Logi -kal Wie heeft er ervaring mee

Ik zag in de boerderij een advertentie staan van Logi-kal
Het is een kalkmeststof in korrelvorm.
Is met zwavel en magnesium.
Doordat we al meerdere jaren geen kunstmest meer op gras gebruiken zie je dat het iets verzurend is en het MG gehalten de kuil daalt.
Deze kalkmeststof zou misschien wel passen.
Voorheen gebruikte we bij de eerste snede een meststof op maat.

Deel dit topic

Reacties

jan w
Aantal percelen proberen?
mlkvhoudr
Zelf heb ik een paar baantjes bemest met kieseriet, tot op heden zie ik daar nog geen verschil in dat het harder groeit.

In kieseriet zit ook magnesium en zwavel en de prijzen waar ik het voor kon krijgen :

Korrelkiezeriet los € 27,60 per 100 kg, excl. BTW

BigBag € 29,90 per 100 kg, excl. BTW

Gezakt € 31,60 per 100 kg, excl. BTW


Agrigips, volle vracht los gestort € 30,00 per ton, excl. BTW
Petro Pelgrum
Zwavel is van groot belang voor de goede benutting van het voer door de koe, vooral als er aan de onderkant van eiwit wordt gevoerd
+1
hans m
Wij gaan dit jaar kalkkorrel gebruiken als rijenbemesting in de maïsteelt. M.n. grasland die d.m.v. de strokenfrees ingezaaid wordt met maïs. Grasland met een hoog organisch stof, soms lage ph, kan veel N leveren, maar de N komt (te)laat vrij. Kalk versnelt de omzetting van de o.s. Zonder andere meststoffen in de rij een zelfde opbrengst halen is het doel.
Petro Pelgrum
Veel succes gewenst.
Is je doel om kosten te besparen, of heb je hier andere doelen mee?
+1
hans m
Kosten zijn ongeveer het zelfde als met 150 kg kas.
Grasland omzetten in maïsland geeft een boost aan N; hiervan gaat nogal wat door uitspoeling verloren. Maïs kan lang niet alles opnemen van de N die vrijkomt uit een o.s. rijke graszode. Kalk maakt N vrij, maar als je dit doet in de rij (strookje van 12 cm.) en de rest van de zode intact laat, zou theoretisch meer N gebonden blijven. Overblijvende N komt dan in het 2de jaar beschikbaar.
Petro Pelgrum
@hans mEn wat met fosfaat en kali en borium?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , gras , kunstmest , boerderij en meststof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3