Germania servicearm

We willen een nieuwe melkstal voor +- 170 melkkoeien zetten. Bij alle systemen is het wel wat:
robot te duur in onderhoud
carrousel te duur in aanschaf
zij aan zij is compact maar wel slecht voor de schouders
visgraat wordt te lang (2*14)

Alles bij elkaar genomen is ons gedacht om toch maar naar een visgraat te gaan maar dan te voorzien van de germania service arm zodat je een gedragen melkklauw hebt en zelf minder lichamelijk belast wordt.
Heeft hier iemand + of - ervaringen mee?

Deel dit topic

Reacties

Gewoon voor 100 koeien bouwen, visgraat 2 keer 10 opdrijf hek relaxed boeren evt wat grond verhuren, je ziet maar belgie .
+1
cs-agrar
techforag.com/ bestel hem hier.
De man achter deze firma is de vorige eigenaar en "founder" van Germania. Hij had de zaak verkocht maar vond het zonder ook maar een saaie boel dus is met het merk Heritage begonnen. Eigenlijk een doorborduren op Germania. Ook kan je hier gereviseerde Germania's krijgen, zelfs in 1 dag geinstalleerd!
Qua comfort en belasting voor het lichaam, neem een zij-aan-zij carroussel. Minste lopen, minste rekken. Bij een visgraat sta je ook altijd met een draai in je lijf onder te hangen
aukevd
Waarom is zij aan zij slecht voor je schouders? last van je schouders krijg je bij een te diepe put
oldhuus
Ja, is een visgraat dan wel goed voor de schouders ???
+1
kaas
Zet er maar een robots in of een draaimelkstal binnen melker die gaat rustig door als je een grote zij aan zij hebt is veel onrust in de koppel en in de melkput.
als je 60 wilt worden zonder veel slijtage in je lichaam moet je er robots in zetten,want bij elk grote melkstal met grote koppels koeien gaat je lichaam er .
en wat is duur investeer in je zelf dat mag wat kosten 3 robots heb je volgens mij voor 250000 euro en een draaimelkstal zit volgens mij tussen de 3 en 4 ton
+1
MTSTAMMINGA
Bij ons maakte het indertijd weinige verschil wat voor melkstal we kochten Het verschil was toen zeerweinige tussen een swingover of een draaimelkstal
Wat we er wel of niet indeden dat maakte wel een boel vershil in prijs
+2
pieta
Altijd dat gelul dat robots zelfs goedkoper zijn dan een melkstal. Wij hebben ook een nieuwe melkstal en die was nogal goedkoper dan twee robots, laat staan drie. Ook drie robots hebben ruimte nodig.
belgje
Bij alle systemen waarbij je achter moet aanhangen moet je je ellebogen dichter bijeenbrengen dan je schouders. Hierdoor krijg je trekspanning in je schouders en eerder slijtage aan je pezen die aan je schouders vasthangen. Blijkbaar krijg je zelfs in sommige scandivische landen geen vlif premies meer voor zulke systemen.
cs-agrar
Toch zijn systemen waar je achter moet aanhangen wel de systemen waar het uier, en dus de spenen, het dichtste bij de melker zijn en dus minste rekken en draaien. (uitgezonderd twijfelstallen 50*, 60*)
Zoals ik jouw reaktie lees zou ik zeggen, luister goed naar de raad van Kaas:

