Familie Wester domineert rundveekeuring in Middenmeer

'NOORDHOLLANDS EIGEN WINTERSHOW'

Iets wat wellicht een soort generale repetitie zou kunnen zijn voor de komende NRM werd wel een aardige best bezochte manifestatie, was het s'ochtends fris en een beetje dampig; eigenlijk jammer dat Knoef het enige waardige jurylid was Kalsbeek schoot af en toe vreemde bokken en arbiter Dotinga is een onbegrijpelijke keus van de organisatie met alle gevolgen van dien.Geen twijfel ontstond er over de briljante inzending van John, Cristel en Jens Wester alle drie dieren werden met een 1A prijs beloond en zowel bij de vaarzen als de middenklasse had de familie de kampioene.

Bij de oudere dieren was de hoofdrol opnieuw voor Willem Bakker 's Lherosdochter Marijtje 356 x Lord Lily, die opnieuw algemeen kampioene werd een best geuierde opvallende verschijning; bij de middenklasse Dropshot dochterCarla 244 3.3 10957 4,56 3,59 112+ ook stalgenote Bovigen Redrockdochter Carla 323 was 1a in haar rubriek en de vaarsTruus 197, Joylan Eurostardochter won en haar rubriek en onbedreigd werd ze vaarzenkampioene dit drietal aangevuld met een andere koe won ook het fokclubkampioenschap voor Veeteeltstudieclub Opmeer; kortom veel bekers en linten voor de familie Wester mee naar huis!!!

Een man van de organisatie verdient een pluim oud controleur stamboekhouder Jaap Boon uit Venhuizen, die de spil is in de organisatie en veel zaken perfect regelt eigenlijk best jammer dat uit zijn werkgebied weinig dieren meer komen.......nog iets persoonlijks graag wens ik Ben Korevaar uit Wieringerwaard voorspoedig herstel toe en hopelijk tot ziens............

Naturlijk ook zij kunnen t niet alleen en oa Wijnker en van Eijk deden aardig mee; wij zagen in hun winnaressen van 1A en 1B prijzen echter direkt geen NRM vedetes als de Lheros goed gecoached wordt zien we daarvoor meer perspektief: drie maal daags melken etc. horen daar zeker bij; wellicht groeit ook wijnker's Snowmanvaars. die ook 1A was de goeie kant op nu was ze nog erg vers enfin we volgen eea met spanning: de publieke belangstelling was prima zo ook de standhouders kunnen tevreden zijn!

Deel dit topic

Reacties

+1
Grasbaal
Veeteeltstudieclub Opmeer voor het eerst sinds jaren weer eens nummer 1 op de Wintershow Middenmeer.

+1
MTSTAMMINGA
Van winter hebben die leden het even gezien hoe het niet moet

Gefeliciteerd met de nummer 1 collega's
Grasbaal
Karst, de leden hebben bij jouw meer geleerd als gisteren op de Wintershow
Kenijor
Nu is het wel met hoofdletters en komma's.
Maar nog wel gekleurd.
ricardo
We zijn zo nog niet van hem af pfff.
-1
noordhollander
Ricardo jouw mening verandert niks
MBTrac1100
Quote:
@Kenijor: Nu is het wel met hoofdletters en komma's.
Maar nog wel gekleurd.

en dat waardeer ik wel.
+1
jan is hobbyboer
Volgens mij is een mening per definitie gekleurd. Een mening is iets wat iemand vind, en is erg bepaald door cultuur en andere achtergronden. Alles wat ik hier typ is ook maar een mening, die de meesten hiero ook nog complete onzin vinden. Meeste dingen die als feit worden gebracht zijn ook gewoon meningen, er zijn niet zoveel feiten behalve een paar stellingen van Einstein en dat soort jongens. Alle verkoop-onzin is vaak ook maar een mening, meeste zogenaamd wetenschappelijk onderzoek komt ook niet verder als een mooi verpakte mening. Is goed voor de discussie.

