Melkproductie haalt in 2022 quotumgrens niet

De Europese Commissie publiceerde vrijdag haar prognose voor de agrarische markten richting 2022. Gemiddeld blijven de commodity markten in de EU in balans en is er geen behoefte aan zoiets als interventie.

De middenlange termijnprognoses voor melk en zuivelproducten zijn goed dankzij een plus bij de wereldwijde vraag. Een groeiende wereldbevolking en betere economische omstandigheden, naast een groeiende voorkeur voor zuivel zijn de belangrijkste drijfveren.
Wat verwacht de EU dan van de melkproductie? Een gematigde groei tot 159,3 miljoen ton in 2022, waarvan 147 miljoen aan de fabrieken geleverd wordt. Een plus van 5 procent in vergelijking tot 2011.

Voor 2014 wordt er rekening mee gehouden dat melkveehouders 8,3 miljoen ton melk gaan leveren, oftewel 6 procent onder het quotum.

Uiteindelijk geeft de EU aan dat afschaffing van het quotum weinig impact heeft. Wanneer het quotum was blijven bestaan zouden melkveehouders evengoed in 2022 nog onder het quotum zijn uitgekomen met de productie. Zo komt het quotum in 2014 uit op 150,2 miljoen ton en staat de schatting voor 2022 op 146,9 miljoen ton.

Meer: boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Juist, en sinds wanneer zijn politieke cijfers betrouwbaar?
jan 1
Ze verwachten in ieder geval geen prijsexplosie..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , zuivel , melkproductie , melkveehouders , europese commissie , termijnprognoses , agrarische markten en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0