Delaval, SAC, Boumatic

Kan er iemand mij overtuigen welk merk ik moet kopen en waarom. Dit voor een melkstal zij aan zij of swing over. Waarom kiest men ook niet meer voor een swing-over? Minder onderhoudskosten of niet?

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Er is er maar 1 die je kan overtuigen en dat ben je zelf, ik melk nu 7 jaar in een 2 maal 17 70 graden melkstal, bevalt op zich wel goed, gaat ook wel eens wat aan kapot.

Ik ben als ik het snel optel 4000 euro aan onderhoud/doormeten en onderdelen kwijt per jaar

Waarbij er toen ik de tepelvoering nog van sac kocht 900 euro aan tepelvoering inzit per jaar en 1000 euro voor de onderhoudsbeurt.

De rest zal dan onderdelen en incidentele reparaties zijn
gezienus
2 maal 17 visgraad of swing over
70 graden gezienus !!!
gezienus
@de tukker oet twente
tukker ???

•30 graden visgraat melkstal.
•50 graden visgraat melkstal.
•60 graden visgraat melkstal.
•70 graden visgraat melkstal.
de hoef
@gezienus
hier word het 30 graden ,dit weekend
+1
boertje boer
Zelf gaan melken in verschillende stallen is de beste manier om te ervaren wat bij je past. Hier gekozen voor GEA 20 stands swingover 70 graden.
Eerst gemolken in een zij aan zij stal 2x10, voordeel compacte stal. persoonlijk vond ik het een nadeel dat je een mestplaat hebt waardoor je geen overzicht hebt op de koeien (zit er ook voor bescherming van apparatuur) Een vaars die de melk niet laat schieten is in principe niet te behandelen of te spannen zonder gevaar voor eigen leven. stal is ook zonder mestplaat te leveren maar ga melken in een stal met plaat en ervaar hoe de boer deze problemen oppakt. Daarna gemolken in een swingover van fullwood kwalitatief een goede stal persoonlijk moeite met dealer. gemolken in een Dairymaster alleen dit systeem moet bij je passen. ze verkopen het liefst zij aan zij met klaphekjes, voeren in de melkstal met gemetselde voergoot zit niet in de prijs van de melkstal. Delaval vond ik kwalitatief het minste en duur in onderhoud.
huub
Je moet eerst voor jezelf het systeem bepalen, en dan pas het merk en de daarbij behorende dealer, onderhoud en service is toch een kwestie van vertrouwen.
ejb
Zou zeggen: nodig ze alle drie uit en laat je door hun overtuigen want met 1 van de drie moet je dan verder
ricardo
Heb je bij 70 graden niet dat de aparaten er gestuurd door de slang altijd een beetje scheef onderhangen?
mlkvhoudr
Je krijgt wel iets meer onkante uiers er van dat idee heb ik wel
+1
jan w
We nemen er vaak de tijd niet voor, maar ga met de verschillende systemen en merken melken. Misschien dat je dan een verschil ervaart. En kies voor een dealer waarmee je door 1 deur kunt blijven gaan.
paul1
Hoeveel koeien melk je ? bij grotere aantallen is een rotor melkstal te overwegen.
bilo
@paul1
zal voor een 65 tal koeien zijn , later gemakkelijk uit te breiden tot 85 stuks door jongvee te verschuiven
+1
arjankok_
Heb zelf voor zij a zij met GEA aparatuur gekozen korte looplijnen minste m2, als ik het over moest doen zou ik een bredere en in hoogte verstelbare putvloer nemen,betrouwbare dealer is belangrijker dan het merk denk ik
+1
Saguta
Swingover van bouwmatic zou ik zegge , bouwmatic is voor de koe gemaakt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , melkstal , sac , delaval , boumatic , zij aan zij en onderhoudskosten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
48