Ik vind dat onze leerling noordhollander veel vooruitgang geboekt heeft, dit was een heel leesbaar stuk, of je het nu met hem eens bent of niet. Hij krijgt van mij de aanmoedigingsprijs.
Erco
Dan moet hij wel hulp gehad hebben....
+1
noordhollander
Ja dat klopt bij de stand van mn vrind Jan Wagemaker hadden ze op tijd koffie en lekkere broodjes; als je dan als kleine speler op de markt(KI SAMEN uit Grashoek) de kampioenes van John Wester hun vader alledrie geleverd hebt: Dropshot ,Bovigen Redrock en Joylan Eurostar(v Champion) kun je terug en vooruitzien op een geslaagde dag!!!
+1
Kenijor
Ik denk dat de invloed van de fokker vele malen groter is als de ki.
mlkvhoudr
Ik dacht al waarom vind ik het geen mooie koeien, maar ze komen niet van de coop 😃

Ik vind ze nogal smal en hoog op een enkele nagelaten, misschien groeien ze er nog in
Grasbaal
Vind je de groep van Lutjewinkel ook geen mooi koppeltje?, hier zie je behalve links (die koe is 1,63 groot) wel de hoofden van de begeleiders.
mlkvhoudr
@Grasbaal

ik vind de meest rechtse echt smal lijken, maar ben absoluut geen keuringskoe kenner.

Als ik er een moest kiezen nam ik waarschijnlijk de meest linkse, alhoewel die mer wel weer erg rechte poten lijkt te hebben
+1
cs-agrar
@mlkvhoudr
je moet de koe pakken die het beste bij jou in de stal past, in jouw systeem. Dat is voor jou de kampioene. Zo simpel ligt het.
Farmer_
@cs-agrar
Ik wil ze alle 4 wel, maar vindt die rechtse ook wel wat te iellig qua bouw.
cs-agrar
@Farmer_
Denk dat het meevalt, er zit wel wat ruimte tussen de voorpoten en lijkt zo ook wel lengte in de ribben te hebben. Koe vertekend een beetje door de grove heupbeenderen, zal wel ergens iets van Addison ofzo voor zitten, dan komt dat vaak terug. De opmerking va Noordhollander over het grote KI-Samen gehalte bij de toppers van de keuring klopt wel aardig, Samen doet hier in de buurt qua keuringskoeien goede zaken en heeft dan ook een enthousiast verkoper lopen die wel weet waar hij z'n spul afzetten moet. Daarentegen, is een lijst van honderdtonners weer doorspekt met CRV-stieren, tja, wat moet je nu hebben..
jan is hobbyboer
Quote:
@Grasbaal: die koe is 1,63 groot)

1.63 went ook wel hoor, het is maar wat je gewend bent. als je allemaal mini-koeien van zo onder de 1.50 gewend bent is 1.63 inderdaad groot.
Kenijor
@cs-agrar
Wat een onzin, je gebruik toch wat je past en niet waar het vandaan komt.
Het is natuurlijk wel een kwestie van gunnen. Maar je prikt toch zo door die verkoop praatjes heen van die zogenaamde deskundigen.
Frans1
@jan is hobbyboer
Ik heb hier ook een paar van die grote kasten lopen,is wel mooi,maar hier in de stal met standaard boxmaten 1.10x2.40 vind ik dat iets kleinere koeien zich toch beter handhaven
noordhollander
@Grasbaal
de foto is van lutjewinkels studieclub met links de kampioene van bakker.............
cs-agrar
@Kenijor
inderdaad, je gebruikt wat je past.
-3
noordhollander
Ik hoop dat ooit de uitslagen van gisteren met resp vaders op een lijst komen dat levert zeker geen verrassingen voor crv op ook wijnker ea hadden die stieren niet als vader bij hun dieren staan.............waarom geen tekst bij deze foto meneer co????
MBTrac1100
En dat vindt ik nu een onduidelijke reactie.
ricardo
Ben je anders van hem gewend?
MBTrac1100
De topicopening scoorde een voldoende!
ricardo
Ja klopt, schreef hij ook had, een ander voor hem gedaan:D
+3
MTSTAMMINGA
@ricardo
Soms is een mens op een leeftijd Dat je hem niet meer proberen moet te veranderen Maar de mens maar azepteren zo hij is 😞

De ene reageert zich af op HET PRIKKEBORD een andere weer ergens anders op 😞
+3
jan is hobbyboer
Quote:
@MTSTAMMINGA: Soms is een mens op een leeftijd Dat je hem niet meer proberen moet te veranderen Maar de mens maar azepteren zo hij is

Ik vind eigenlijk dat je, zolang je er niet teveel last van hebt, mensen eigenlijk nooit moet proberen te veranderen, het is juist leuk dat er afwijkende types rondlopen. Anders kon Co de tent ook wel sluiten, als we het altijd maar eens waren met elkaar.

