Dankzij melkrobot tijd voor de kinderen

Zijn jonge kinderen zijn de voornaamste reden dat Jaco Timmer (Gld.) sinds januari met een MIone 2-boxsysteem werkt. „Papa die nooit mee kan omdat hij alweer moet melken? Dat is niet van deze tijd.”

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Tja van 5 uur per dag melken, wat een verbetering, dan heb je toch echt een te kleine melkstal. En straks is het "Papa altijd steeds naar huis omdat de telefoon gaat". Maar wel een mooie melkput naast de robot, scheelt bij het handmatig aansluiten..
+1
Cornelis
Is toch wel een gedateerde stelling dat de telefoon steeds gaat als je een robot hebt.
+2
pieta
Nee Cornelis, dat is gewoon de tegenwoordige tijd dat de telefoon steeds gaat. Iedereen is altijd bereikbaar en belt voor elk wissewasje vijf keer.
+2
Cornelis
@pietaHad zomaar de indruk dat Oldhuus bedoelde dat je steeds voor een storing naar huis moet. En het voordeel van een mobiele telefoon is dat je hem uit kunt zetten.
jg
@Cornelis
Cornelis , hoe vaak heb je een storing waarvoor je direct naar de robot moet??
Cornelis
@jgVanaf 10 april mog niet
gezienus
Als ze gezellig wat wilden vertellen, zeiden wij: „Dooreten want papa moet melken!”.

Je kĂșnt natuurlijk ook na het melken eten
+1
de hoef
Of vijf minuten later melken
oldhuus
Moesten die kinderen helpen melken dan?
Erco
Bedoelt ie niet dat de melkput er nog is en dan hij mooi laag staat om de koeien nog handmatig in de robot te kunnen aansluiten evt.? zijn hele melkstal zal hij niet meer hebben lijkt me...
arieabvakwerk
Heb het weleens meer gezien een put naast je robot weet in de buurt 2 mione sysstemen en een delaval die het ook heeft
beemster5
Kunnen die mensen dan niet kiezen ofzo ?
Quote:
@arieabvakwerk: een put naast je robot
de hoef
Heb het hier ook ,had geen geld genoeg voor nog 1 en de melkkoeien lopen in 3 schuurtjes
arieabvakwerk
Denk het wel hoor hun reactie hierop is dat je bij het inmelken niet op je knieen erbij hoef te kruipen en dezelfde gedachte is bij het droogzetten in de box of een kwartierbehandeling kun je er net iets beter bij je moet immers onder het hekwerk door en als je dan staat kun je beter reageren ipv op je knietjes en ook nog rekken om bij de verste kwartieren te kunnen, met mastitis vinden ze het niet altijd even leuk als je het speen/kwartier aanraakt
matt
We hebben het hier niet,maar met het onderhoud zou het wel gemakkelijk zijn.
gezienus
Matt ...mĂĄg ik Daar uit concluderen dat je aan M robots vaak sleuteld
+1
matt
@gezienus
Weet ik niet wij hebben lely,en daar zitten we zeker niet de hele dag aan te prutsen.
Maar bv de sercice monteurs brengen veel tijd door op de hurken.
+1
avondrood
Bij deze kan ik me aansluiten bij de reactie van arie. We hebben ook een verdiepte put naast de robot. Wil je een koe droogzetten of een kwatier behandelen kun je goed bij alle spenen. Een koe kun je makkelijker behandelen dan wanneer je op kop op je knieen aan het voerhek moet werken. Nu heb je voldoende licht, zicht en is het hygienischer .Het schoonhouden van de robotruimte is goed te doen met een put.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkrobot en mione geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN