Ervaring met dairymaster

Wie heeft ervaring met het melksysteem van dairymaster swingover aangezien dit met een zeer hoog vacuum werkt. De vertegenwoordiger suggereert dat ze een lager celgetal en een hogere melkproductie + 5% hebben aangezien ze de koeien beter uitmelken dan collega merken. En een snellere melking van 1 minuut per koe. Oftewel de rest zit te prutsen zeggen het nog net niet maar denken het wel. Dairymaster melkt in alle systemen die ze verkopen met een hoog vacuum in de b fase en een laag vacuum in de d fase. de keus bij ons is een dairymaster of GEA.

Deel dit topic

Reacties

Farmer_
Heeft hij ook iets over de slotgaten verteld?
zandhoeve
Als je ook melkmeters neemt vergelijk dan eens de benodigde extra heet water per melkmeter. Hier zit veel verschil in per merk en kunnen de jaar kosten behoorlijk oplopen.
mlkvhoudr
Milkrite werkt ook met hoger vacuum volgens mij en dan zonder gaatje in de melkklauw, daar zijn de eerste indrukken goed van heb ik begrepen.

Je zou hier eens kunnen informeren : hagro-milkrite.nl/referenties.html/
anonymous_430
Melken zelf in 2x28 swingover met voeren van dairymaster. Daarvoor 2x10 van westfalia bj 2002. Om eerlijk te zijn melkt de dairymaster stukken beter. Minder luchtzuigen. Geen koeien te vroeg onderuit nemen en minder mastitis gevallen. Qua onderhoud was de westfalia zeker zo goed maar het melken doet de dairymaster beter.
ricardo
Melken er 1 of 2 mensen in zon stal en wat voor capaciteit haal je?
hip
@ Farmer;Ervaring mee of een suggestieve opmerking 50 kPa horen en meteen aan de slotgaten denken? Ik hoop dat jij je in het systeem verdiept hebt
Farmer_
Ik hoor(de) hier en daar van die opmerkingen dat de slotgaten na een tijd beschadigd waren met dairymaster, melk zelf ook met hoog kpa, maar met tepelbekers en voering van copulsation, die zijn flexibel en sluiten de speen goed af tijdens de rustfase, bevalt erg goed en dat merk je ook aan de koeien die zijn rustig tijdens het melken en geen beschadigde slotgaten.
milkman1
Vlak bij ons zit ook een boer die melkt met Dairymaster en is der super tevreden over. Weinig uierontsteking en geen beschadigingen van de slotgaten.
anonymous_430
Normaal gesproken met zn tweeen. Maar alleen is ook goed te doen. Capaciteit met zn 2 ong 150 tot 170 per uur.
Alleen 140 tot 160.
Hier 220 melken omjagen en de boxen en kalveren in 2 uur alles klaar met zn 2en
pa
Quote:
@anonymous_430: Hier 220 melken omjagen en de boxen en kalveren in 2 uur alles klaar met zn 2en

Wat doe je de rest van de dag?
harke
Melk sinds anderhalf jaar met een dairymaster melkstal 2keer10
bevalt perfect, er zijn maar 2 nadelen; -het verbruik van spoelwater ligt hoog(10 liter spoelwater nodig per melkstel per reinigingsprogamma-dus 30 liter per melkstel per reiniging, en de klaphekjes kunnen ze vrezelijk vast in komen te zitten (volgens leverancier niet maar bij mij wel) het ergste geval was een koe die niet op tijd omdraaide en omver gelopen werd en onderin de melkput belande. dit geval staat niet op zich, na anderhalf jaar nog steeds 2 keer per week ongeveer een koe die vast in de hekken zit en met veel geworstel weer los komt.
huub
Hoe komen ze vast te zitten?
anonymous_430
Hoe bedoel je dat harke? Waar zitten ze vast in? Ik heb dat nog niet meegemaakt. Heb je ook die zware bailing ?
pieta
Welnu wij hebben GEA met van die omklaphekken en bij ons is het ook opletten geblazen. Gaat het mis dan moeten wij ze allemaal loslaten. Het gebeurt vooral als je een koe hebt die even wacht met afdraaien, niet doordraait of even de andere kant op kijkt.
harke
Wel hebben wel de zware bailing.
we hebben hetzlefde probleem als pieta schetst.
als je daar geen last van hebt bij de dairymaster melkstal melk je vast zelf nooit
+1
anonymous_430
@harke, elke dag muv een week skivakantie. Je moet idd opletten dat ze goed gaan staan maar met voeren in de stal gaat dat prima!
We hadden voorheen een zij aan zij stal met van dinther prestige hekwek. Dat was vaak knudde.
+4
ricardo
Ik denk als je snel grote koppels wilt melken je in ieder type stal moet voeren om de koeien snel op de plek te krijgen, en icm met rapid exit om ze er snel uit te krijgen.
pinokkio
Quote:
@ricardo: Ik denk als je snel grote koppels wilt melken je in ieder type stal moet voeren om de koeien snel op de plek te

Ben ik niet met je eens. Wij voeren niet in de melkstal, en hiervoor wel, sinds we niet voeren is de rust toegenomen in de put. en loopt het beter.
ricardo
Das mooi voor je 😃 in wat voor melkstal melk je
pinokkio
@ricardo
2*12 rapid exit, melken gemiddeld 85 tot 90 per uur, ca 1100 kg melk per manuur voor het complete melken,incl schoonmaken melkstal.
ricardo
@pinokkio
Zit je in groningen?
rietgoor
Bij mij ook dairymastersysteem ingevoerd door milkrite

c fase van 9 (delaval) nu 23 door milkrite
bevalt super goed,de laval komt niet meer in de melkput,beina geen mastites meer
MBTrac1100
Is de dealer dan niet goed, het merk zelf is normaal gesproken niks mis mee. het halve dorp melkt ermee

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melken , koe , melkproductie , celgetal , swingover en dairymaster geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
30