Dit is natuurlijk wel weer beetje praten voor mezelf, ik ben natuurlijk ook niet helemaal standaard en gemiddeld. Moet er niet aan denken.
MBTrac1100
@jan is hobbyboer
klopt allemaal, maar een leesbaar stukje tekst is toch wel wenselijk nietwaar?
+4
jan is hobbyboer
@MBTrac1100
Als je hier vaker komt weet je waarschijnlijk wel hoe ik over hem denk. Ik vind ook dat hij veel warrige onzin uitslaat. Ik vind dat ie ongelooflijke KISAmen en fokkerij tunnelvisie (nou ja visie) heeft maar dat is in principe z'n goed recht. Co is hier de baas en die houdt gelukkig nogal van vrijheid van meningsuiting, anders was ik er ook allang afgeknikkerd.
Grasbaal
Hier de complete uitslag: slideshare.net/grasbaal/… (voor een groot scherm klik op het blokje pijtjes rechtsonder)
de hoef
W terlouw komt die van oorsprong uit zuid holland schoonrewoerd
+1
Farmer_
Dacht van Noord-Holland.

Foutje, dacht dat je een andere terlouw bedoelde.
+1
de hoef
@Farmer_
mijn vader had vroeger een stageloper uit schoonrewoerd .en die verhuisde later naar een eiland [de marken dacht ik].dat waren toen twee broers die met weinig begonnen zijn en volgens mij nu allebij een bedrijf hebben,zodoende mn intresse
noordhollander
Wellicht niet al te duidelijk enfin crv heeft ze nu vrijdag nog steeds niet op zn site met de fokkers en de vaders erbij dan kunnen critici zien hoe t voor eenieder uitkomt ik moet denken aan t witte vaarsje uit stal willem keesom fokkerijraadslid crv als zoiets je fokdoel is zou ik ervoor kiezen geiten te gaan melken....................
jan is hobbyboer
't was wel een eenmalige opleving, de teksten zijn weer net zo onnavolgbaar als vroeger. Een zwaluw maakt inderdaad nog geen zomer, geldt zelfs voor noordhollander.
+1
Petro Pelgrum
Waarom wordt dit over Noord hollander toch zoveel herhaald, dit wordt onderhand ook wel erg algemeen.
Laat die man toch lekker kletsen. Ongelooflijk dat daar zo veel energie aan wordt verspeeld.
ricardo
@Petro Pelgrum
Inderdaad Petro het heeft geen zin om steeds mar te herhalen, het lijkt het topic over water voeren wel:D
+1
Petro Pelgrum
@ricardoJa precies maar dat is positief. En dat gaat over het topic, en niet over hoe iemand persoonlijk is.
Het is zo makkelijk om iemand de hele tijd af te zeiken op zo`n afstand.
Ga maar eens tegenover elkaar zitten dan wordt het wel anders voor een aantal mensen.
hookwood
Willem is al weer een paar jaar uit de fokkerijraad.
noordhollander
Wijze woorden pelgrum het gaat echt niet over de keuring of de koeien ook niet hun eigen middenmoters op de keuring ofzo maar geiten mekkeren ook graag denk ik dan maar................
Kenijor
Als zoiets je fokdoel is zou ik ervoor kiezen geiten te gaan melken....................
Maar koeien met geen 3%eiwit en super laag vet als dat de bedoeling is, dan weet ik zeker dat je beter geiten kunt melken.
noordhollander
Nog steeds geen uitslagen op de crv site de hoofdsponsor van dit soort evenementen meneer tuinier dat is niet leuk voor uw relaties
hookwood
Heeft de organisatie die uitslagen wel aangeleverd dan?

Ze staan ook niet bij KI Samen op de site.....
Grasbaal
Nogmaals de complete uitslag staat hier: slideshare.net/grasbaal/…
noordhollander
Helaas die zijn niet kompleet webmaster en de keuring was een crv keuring hookwood
hookwood
Quote:
@noordhollander: de keuring was een crv keuring hookwood

Een crv keuring?

De Wintershow Noord-Holland wordt georganiseerd door de Stichting Wintershow Abbekerk. Als je wat roept, doe dat dan wel op basis van feiten.
ricardo
Dan gaat het moeilijk worden.
Grasbaal
Completer zal de uitslag niet worden. Wel scrollen of doorbladeren aub.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken , koe , nrm , dieren , arla , veekeuring , boekhouder , veeteeltstudieclub , wintershow en rundveekeuring geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
50
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
3