Eén ding staat vast: elke zuivelverwerker verwacht groei

Eerst zien en dan pas geloven:

Eén ding staat vast: elke zuivelverwerker verwacht groei, tot zelfs 6 tot 7% per jaar op piekmomenten in 2015. Anderzijds werd de kanttekening gemaakt dat op Europees niveau ook productiedalingen kunnen plaatsvinden in bepaalde streken waardoor de gemiddelde productiestijging kan worden afgevlakt. Vier panelleden zijn alvast overtuigd dat de coöperatieve wijze een afzetzekerheid voor de melkveehouders biedt die in de toekomst niet onbelangrijk zal zijn.

De coöperaties werd ook gevraagd naar hun visie over de lopende discussie over de A en B-prijs. Geen enkele aanwezige coöperatie stelde dat zij hiervoor vragende partij is. De coöperaties zijn zich ervan bewust dat zij gewild of ongewild prijszetter zijn.

Gevraagd naar de concurrentie op de zuivelmarkt, gaven de coöperaties aan dat voor de binnenlandse Europese markt onderling een zeer sterke concurrentie woedt om marktaandeel te winnen. Anderzijds stellen ze ook vast dat deze concurrentie beperkter is als het gaat om het aanboren van nieuwe markten in de overige werelddelen.

Meer: landbouwleven.be/nl/article/…

Deel dit topic

Reacties

Coen
Zou kunnen, dan moet er wel veel akkerbouwgrond worden omgezet naar de teelt van voedergewassen, dat kan nog wel eens meer jaren duren dan algemeen gedacht
jansen2
Volgens ki-man meer afzet gesext sperma afgelopen half jaar
worden die allemaal aangehouden om te melken.............

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders , europees , coöperatie , zuivelmarkt , coöperaties , toekomst en zuivelverwerker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0