Biologische melk is ook echt gezonder

Ook gezonder als melk van weidekoeien/grazers?:

Uit onderzoek van de Amerikaanse Washington State University blijkt dat biologische melk de gezondste is. Biologische melk bleek meer gezonde vetten te bevatten en dat zou komen door het voeder dat koeien op biologische boerderijen krijgen.

De onderzoekers vergeleken het vetgehalte van 400 merken en de kartonnen of flessen met biologische melk kwamen er steeds als beste uit. Vooral het gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren, de zogenaamde 'gezonde vetten' die goed zijn voor het hart, lag veel hoger bij biologische melk.

Deel dit topic

Reacties

+1
meelezer
Melk is zoveel meer dan de 3,5 % vet in pakken / flessen drinkmelk. En als je dan van die 3,5 % denkt het grote verschil te kunnen beoordelen voor de gezondheid, dan betekent dat tevens dat je 96,5 % van de melk niet meeneemt in het gezondheidseffect.
Ondanks dat ik er geen onderzoek naar heb gedaan vind ik dat door metingen van een heel klein onderdeel(de 3,5%), je geen grote conclusies over het geheel kunt uitspreken!
+2
ejb
Als ik het stuk lees kan ik niet 1 argument vinden waarom biologisch gezonder zou zijn dan gangbaar weiden.

overigens zet ik bij het onderzoek zelf ook grote vraagtekens.

was het Zembla niet die een paar jaar terug met een Amerikaanse onderzoeker op de proppen kwam die wel even wou zeggen hoe slecht melk wel niet was

het is tegenwoordig gewoon zo dat de betaler van het onderzoek de uitslag bepaald en de onderzoekers hebben dan nog de taak om die uitslag te onderbouwen al dan niet met feiten en of het controleerbaar is het maakt de onderzoekers niet zoveel uit gezien het aantal misstanden die de laatste paar jaar naar buiten gebracht zijn
ricardo
Wat heb ik in Nederland aan Amerikaans onderzoek? omstandigheden zijn niet te vergelijken.
arie.j
Dit een onderzoek uit de VS.
Dat de samenstelling van de melk beinvloed wordt door voeding weten we van b.v. de Campina melk met lijnzaad i het voer en verplichte weidegang.
Echter zo'n onderzoek waar het nu over gaat kan in elk land en zelfs binnen een land verschillend uitvallen.
En binnen het jaar, ook op biologisch gevoerd bedrijven staan de koeien in het winterhalfjaar op stal.
Dre van Helmond
Met voeding kun je pressies bepalen wat er in de melk zit,daar hoef je zeker niet biologisch voor te zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , biologisch , weidekoe , vetgehalte en grazer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0