'Tweeprijzensysteem CZ Rouveen voorbeeldig'

Brussels topambtenaar Herman Versteijlen prijst het tweeprijzensysteem waarmee cooperatie CZ Rouveen het quotumloze tijdperk ingaat. 'CZ Rouveen loopt voorop in Europa', aldus de Europese Commissie directeur Agrarische Markten in het blad Zuivelzicht.

Deel dit topic

Reacties

+1
casev
Nederlands marktleider FrieslandCampina is niet van plan een meerprijzensysteem in te voeren omdat de internationale concurrentie daar wellicht van profiteert.

Wat is dit nu weer voor een kul reden? De europese markt is nu al overvoerd met zuivel. Zijn ze soms bang dat er boeren bij fcdf weg gaan lopen? Lijkt me dat we dat wegloop stadium wel gehad hebben.....

Dus waarom zou de concurrentie dan profiteren?

Gewoon een goede prijs betalen voor de melk waar een markt voor is. De overige melk levert minder op, dus mindere melkprijs. Is dat nou zo concurrentie gevoelig?
producent
En waar denk jij dat die overige melk die voor de fabriek dus minder kost blijft? Dat wordt dus een concurent voor de A melk.
De markt moet in 2015 zijn werk gaan doen,anders moet je met een hoge melkprijs al minder gaan leveren,en wie zal je daar in volgen.
+2
We gaan weer toekomst voorspellen, we weten nog niet wat voor weer het morgen word.
+2
cs-agrar
Winderig, en 's middags droog
ejb
Kans op wind
kans op regen
kans op zon

kans is zeer groot dat het alle kanten op kan gaan maar morgenavond weten we het precies hoe het weer was of dat het weer geen weer was
Voorbeeldig of voorbarig ???

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rouveen , europese commissie en agrarische markten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0