Melkveehouders zien marges flink stijgen

Over april, mei en juni neemt de winstgevendheid van melkveebedrijven een vlucht. In de Countus Melkveeindex komt dit voor het eerst naar voren over de maand april, middels een stijging van ruim 5 punten. Zoals de zaken er nu voor staan komen daar over mei nog eens 12 punten bij.

Deel dit topic

Reacties

+2
milkman
Hele dure rekening loonbedrijf, dure diesel, dure kunstmest, duur voer..Ik merk die marge nog niet zozeer mijn collega's wel dan?!
+1
jan w
Volgens de marge- melkmonitor, moet je een euro per 100 kg overhouden. Maar dat telt nog niet echt aaan als je eerst nog een gat van vorig jaar moet vullen.
wally
Laatste regel artikel:

Waarbij geldt dat brokprijzen 18 procent hoger liggen in vergelijking met 2008 en dat deze vooralsnog niet meegenomen worden bij het berekenen van de index.

tjonge wat stijgt die winstgevendheid
tot ongekende hoogte

wie heeft er al luxe investeringen gedaan ?

vind dat dergelijke indexen verkeerde signalen naar de pers/consument afgeven.

elk zichzelf respecterend accountant zou beter moeten weten

tijdje terug ook al nieuws over giga voerwinsten zonder ruwvoerkosten mee te nemen. (dacht ander groot acc. kantoor alfa)
+1
Farmer_
Voor een duidelijk beeld kun je krachtvoerkosten niet vergeten in een verglijking, wat een flut verhaal over hoge marge..
+2
Coen
Winstmarge is opbrengst minus alle kosten, de stijging van de krachtvoerkosten en de vaste kosten niet meenemen is dus kwalijk voor een dergelijke organisatie 😞

het lijkt er wel op dat de diverse accountants (alfa, accon-avm en nu weer countus) elkaar de loef afsteken met al hun onzinnige uitspraken over de economische ontwikkeling op de melkveebedrijven 😃
jg
Profileringsdrang zonder kennis en kunde is lachwekkend. Het enige dat te zeggen is over dit jaar is dat er momenteel teveel gemolken wordt tov het quotum ........ met fantastische quotumprijzen tot gevolg.
dorpsrandhoeve
Maar eens gaan nadenken om een overstap te maken. gezien mijn schrijfsel in een reaktie onder een eerdere post een paar weken terug.
jan 1
Zitten nu dus op 17 punten,gaat lekker:)
jg
Jammer dat er zo veel mensen een graantje mee willen pikken van de melkveehouderij. Het komt het nivo niet ten goede.
jan 1
Quote:
@jg: ammer dat er zo veel mensen een graantje mee willen pikken van de melkveehouderij. Het komt het nivo ni

Is buiten de landbouw nog veel erger,maar we zijn nog weinig gewend,omdat we alles zelf willen doen.Maar met het groter worden van je bedrijf lukt dat niet meer,dan pas merk je dat berekend loon ook echt betaald loon gaat worden.
milkman
Kan nog veel erger, Bij ons in het dorp woont een gezin met een autischtisch zoontje van een jaar of 11. Deze mensen gaan over een paar weken met vakantie zonder hun zoontje. Deze brengen ze naar een soort opvanghuis voor dat soort kinderen. Eerst moest het 1800e kosten voor een week maar omdat ie een klap had verkocht aan een medewerkster daar kwam er nog eens 700e bij op dus voor een week totale kosten 2500e. Is het niet aso?!
pieta
@milkman
Volgens mij zijn daar bepaalde regelingen zoals zorg in natura of een pgb voor.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders , melkveeindex , countus en marges geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0