Minder ammoniakemissie bij scheiden mest in stal

Voor elk "mestprobleem" komt een technische oplossing:

Schrijver Stalinrichtingen ontwikkelt een systeem dat de dikke mestfractie in de melkveestal van de vloer opraapt en in een apart reservoir deponeert. Door mest en urine meteen te scheiden, wordt de ammoniakemissie flink gereduceerd. De aparte fracties zijn ook gemakkelijker te gebruiken voor de productie van kunstmestvervangers.

Na de zomer komt daar het eerste prototype uit zijn voort dat onder praktijkomstandigheden wordt getest bij een geĂ¯nteresseerde melkveehouder. Westerbeek verwacht volgend jaar de eerste serie te kunnen maken en hoopt het jaar erop de mestopschepschuif commercieel uit te rollen.

Meer: boerenbusiness.nl/tech/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

arjankok_
De techniek vezint graag oplossingen waar ze wat aan kunnen verdienen, lijkt veel op manier van vroeger,gier loopt weg en mest schep je in de kruiwagen :lol:

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , zomer , emissie , stal , ammoniakemissie , melkveehouder en mestfractie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
36