Voercentra hebben de toekomst

Buitenlandse boeren zijn al massaal overstag en met het instemmen van de bank om een nieuw voercentrum in Dokkum te gaan bouwen, begint deze vorm van gemeenschappelijk voeren ook in Nederland vaste voet aan de grond te krijgen. Sijbren Mulder, directeur van Voercentrum B.V., legt uit waarom het akkoord van de bank meer dan een jaar op zich liet wachten en wat het belang van een centrum in Dokkum is.

Vijf vragen aan Sijbren Mulder

Deel dit topic

Reacties

+2
storm
Ik mag me sterk vergissen maar het lijkt mij een zeepbel die straks uit elkaar spat. Kijk naar het verleden hoeveel gezamelijke mestopslagen er gebouwd zijn en noem mij er eens eentje op die nog operationeel is?
We organiseren kavelruilprojecten om toch maar zo min mogelijk kilometers op de openbare weg te zitten om dan vervolgens het voer weer naar een voercentrum te brengen en dan later elke dag weer terug te laten brengen.
Daar komt nog bij dat in mijn geval ik van veel van mijn buren het gras zou willen hebben.
+1
huub
De grootste winst kan je maken door als boer zelf te zorgen dat je alles netjes nakomt tijdens het in en uitkuilen, daar blijft nog heel veel geld liggen.
ricardo
Ik zie het rendement ook nog niet, maar de toekomst zal het uitwijzen.
oldhuus
Welke buitenlandse voercentra bedoelen ze eigenlijk?
Ik neem aan dat ze Friesland niet gaan vergelijken met een droog land in het midden-oosten dat voor het grootste deel afhankelijk is van bijproducten, en waar de boeren ook nog eens allemaal dichtbij het voercentrum zitten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voercentrum , grond , bank en toekomst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0