Vlees van Jersey kalveren

‘Eet je Jersey-vlees? Doe dan het raam maar dicht, anders waait het van je bord!’ Jacob Beeker kent de grappen over het kleine melkveeras als geen ander. Toch wil hij Jersey-stiertjes verwaarden door ze af te mesten. Over drie jaar verwacht hij er een volledig inkomen uit te halen.

Deel dit topic

Reacties

meelezer
Mooi initiatief! En voor de afzet hoeft deze ondernemer geen angst te hebben. Al verdrievoudigt het aantal dieren dan nog blijft de vleesproduktie beperkt 😄

Het risico zit hem in het feit dat het afgelopen jaar de vleesprijzen op een fatsoenlijk niveau zaten en het is maar afwachten of dat in de toekomst zo blijft.
huub
Beter zorg je voor goede kwaliteit kalveren, de grond, pacht en voerprijzen zijn laatste jaren flink gestegen, dan kom je er alleen met bevleesde kalveren.
gerrie-hul
WAT denkt deze PRAATJES maker Er is niets mis met jersey vlees Hij heeft het zelf zeker nog nooit jersey vlees gehad en waar praat deze figuur eigenlijk dan over.
noordhollander
Geitenbokjes gaan ook voor consumptie gesekst sperma gebruiken of wit blauw ook gesekst denk ik....................
jan w
BWB gesekst mannelijk.
schout14
Als je de jeugdgroei van deze stiertjes goed benut en je verkoopt ze op het juiste moment dan komt het wel goed. Of je ze op 8maanden slacht dan zijn het rose kalveren of je mest ze door tot 17 maanden moet je met je afnemer bespreken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kalveren , jersey en inkomen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN