Hoger eiwit% met weidegang in de herfst
De koeien zo lang mogelijk een paar uur per dag naar buiten om zo nog wat goede kwaliteit weidegras op te nemen gaf bij de meeste deelnemers uit het netwerk Dynamisch Weiden een plus op de gehalten en met name een plus op het eiwitgehalte in de melk.
In de loop van oktober gingen veel koeien op stal, ook bij zeven van de negen deelnemers van het netwerk Dynamisch Weiden. De draagkracht van de grond was de reden waarom de koeien opgestald werden. Hoewel de omstandigheden het later weer mogelijk maakten om te weiden, verkozen de deelnemers om continuïteit in het rantsoen te behouden de koeien niet weer opnieuw naar buiten te doen. Het herfstgras kon bij een aantal deelnemers toch worden benut door het oudere jongvee. Bij twee deelnemers hebben de koeien tot half november geweid. Op deze bedrijven waren alle percelen in september gemaaid als voorbereiding op de winter en, als tweede reden, om schoon herfstgras te krijgen. Door de dieren een grotere oppervlakte aan te bieden en andere looproutes voor de koeien te creëren kon er zo lang worden geweid.
Meer: verantwoordeveehouderij.nl/index.asp/…
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's winter , gras , stal , koeien , jongvee , eiwit , weidegang , grond , dieren , rantsoen , eiwitgehalte en weidegras geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Reacties
in de herfstdag hebben wij altijd > 4% eiwit