Iemand een idee

Weet iemand wat dit is

bilder.landwirt.com/0412/…

Deel dit topic

Reacties

+1
duitser
Box om kalveren te onthoornen?
gezienus
Je was wel erg snel ,had ze zelf nog nooit gezien
duitser
Ik ook nog nooit. Wie maakt zoiets en wat zou dat kosten? Lijkt me wel handig.
avondrood
@duitser
Zoals je in de reacties leest niet doen. Gewoon verdoven en pijnstiller erbij. Opgelost.
+1
pieta
@avondrood
Je kunt in dit ding natuurlijk ook verdoven. Om te onthoornen en voor het verdoven is het wel makkelijk dat ze vast staan. Verder lijkt het mij veel werk op die manier. Ik ben voor verdoven trouwens.
+1
ricardo
Afwerkplek?
jan 1
Een biertap
Campagne
Hier in Frankrijk gebruiken ze ook, zien er net wat anders uit. Kosten ze ongeveer 400 euro nieuw. Wij hebben een tweedehandsje gekocht.
+1
avondrood
Wordt er nog wel verdooft als je zo´n ding gebruikt????? of is dat niet meer aan de orde tegenwoordig. Zelf ben ik er een voorstander van. Mocht je een echt jongvee opfokker zijn gewoon verdoven.
Hebben we het over dierkwelling. Laat het Marianne maar niet horen hierover.
+4
ROORDA J
Toch niet zonder verdoven.Als je ze eerst plat spuit kun je ze toch gewoon liggend branden en direct bijspenen controleren en eventueel bloed tappen enzo.
avondrood
Inderdaad. Allemaal tegelijk. Snel hè´.
hofmiddelburg
Quote:
@: ROORDA J - 1 dag geleden

Toch niet zonder verdoven.Als je ze eerst plat spuit kun je ze toch gewoon liggend branden en direct bijspenen controleren en eventueel bloed tappen enzo.

plus pijnstiller
avondrood
Als ik me de foto zie is het kalf niet verdoofd. Hier krijgen de kalveren een volledige narcose en plaatselijk verdoving bij het oor. Werkt super
+3
torrarica
Doet me denken aan een martelwerktuig
+4
jvt
Hier stond er ook eentje, franse uitvoering, op het bedrijf. Heb het ding verkocht voor 150 euro, martelwerktuig. Gewoon ff verdoven, beter voor mens en dier. Is toch niet meer van deze tijd, zo martelen...
gezienus
Hier komt +- 1maal in de maand de dierenarts die het doet kost rond de 7 euro incl alles. jullie hebben het wel steeds over verdoven maar wie van jullie geeft er ook een pijnstiller bij. hier wel
david2
Wij wel,volgens mij is pijstiller nu min of meer verplicht, en ach die 1 cc kom je ook wel weer overheen
fleckie86
Voor die paar euro en die paar kalveren op jaar basis kan mooi de veearts mee pakken als die er is en dit gemartel lijkt met totaal niks.
In die tijd dat ik bij Ab-service werkte genoeg drama gezien met die doehetzelfers. Op jaarbasis kost het geen drol dat onthoornen. doe je het gecombineerd met een PBB of maandelijkse dap-bezoekje dan helemaal niet. verkeerde zuinigheid. En ja ook hier verdoving + pijnstiller
+3
Eddie v
Ze moesten dat brandapparaat eens bij de vent op zijn reet zetten .

groet

Eddie
shoveltje
Heeeeeel verstandig om zulke dingen te gebruiken en helemaal om deze foto op het web te zetten!!!! dom dom dom!!!!
gezienus
Web te zetten!!!! dom dom dom!!!!

waar dacht je dat ik de foto weg heb dan ..iemand die zich een beetje met het internet uit kent vind eigelijk wel van allles zowel kwaad schiks als goed schiks
+2
Farmer_
In Canada verdoofden we de kalveren bij de zenuw achter de ogen ipv plat spuiten met rompun, dat vondt ik een nog betere manier dan plat spuiten met rompun, heb nog nooit een kalf gehad dat dan nog iets ervan voelde, het is alleen lastig om ze op de plaats te houden, dit hok is waarschijnlijk voor verdoven achter de ogen zodat ze beter stilstaan omdat ze zich dan nog normaal kunnen bewegen.
aldert
@Farmer_Wij geven ze eerst een beetje rompun,en dan verdoving in de zenuw tussen oog en oor.
gezienus
@Farmer_ dan is het dus eigelijk een diervriendelijk Produkt

Weet het eigelijk niet ,maar mag je hier vrij verdovingsmiddelen in huis hebben of mag alleen de Tierärzte die verschrieben
oldhuus
Ben ook eens op een bedrijf geweest waar ze deze kerbl.com/catalog/ShowArtikel.aspx/…# gebruikten, duurde maar een paar seconden voelde het kalf amper wat van zeiden ze.
Farmer_
@aldert
We spoten ze altijd achter het oog( tussen oog en oor) zit zo'n holte waar de zenuw loopt, je kunt het zo vinden als je er met de vinger opdrukt.
Farmer_
@gezienus
Rompun hebben we wel, maar dat spul voor achter het oog weet ik niet of je dat mag hebben, denk het niet.

Met verdoving is het idd diervriendelijk.
Farmer_
@oldhuus
Heb ook zo'n buddex gehad, gaat idd snel maar naar 1-2 jaar zijn ze kapot, rubber langs de kop brandt weg of geen contact meer, battery is wel goed.
+1
gezienus
@Farmer_
lees de kleine blauwe letters even onderaan

wordt hier zelfs aanbevolen om stressvrij te werken zonder ongeluken
horn21.de/enthornungsbox/…
hofmiddelburg
Is het een SM-box?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
3