Zuivel Nieuw-Zeeland bloeit door gebrek aan steun

Subsidies maken meer kapot dan je lief hebt:

John Luxton, voorzitter van Dairy Nieuw-Zeeland laat weten dat doordat de Nieuw-Zeelandse melkveehouders moeten werken zonder subsidie ze continu gedwongen worden om hun bedrijfsmodel te verbeteren in te innoveren wat moet helpen bij de omgang met wereldwijde volatiele prijzen.

'Ik voel sympathie met de Europese boeren die al 25 jaar in hun doen en laten beperkt worden door het quotum. Het is niet mogelijk om op jaarbasis al veranderingen te zien in je landbouwsysteem', zegt hij.

Snellere melksystemen, de visgraat en de carrousel, hebben een golf van lagere productiekosten teweeg gebracht. Het landbouwsysteem beweegt zich nog steeds grotendeels rond het seizoensgebonden grasseizoen, waarbij de meeste koeien kalveren in de lente en gedurende de winter drooggezet worden.

Meer: boerenbusiness.nl/artikel/item/…

Deel dit topic

Reacties

melkkoe
Zeker niet veel regelgeving in NZ ,dan zijn de mogelijkheden groot
oldhuus
Is de "visgraat" wat nieuws in N-Zeeland?
+1
WilcoNZ
Ben nu 3 maanden in Nieuw-Zeeland. Visgraat is hier al net zo oud als in Nederland. Verder zijn hier ook nogal wat regels, maar lopen ze achter ten opzichte van Europa. Vergunningen zijn wel lastig. We moeten hier in NZ oppassen dat we niet dezelfde kant als Europa opgaan. Hier nemen ook de burgers meer afstand van de agrariers.
casev
Voor stage, werk, sharemilken, of heb je er een bedrijf gekocht?

En hoe draait de melkveehouderij nu, met de voor jullie ongunstige wisselkoers?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , koeien , kalveren , zuivel , carrousel , nieuwzeeland , melkveehouders en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0