Verslag - Open dag familie van Eck Werkhoven

Foto's en tekst met dank aan @Arjankok_:

De koeien die er heel goed uit zagen, worden jaarrond opgestald, de melk wordt geleverd aan Bel Leerdammer. Centraal de deze open dag was de Fullwood-packo 44 stands melkstal. (klik op de foto voor omschrijving)

Deel dit topic

Reacties

+1
de hoef
En die melkveehouder maar klagen over bel leerdammer
je zou bijna denken dat ze meer melkgeld krijgen als de rfc leden
+1
mlkvhoudr
Ha ha ik neem aan dat ze al begonnen waren met bouwen en daarnaast moet je eens kijken hoeveel koeien wij moeten melken om een gezinsinkomen bij elkaar te melken, bel werkt op deze manier megabedrijven in de hand 😃
de hoef
Ja zo had ik het nog niet bekeken
arjankok_
Wat vinden andere prikkers van de stal, de boxen en de vloeruitvoering zijn zeer comfortabel voor de koeien maar de maatvoering van de paden en de gevelhoogte ivm ventilatie zijn nogal ouderwets
mlkvhoudr
Ik zou hem ook hoger gebouwd hebben
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@mlkvhoudr: hoger

Hoger? Moeten er stapelbedden in ofzo?
mlkvhoudr
@Jack Rijlaarsdam

Op het moment wel jack 😉
spotmelker
Met een geisoleerd dak kun je de stal beter niet te hoog hebben want dan koelt de lucht al te ver af voordat die de nok uit is en slaat dat weer terug op het vee.
arjankok_
Interressante theorie
spotmelker
@arjankok_ Even neus en ogen gebruiken op een van de vele open dagen met hoogbouw. Als je geluk hebt rookt er iemand een sigaartje.
de hoef
Het ziet er na uit dat het hardwerkende mensen zijn ,die niet te veel geld weg gooien aan luxe
david2
Er wordt ook nog wat uurtjes buiten de deur gewerkt zie ik op de laatste foto staan, zal wel nodig blijven de komende tijd.....
+3
Grasbaal
Wat ik hier in de regio zie is dat de bedrijven waar de opvolger(s) +- een jaar of tien als ZZP'ers hebben gewerkt tot de financieel sterkste bedrijven behoren.
jg
Hoe zie je dat dan ???
+4
MTSTAMMINGA
Ze hebben mischien ook wel meergeleerdt\gezien die 10jaar als ZZP
Als al die schoolgaande jaren

De beste leermeester is misschien welwerken bij een slechte boer\ondernemer denk ik Hoe het niet moet en kan Onthoudt een mens beter dan hoe het moet 😞
+1
George
@jg
Ja dat vraag ik me ook af , Co zal de bankafschriften wel gezien hebben.
+2
George
Het is een heel verschil tussen financieel sterk lijken of ook werkelijk zijn. Het is aan de buitenkant aan een bedrijf niet te zien want het is niet allemaal goud wat er blinkt zeggen we dan in Buul.
de hoef
Als je er mee temaken hebt is het wel zeker te zien
George
Waaraan?
+3
de hoef
@George
hoe snel er betaald word
een goed bericht gaat voor je uit
George
@de hoef
O ja inderdaad op die manier.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's open dag , stal , koeien , melk , melkstal , leerdammer en bel leerdammer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
4