#Biologische melkveehouders over vier jaar antibioticavrij?

Een compliment voor de gangbare melkveehouders 😄 :
Quote:
Als we niet oppassen worden we links en rechts ingehaald door gangbare collega's'.

In vier jaar tijd toewerken naar een volledig antibioticavrije biologische melkveehoude-rij. Dat is de ambitie van een werkgroep die zich in opdracht van het bestuur van Natuurweide heeft geboden over het te voeren beleid ten aanzien van het gebruik van antibiotica. 'We moeten nu echt werk maken van ons streven om antibioticavrij te worden', verwoordt woordvoerder John Arink de visie van de werkgroep die verder bestaat uit André Mulder, Huib Bor en Joost Boons. 'De huidige SKAL richtlijn biedt nog te veel ruimte. Als we niet oppassen worden we links en rechts ingehaald door gangbare collega's'.

Overigens blijft het gebruik van antibiotica in het voorstel toegestaan om onnodig lijden van dieren te voorkomen, hoewel dit argument niet door iedereen wordt onderschreven. Een behandeld dier moet wel van het bedrijf worden afgevoerd. Voorstellen voor een plan van aanpak zullen tijdens de eerstvolgende ledenvergadering aan de Natuurweideleden worden voorgelegd 'De doelstellingen zijn ambitieus' erkent John. 'Maar alle werkgroepleden weten uit eigen ervaring dat er veel mogelijk is als je er echt voor wilt gaan'.

Bron: denatuurweide.nl/

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's weide , biologisch , antibiotica , antibioticavrij , dieren en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0