Fotoreportage maatschap Wienia Oostrum (Fr.)

Maatschap Wienia bouwde in Oostrum (Fr.) op een voormalige jongveelocatie een compleet nieuw melkveebedrijf. De 3+3-stal, die op vrijdag 7 juni tijdens een open dag was te bezichtigen, beschikt over 412 ligboxen en een 2 x 32-stands MidLine swingover melkstal met beweegbare vloer, geprogrammeerd voeren en automatische melkseparatie. 

Deel dit topic

Reacties

jg
Toch vreemd dat de engelse situatie als voorbeeld genomen wordt in het artikel en er in Engeland steeds minder gemolken wordt.
ricardo
Ik ben erg benieuwd hoe het gaat melken in een 32 stands swing over en wat de capaciteit zal zijn ik denk dat als er een koe de brok niet op eet alle volgende koeien de kop in die bak steken en er dus niet erg snel uit zullen lopen dan gaat je capaciteit erg naar beneden en word je nioet vrolijk.
Richard1
Knappe vent als hij vol houdt om alleen grond te financieren en zo'n stal te bouwen van de rekening courant. Ben bang dat hij van zijn filosofie afgevallen is. Geisoleerde stal en de koeien zoveel mogelijk buiten.
ricardo
Die filosofie heeft ze anders wel gebracht waar ze nu zijn, ben vroeger wel eens bij Meine op excursie geweest, nuchtere no nonsens boer!
Richard1
Ik zeg niet dat ze niet goed geboerd hebben. De meeste hadden geen 950000 kg in 84. Maar ik lees ook "tonnen wir subsidie" en door de aanleg van de rondweg dokkum werd het grondareaal verdubbeld. Dus ze hebben ook wind mee gehad.
GROOT worden en GROOT blijven zijn twee veschillende zaken richard, maar ik gun de familie hun nieuwe stal van harte, incl. het werk !!!
ricardo
Alle boeren van die tijd konden wir subsidie binnen halen, hoor het wel vaker zeggen, ze hebben de tijd mee gehad, vaak ook nog gezegd door mensen die in dezelfde tijd ook boer waren, het gaat er om of je je kansen ziet en of je erop anticipeert. Dit bedoel ik niet speciaal over mts Winia maar in het algemeen .
pieta
Hoe regel je dan dat ze je grond nodig hebben voor de aanleg van een rondweg of iets dergelijks?
ejb
@pieta
moet je in de politiek gaan, dan kun je er zelf over beslissen
MTSTAMMINGA
@pieta
Als je rendement niet goed is ,wordt je van zulke handele echte niet veel beter
pieta
@MTSTAMMINGA
Als je door de aanleg van een rondweg je areaal kunt verdubbelen wordt je er niet veel beter van??? Karst is dit een maandagmorgenreactie?
+1
ricardo
@pieta
Volgens mij is het verhaal meer zo dat er land te koop kwam door de rondweg kan me van de excursie niet herinneren dat ze voor grote bedragen waren uitgekocht, wel dat er scherp en economisch geboerd werd en strak afgelost, we hadden er een hele interesante excursie met eerlijke economische cijfers, wat op sommige excusie s wel eens anders is.
+1
MTSTAMMINGA
@pieta
Nee geen maandagmorgen reactie een nadenker
Wat ik er van weet was daar toen in de omgeving een boel te koop
En die rondweg betaalde niet echte super en ze kochten alleen wat ze nodige waren Wat overbleef was dus gewoon vraag en aanbod handele @pieta
+1
ricardo
Wat denk jij van de melkstal Karst, jij melkt rondjes hoe zou dit werken? mischien iets om met Co te bezoeken voor een filmpje?
MTSTAMMINGA
Ja wil die koeien weleens in het echte zien
Loopt van alles tussen als ik het filmpje zo zie @ricardo

Al bij stadbos aan het maaien geweest ?
ricardo
Nee nog niet SBB gemaaid wil hooien, komt vast nog beter weer.
ErikSmale
omropfryslan.nl/node/274730/…

de koeien zijn over!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's open dag , stal , melkstal , ligboxen , swingover en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
16