Vrouw van boer beslissende factor bij financieringsaanvraag

Voor wie niet snapt waarom zijn financieringsaanvraag ondanks goede cijfers is afgewezen hier een stukje uit de presentatie van Martin Eising - Sector manager Rabobank tijdens het Loonwerkcongres:

Deel dit topic

Reacties

pa
INTERESSANT Zou de beste kerel nou ook nog wat zinnigs te verkondigen hebben?? Maar ja als het publiek maar lacht.
adrie
Hij heb wel gelijk, als de vrouw des huizes er niet achter staat, komt het niet goed.

Hier in DK worden de meeste nieuwe starters gefinancierd waar de vrouw des huizes een boekhoudkundige opleiding (c.q.interesse) heeft.
+2
ricardo
Ze hadden ook pipo de Clown kunnen vragen met mammeloe of klukkluk, maar de beste man zal verder op vast nog wel wat zinnigs vertellen, anders is het niet erg dat hij mischien 1 van de 2000 mensen zijn die uit de rabo gaan.
Grasbaal
Quote:
@ricardo: wat zinnigs vertellen

Misschien vind je dit stukje leuker :):

Wel of geen personeel?
jg
Consolideren en correct rekenen zijn weer in. Zelfs en Boerderij100plus wordt gesproken over minder melken als de marges krapper worden.
mlkvhoudr
Mijn vrouw is algemeen directeur hier, ik mag slechts meebeslissen over wat er in het achterhuis gebeurd 😃 maar zonder gekheid : wat een flauwekul dit, ik ben niet voor jan l.. op huwelijkse voorwaarden getrouwd. Ik ga over het bedrijf en mijn vrouw niet.

Zo simpel is het, ga je echter een hele grote financiering aan zonder dat eerst te kust en te keur besproken te hebben met je partner ben je gewoon een dom varken.
+1
Grasbaal
Misschien probeert Martin dat ook te vertellen.
+1
MTSTAMMINGA
@mlkveehoudr Je vrouw laten onderhandelen over de renteopslag de volgende keer als ik het goed begrijp 😄 als vrijgezel
mlkvhoudr
Ha ha geen bankman komt in de buurt van de eigenwijzigheid van mijn vrouwtje 😃 Dus al die onderhandelingen die ik thuis verlies moeten toch ergens gecompenseerd worden 😃
broer konijn
Martin, leuk verhaal! Volgende keer iets duidelijker praten!
Grasbaal
Hier de complete presentatie van Martin:

Melk meters maken:
huub
Hij heeft natuurlijk wel een punt, veel boeren zien groeien als een oplossing voor praktische problemen, terwijl groeien deze problemen alleen maar zullen versterken. Vrouwen weten meestal wel waar de pijnpunten zitten.

Ook het invullen van een checklist voor het een of 't ander moet je samen met een stagair, medewerker of melker doen, die kijken net ff anders dan je zelf doet.
jan 1
Kan het mooi brengen Martin,valt geen loonwerker bij in slaap!Maar zie m,n loonwerker hier niet aan tafel zitten om mee te beslissen .
Coen
Hoor die Martin dus liever dan die varkensboer Thus 😄
maar een bank is niet meer dan een geldwinkel geworden, willen te veel mee beslissen over de bedrijfsvoering
jg
Gemiddeld genomen zal een bedrijf dat in 2020 melk produceert de helft van een huidig gemiddeld bedrijf over "moeten" nemen.Van 19000 naar 11000 bedrijven, volgens Martin. Dus ca 20 hectare , gemiddeld dus 3 hectare per jaar. 60000 euro per ha, 15000 kg melk per ha: 4 euro investeren per kilo melk. 180000 euro per jaar investeren. Gaat dit lukken ??
jerseyboer
Slappelingen , een beetje ondernemer beslist zelf
jan is hobbyboer
Wie gaat er eigenlijk naar dit soort onzin luisteren. Ik heb gelukkig veel zinvollere dingen in m'n leven te doen, al is het maar een tukje doen.
pieta
Vergaderen is gezellig Jan. Gisteren nog op de RFC vergadering geweest. Goede avond.
jan is hobbyboer
Ik geef de voorkeur aan een tukje. Ik heb geen talent voor vergaderen, ik vind blatende bestuurders die allerlei cursus-taal uitslaan bijzonder saai. Mensen zijn leuk zolang ze geen communicatie cursus gehad hebben, daarna wordt elk gesprek met die mensen een hele beproeving.
mlkvhoudr
@jan is hobbyboer

Aan een particulier gaan leveren jan dan gaat het er bijna net zo veel om wie naast je zit als om wie er voor in de zaal staat.

Moet ik wel bij zeggen dat ze bij bel leerdammer op het moment echt goed hun best doen om er wat van te maken bij die vergaderingen
MTSTAMMINGA
@jan is hobbyboer
Teveel slapen worden de herseneen lui van 😄
jan is hobbyboer
@mlkvhoudr:
ik denk dat er weinig melkverwerkers op mij zitten te wachten, dus ik blijf maar bij RFC. Ik ben trouwens ook zeer tevreden over RFC, alleen die vergaderingen zijn mijn ding niet. Ik vnd vergaderboeren ontzettend eng. Die mensen hebben geen eigen mening meer maar kunnen met stelligheid onzin verkopen. Heel eng.

@mtstamminga:
ik denk dat ik op dit forum meer nieuwe en interessante dingen hoor dan op 10 jaar RFC vergaderingen bij elkaar. Dus ik hgebruik m'n hersens dan maar om hier wat onzin neer te typen.
Todi
@mlkvhoudr
Striptiese danseres er bij?
+2
mlkvhoudr
@Todi

Nou, zo ver gaan ze nou ook weer niet, lijkt me trouwens ook niks an. Ik ben meer een doener 😉
+2
pieta
@mlkvhoudr
Wellicht dat ze wel in is voor een afterparty.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rabobank , boer , bank , personeel , vrouw en loonwerkcongres geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
5