zet er maar een robots in of een draaimelkstal binnen melker die gaat rustig door als je een grote zij aan zij hebt is veel onrust in de koppel en in de melkput.
als je 60 wilt worden zonder veel slijtage in je lichaam moet je er robots in zetten,want bij elk grote melkstal met grote koppels koeien gaat je lichaam er .
en wat is duur investeer in je zelf dat mag wat kosten 3 robots heb je volgens mij voor 250000 euro en een draaimelkstal zit volgens mij tussen de 3 en 4 ton
spotmelker
Als je regelmatig naar boerenvergaderingen gaat kun je aan het publiek wel zien welke keuze je maken moet. Er zijn er altijd die een vinger missen (zie je aan 't koffiedrinken) danwel zitten te knikkebollen (te moe) of ze lopen krom of scheef(langdurig verkeerde werkhouding)
Toch maar een robot?
schoppenboer
Vind dat iedereen makkelijk over de lichamelijke klachten heen stapt. Melk zelf al jaren rond de 90 koeien in een visgraat maar merk wel dat ik last van de schouders krijg.
Ik vraag mezelf dan ook zeker af of het gezond is om in de toekomst 150 koeien te blijven melken in de melkstal of toch voor de robot.
mlkvhoudr
Maar bij 150 koeien laat je een ander melken, tenminste dat zou mijn idee zijn
schoppenboer
Laat dat 5x per week zijn, ben je zelf nog 9x de klos.
+1
mlkvhoudr
@schoppenboer
Het scheelt niet veel, maar je wint de discussie. 9 keer 150 koeien melken is 1350 koeien per week zelf melken 14 keer 90 koeien is 1260 koeien zelf melken, dan kom ik op 5280 koeien per jaar meer zelf melken.

Om de discussie toch te winnen stel ik voor dat je in het geval van 150 koeien nog minimaal 36 andere keren je laat vervangen, dat mag zijn op vakantie, weekendjes weg, familiefeestjes
+1
MTSTAMMINGA
Een echte boer melk zelf haha @mlkvhoudr
gezienus

kunt natuurlijk ook jouw vrouw laten melken
kaas
Ja een echte boer is met 50 en anders met 60 jaar compleet versleten ,als ik om me heen kijk in de omgeving en familie die last hebben van knie,rug en schouders dat is gewoon verschrikkend en dat probleem is volgens mij veel groter dan de muis arm van iemand die de heledag op kantoor zit .
een boer klaagt niet gauw als het over gezondheid gaat
mlkvhoudr
Het is inderdaad gewoon een loterij wat gezondheid betreft, het kan beide kanten op, zelf kan ik bijvoorbeeld al niet meer zelf straten omdat dan een pees in mijn arm opspeelt, die gaat zo verrekte zeer doen dat ik er s avonds bijna niet van kan slapen. Heb nooit last van die pees, alleen die specifieke beweging met straten. Paar jaar geleden speelde die pees op toen ik aan het bouwen was en gewoon doorlopen natuurlijk 😞 maar hier in de buurt is ook een oud veehouder van in de 60 die nu nog steeds het straatwerk doet voor een loonwerker
Todi
In de avond moet je ook niet slapen mlkvhoudr,dat doe ik in de nacht. Maar die gebrekjes zie je niet alleen bij de melkers.
mlkvhoudr
@Todi

HAHAHAha nou vooruit dan, het eind van de avond, begin van de nacht 😃
MTSTAMMINGA
Er zitten altijd meer niet werkers bij de dokter dan normaal werkers

De sterkste man van nerderland zei een keer het is een samenspeel van geest en lichaam die kracht

En zijn er almensen met een telefoonarm ? 😄
gezienus
Quote:
@MTSTAMMINGA: En zijn er almensen met een telefoonarm ?:)

telefoon ??? volgens mij groeit die bij de nieuwe generatie direct al aan het oor
+2
ROORDA J
Carousel te duur ????.Bekijk het filmpje Karst melkt bij Joop Roorda.Dan kom je er wel achter dat de investering van een carousel wel mee valt en je bent verzekert van een ideale werkhouding en een continue werk druk met een hoge capaciteit.

cs-agrar
Ben eigenlijk best benieuwd naar de stal van broer Roorda, heb je daar ook al gefilmd Co?
dickjr
Ja joop, inderdaad ideale houding!
Ging deze discussie niet ooit eens over een germania service arm?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melkstal , carrousel , zij aan zij en klauw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
16