DuynieBeuker neemt de veevoederactiviteiten van Jan Bakker over

Hot news in de fourage wereld:

De veevoederactiviteiten van Jan Bakker worden per 1 december door DuynieBeuker overgenomen. Het streven is om deze activiteiten eind 2013 in DuynieBeuker te integreren. De overdracht van de veevoederactiviteiten door Jan Bakker is vooral ingegeven door een sterk veranderende markt.

Door deze activiteiten onder te brengen bij DuynieBeuker kunnen klanten nu en in de toekomst nog beter bediend worden en zullen betrouwbare leveringen aan de veehouderij, goede kwaliteit, gedegen advies en optimale service worden gewaarborgd. De veevoederactiviteiten bestaan uit het verhandelen van ruwvoeders en vochtrijke diervoeders.

De overige activiteiten van Jan Bakker zijnde de handel in meststoffen, aardappelhandel, transport, kalvermesterij en de akkerbouw- en melkveeactiviteiten blijven onderdeel van Jan Bakker en blijven opereren onder de huidige naam. Deze
vallen dus buiten de overname.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Klanten kun je niet kopen, dit bied dus kansen voor de concurentie
Todi
Is het overnemen of de levering van bijprodukten stopzetten?
Grasbaal
Ik heb geen opvolgers en samen sta je sterker', noemt Bakker als reden voor de verkoop. 'Hoe mijn rol wordt in het nieuwe geheel is nog niet duidelijk. Het personeel kan wel allemaal blijven bij DuynieBeuker.'

De overname behelst de handel in ruwvoer en natte bijproducten. De aardappel- en mesthandel, alsmede de kalverhouderij-, melkvee- en en akkerbouwactiviteiten, blijven bij Jan Bakker zelf.

Voercentrum
Bakker werd dit voorjaar ook genoemd als de externe financier van Voercentrum bv. in Dokkum. Dat heeft geen invloed op de overname door DuynieBeuker, volgens Bakker.

'Want ik zit financieel helemaal niet in het Voercentrum. De eigenaren van dat centrum willen wel dat ik er een aandeel inneem, maar dat is niet rond. En de discussie om dat te regelen is ook wel eens heter geweest dan momenteel.'

Tekst Sjoerd Hofstee

nieuweoogst.nu/scripts/edoris/…
IJsseldelta
Weer een concurent minder voor Duynie.
trekbek
Die jan bakker is goed wakker
Aaltje
Duynie krijgt zo wel een erg sterke monopolypositie in Nederland, en ze hebben niet de meest boervriendelijke methode van handelen.
Hun wil is wet.
Ik snap niet dat Neelie Kroes dit allemaal laat gebeuren.

Toen Frieslandfoods en Campina wilde fuseren moest er nog al wat gebeuren voordat daar toestemming voor was en Duynie mag nu wel alleenheerser worden ???? De consumenten zijn niet direct de dupe, maar dit kan toch niet de bedoeling zijn ??
jan is hobbyboer
Ik geloof echt niet dat Neelie zich druk maakt over een bijproducten leverancier, hoe krijg je het bedacht. Je kunt koeien toch van alles voeren, je bent toch helemaal niet verplicht om bijproducten te voeren, gras en mais alleen werkt ook prima. Dus veel speelruimte heeft Duynie ook niet, als ze het spul te duur maken koopt niemand het meer.
jan 1
Denk dat er idd voor de concurrent mogelijkheden zijn,want waarom met Dunynie zaken doen......
Grasbaal
Richard Corsmit, CEO van DuynieBeuker, zegt dat de overname van Fouragehandel Jan Bakker kansen op nieuwe markten creëert.

Waarom is Fouragehandel Jan Bakker overgenomen?

‘De gelegenheid om de fouragehandel van Jan Bakker over te nemen deed zich voor. Het past binnen het voerconcept van DuynieBeuker en de ambitie om de voedingswaarde en de afzet van vochtrijke diervoeders te verbeteren. In Nederland zijn wij de grootste en DuynieBeuker richt zich voornamelijk op groei in Europa, maar Nederland is hier een onderdeel van en dus wordt ook hier gekeken naar kansen om onze positie te versterken en de dienstverlening aan klanten te verbeteren.’

Meer: boerenbusiness.nl/artikel/item/…
gerrie-hul
In deze omgeving gaan meer geruchten over jan bakker De tijd zal het uitwijzen
angelaa
Welke geruchten?
MTSTAMMINGA
Hij weet als goed zakenman ,wat een boel verdienen is in de handele
En hoe het is om een boel te verliezen in de handele

Alleen het laaste is voor iedere zakkenman NIET LEUK

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fourage , overname , meststoffen en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
4