Voedselproductie kan vraag niet bijhouden

De wereldwijde productie van gewassen moet verdubbelen om tegen 2050 aan de vraag te kunnen voldoen. Maar landbouwstatistieken laten zien dat de huidige groei ver beneden de verwachtingen zit.

Studies tonen aan dat een globale toename van 60 tot 110 procent van de voedselproductie noodzakelijk is om tegen 2050 te kunnen voldoen aan de verhoogde vraag naar plantaardige voedingsstoffen, vlees, zuivel en biobrandstoffen, rekening houdende met een toenemende bevolking.

Het stimuleren van betere landbouwopbrengsten wordt daarbij voorgesteld als de meest ideale oplossing, eerder dan het vrijmaken van nieuwe landbouwgronden

Meer: Trouw.nl

Deel dit topic

Reacties

Cornelis
Ze lezen daar ook de Boerderij.
Maxxi
Kom laten we allemaal Biologisch worden! dat willen ze toch zo graag.
jan 1
Denk dat we het land weer moeten bemesten...
koeman
Zolang de EU nog geld beschikbaar stelt om grond braak te gaan leggen hoeft men zich nog geen zorgen te maken volgens mij.
pieta
Daarnaast is er natuurlijk ook nog het areaal voor de vergisting/bio-ethanol.
oldhuus
Zolang er in Duitsland nog subsidie is voor nieuwe maisvergisters :S
koetje 10
Dus maw landbouwgronden gaan ook fors in prijs omhoog.
George
Goed nieuws toch en dan nog wat braak leggen voor onze groene natuur vrienden en dan mooi die prijzen omhoog. Meer saldo minder werk. Goed nieuws voor de boeren. Laat de grondprijzen maar stijgen en de produkten die we er af halen , dubbel saldo. Vermogensgroei voor arbeid en ingebracht kapitaal.
oldhuus
Laat dat braakliggen dan binnen de EU zijn, kunnnen we mooi wat stukjes Spaanse woestijn voor appel/ei er bij kopen, eerlijke concurrentie heet dat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zuivel en verdubbelen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN