75% van de veehouders heeft nog geen mestverwerkingscontract afgesloten

Het aantal #melkveehouders dat een contract heeft afgesloten met een mestverwerker is nog steeds erg klein.

Een kwart van de veehouders heeft tot nu een mestverwerkingscontract afgesloten met een andere veehouder of mestverwerker. Zij voldoen daarmee aan de mestverwerkingsplicht. Het overige deel van de veehouders heeft nog niets geregeld. Dat blijkt uit navraag bij diverse marktpartijen.

Rundveehouders die mestverwerkingsplichtig zijn, maken het meest gebruik van een vervangende verwerkingsovereenkomst (VVO). Dit betekent dat een veehouder zijn mestverwerkingsplicht overdraagt aan een andere veehouder die meer verwerkt dan nodig is om aan de mestverwerkingsplicht te voldoen. De prijs van een VVO is momenteel €1,40 / €1,50 per kilo fosfaat.

Deel dit topic

Reacties

henvertje
Moet inderdaad ook nog een VVO afsluiten, maar dat kan nog tot december!
Fozzy Bear
Te hopen dat er dan al mest verwerkt is voor jouw VVO. Anders gaat dat niet lukken. De verwerkte mest moet voor 31 december het land verlaten hebben. Ze kunnen geen voorraden aanmaken. Als jij dan in december nog een vvo aanvraagd en er zijn er dan meerdere die allemaal voor die laatste alreeds verwerkte kg inschrijven dan zal de prijs wel stijgen.
Een verwerker gaat niet vooruit verwerken omdat hij geld investeert die hij misschien niet betaald krijgt.
+2
josl
Heb voor dit jaar vvo's geregeld en en voor komende 7 jaren door in te tekenen bij Merensteyn.Bedoeling is dat ook de komende jaren mijn mest via vvo's word afgezet in de regio en varkensmest verwerkt wordt op Merensteyn.
+1
Wiebren
En weer lees ik de meest misplaatste term van het jaar bij Boerderij: het komt niet van de grond. Wat een onzin. Een groot deel van de verwerkingsverplichte boeren moeten nog actief de markt op, aanbod is er zat. Misschien wachten ze tot het toch een euro of 4 kost voor een kilo fosfaat....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders , mestverwerking , mestverwerkingsplicht , vvo en mestverwerkingscontract geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0