Recordprijzen voor geitenmelk

Koeien switchen voor geiten??:

Geitenhouders ontvangen op het ogenblik recordprijzen voor hun melk van rond de 60 eurocent per kilo. Dat is de helft meer dan de huidige - hoge - prijs van koeienmelk van circa 0,40 euro per kilo.

Steeds meer geitenmelk wordt in Nederland tot kaas verwerkt, in plaats dat onverwerkte melk naar Frankrijk wordt geëxporteerd. Dat levert meer werk en toegevoegde waarde op.

De veestapel heeft zich na de Q-koorts in 2009 en 2010, toen 50.000 van de 250.000 productiegeiten werden geruimd, grotendeels hersteld tot op het oude niveau.

Meer: nu.nl/economie/3541430/…

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Prachtige ontwikkeling vertelde"MERILLA" geitenboer klaas sjoerd meekma uit deinum me van de week bij een vluchtig bezoekje ; hij had t druk moest dekbokjes selekteren voor een klant, waarvan er veel naar deinum komen naast geitenboer is meekma tegenwoordig ook akkerbouwer en nog steeds helaas slechts deeltijd journalist en dat is wel eens een beetje jammer..........
+2
storm
Gun die geitenboeren nou ook eens een hoge prijs. Bedenk wel dat ook daar de kostprijs enorm gestegen is net als bij ons melkveehouders.
Dan daarbij dat het harder werken is als melkkoeien houden zou ik maar wachten met het omruilen van de koeien.
-1
pieta
Waarom nou weer harder werken dan melkveehouders? Uitbreiden bij geiten is gewoon goedkoop, geen productiequota, geen dure mestopslag nodig, vaak weinig grond erbij. Zodoende worden bedrijven ingericht als intensief, dwz arbeid vol plannen.
storm
Het staat jou vrij om ook met geiten te beginnen Pieta!!
Neem maar van mij aan dat het harder werken is want je staat sowiezo veel langer in de melkput.
+1
de hoef
Het gaat ook om het gunnen piet het is lang heel slecht geweest
+1
pieta
@de hoef
Ik gun ze alle goeds maar waarom ze nou harder moeten werken als een melkveehouder dat snap ik niet.
pieta
@storm
Lang werken is niet perse hard werken. Ik heb ooit zes weken geiten gemolken en dat stelde helemaal niets voor. Je hoeft niet voor te behandelen, niet te dippen en slechts een "paarhonderdgram"wegende twee tepelbekers aan te sluiten. Daarnaast stopt een geit met het geboorteproces zodra het donker wordt. Dus 's-nachts hoeven ze niet op. Volgens mij zijn de meeste op vrijwillige basis geitenboer geworden dus ik heb verder geen medelijden.
Kenijor
Harder en langer werken doen ze gemiddeld natuurlijk wel, want meestal zijn t selfmade boeren, die t met beperkte gebouwen,land,arbeid,subsidie en lening moeten doen.
pieta
Ik ken er verschillende die eerst het melkquotum verkochten en daarna met geiten begonnen.
Kenijor
Die zijn er ook, die hebben t gemiddeld makkelijker.
cs-agrar
Harder en langer werken, zouden er ook geen koeienboeren zijn die met weinig rond moeten komen? Inderdaad zijn er veel geitenboeren die met niets begonnen zijn, en inderdaad krijgen ze weinig subsidies, maar of ze dan harder en langer werken? Dat zegt allemaal niets daar over
Kenijor
Gemiddeld zeg ik, uitzonderingen zijn er altijd
veermannetje
@pieta: Pas maar op dat ze niet naast hun schoenen gaan lopen. Of bedoelde je niet dat deze ex-collega's vroeger al beter economisch onderlegd waren?
EN Nu komt er vraag uitval ??? Of geld dit niet voor geiten melk???
Kenijor
En dan wordt er in Nederland nog t minste betaald voor de melk, vergeleken met andere landen.
+1
veermannetje
@DTOT: kwestie van goede marketing. Die potjes zijn schijnbaar niet aan te slepen.
Hebben ze daar geen DE TOP die dat regeld.
de hoef
Zal het dalijk ook is proberen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frankrijk , koeien , melk , geiten , kaas , qkoorts , geitenmelk en toegevoegde waarde geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
21