genomics op genomics, zonder dat er cijfers beschikbaar zijn.
arjan Kok
@jan wheb nog even verder gezocht, bedoeld wordt de kleinzoon emerland, deze stier heeft een goede fokwaarde vergeleken met andere Brown swiss stieren
ejb
Quote:
@arjan Kok: vergeleken met andere Brown swiss stieren

hoezo??

Brown Swiss stieren met dochterinformatie scoren qua NVI hoger dan RHF stieren met dochterinformatie
jan w
@arjan Kok
Van deze koe staat een zoon Emerlend bij KI Kampen.
ejb
Ook de felicitaties aan de familie Zents van mijn kant

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe , eiwit , melkveemagazine en brownswiss geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0