Ervaringen keltisch zeezout

Heeft er iemand ervaring met keltisch zeezout voeren aan koeien?

Deel dit topic

Reacties

de hoef
Kijk effe op veehouderij prikbord bij fir
+1
oldhuus
Heb wel eens een pallet "zeezout" gehad,
eurosalt.nl/nieuws/zeezout_mastitis/
was toen goedkoper als gewoon voederzout, kon direct geen verschil merken.
@harke wat voor doel zou je het inzetten, celgetal?
harke
Ja voor het verlagen van celgetal
+1
jan w
Het mooiste is om een cementcuip aan het voerhek te zetten en dat de koeien daar vrij zout uit op kunnen nemen. In zeezout zitten ook mineralen, dus die pak je dan ook mee en het is niet veel duurder dan het normale veevoederzout. Het goedkoopste is zout voor de voedingsmiddelen industrie ( Bakkers, slagers e.d.) dat scheelt ongeveer 100 euro per ton. Maar je mag het niet voeren omdat er geen GMP op zit. Zelfde zout zelfde fabrikant zelfde zelfde verkoper zelfde transport alleen een andere zak waar gmp opstaat.
Je kunt voor bestelling eurosalt beter bellen , is het nog wat goedkoper.
Door het opnemen van het zout gaan de koeien meer drinken, waardoor ze hun lichaam beter opschonen, veelal zie je dat ook terug in een lager celgetal.
Hier mochte de koeien wel wat minder opnemen, op dit moment vreten een 70 koeien 100 kg zout in de week.
de hoef
Ik had veel last van zucht in het uier mee onbeperkt zout voeren heb je daar geen last van
klaas vogelzang
Voer je in de droogstand dan ook zout
jan w
In de droogstand niet en eigenlijk nooit geen problemen met veel zucht.
josl
Volgens blokhuis ( te zien op het filmpje op de site van eurosalt) is het zout van eurosalt niks beter dan gewoon zout omdat het 'gerafineerd is" dwz met een lager gehalte aan overige mineralen.Het zout van blokhuis is véél duurder ( ongeveer net zo duur als mineralen, euro per kg of zo) maar ook veel rijker aan mineralen juist omdat het ongezuiverd is ( volgens blokhuis dan)
analyses ontbreken echter van beiden.
TICAS
Keltisch zeezout is wel degelijk anders dan het zout wat wordt aangeboden op eurosalt. en is inderdaad zoals Josl schrijf, geraffineerd.
In Keltisch zeezout zitten de volgende mineralen,

Voor 84% bestaat het uit: (NaCl) Natrium Cloride
Voor 14% uit: Sulur, magnesium, calcium, potasium
Voor 1,99% uit: Carbon, bromine, silicon, nitrogen, ammonium, fluorine, phosphorus, iodine, boron, lithium
Voor 0,0003% uit: Argon, rubidium, copper, barium, helium, indium, molybdenum, nickel, arsic, uranium, manganese, vanadium, aluminum, cobalt, antimony, silver, zinc, krypton, chromium, mercury, neon, cadmium, erbium, germanium, exnon, scandium, gallium, zirconium, lead, bismuth, noibium, gold, thulium, thallium, lanthanum, neodymium, thorium, cerium, cesium, terbium, ytterbium, yttrium, dysprosium, selenium, lutetium, hafnium, gadolinium, praseodymium, tin, beryllium, samarium, holmium, tantalum, europium.
+4
meelezer
Ik ben toch echt bang dat de marketingstrategie pas echt geraffineerd is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mineralen , zout , gmp , zeezout en voederzout geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
25