Lig persoonlijk nog dubbel, maar las dit net op facebook

Las net een geweldige tweet over bzv:

Bert tegen Henrieke: " Disney wat ik zoek"

Deel dit topic

mlkvhoudr

Reacties

pieta
Op veronica noemde ze hem al Dagobert vanwege zijn zuinigheid. Hij heeft dit gewoon niet in zich. Hij doet zijn best misschien wel maar het valt je niet op. Ik hoop voor hem dat ie nog een keer een leuke vriendin vindt. Het is vast een goede vent.
+1
mlkvhoudr
Nou moet ik eerlijk toegeven dat die tekenaar die tekening van mij ook mocht houden voor 120 euro
cs-agrar
je kan op die Place du Tetre gewoon prijs maken met die gasten, no problem. Je zoekt er een uit die echt knap tekenen kan en voor 25euris heb je een mooie!Maar goed, moet je wel paar woordjes frans kennen.
Net als die armbandjes. Dat zie je direct dat het niet klopt.
Ben daar ook geweest en zeg tegen mannetje, ik betaal niets, hij ging evengoed door, nou ja dan moet je het zelf maar weten.
Vroeg ie op het eind toch 10 euro. Bandje doorgesneden en teruggegeven, hij was gewaarschuwd. Tjonge, wat kon die vent toen zwart kijken!
Overigens laatst een vertegenwoordiger gesproken, had Bert tijdens standhoudersborrel in Hardenberg gesproken, zeg tegen hem, kort gesprek denk?
Nee hoor, hij is best pratig en eigenlijk heel gezellige kerel
+1
gezienus
Quote:
@cs-agrar: Overigens laatst een vertegenwoordiger gesproken, had Bert tijdens standhoudersborrel in Hardenberg gesproken, zeg tegen hem, kort gesprek denk?
Nee hoor, hij is best pratig en eigenlijk heel gezellige kerel

nu zeker ook weer wat te duur gekocht\ OF wat laten aanpraten
George
Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo heel goed hoor maar ik kan dat gemompel van die gast als hij een keer iets zegt ook totaal niet verstaan.
Met die boer Richard had ik dat ook , die praatte wel veel maar verstond ik ook niet.
+1
cs-agrar
als je dan je vak maar wel verstaat 😄
George
Mijn vak mompeld niet.
+2
mlkvhoudr
Volgens sommige zeer serieuze prikkers op andere prikborden ben ik niet eens een V.A.K. en dat is tot volle tevredenheid van mezelf 😃
hess
verwijderd
mlkvhoudr
Hij had wat jou betreft meer iets van dit moeten doen onder een heldere sterrenhemel yesgifts.nl/kaarsje-hart.html/
+1
cs-agrar
Dat is een idee, maar als het te zeer gewaardeerd wordt, zit je zomaar met een tweeling 😉
mlkvhoudr
@cs-agrar

In hun geval zal die tweeling elkaar niet veel te vertellen hebben 😉
de hoef
tis gewoon jammer voor het meisje ,maar ze heeft hem zelf tot het laadst gehouden ,en die andere wou ook welmisschien komt ie weer terug
hess
verwijderd
+1
spotmelker
@ hess, bedoel je dat je partner graag de baas speelt of ben je single? In dat laatste geval, bedenk dan dat echtgenoot de verleden tijd is van echt genieten..
+2
cs-agrar
ken je toevallig ene Wim?
hess
verwijderd
de hoef
hij bedoeld waarschijnlijk wimsumar op het andere prikbord[ is vrijgezel]
hess
verwijderd
mlkvhoudr
De vorige keer dat een vrouw aangaf vrijgezel te zijn (als ik je goed interpreteer) werd hier een complete koppelactie op touw gezet.

Doen we jou daar een plezier mee of heb je ingezien dat mannen maar lastposten zijn 😃
hess
verwijderd
MTSTAMMINGA
Je zoekt gewoon eendomme werker die overal ja opzegt @hess😄
mlkvhoudr
Ik was al niet al te zeker van mijn zaak, vandaar de vraag. Dus jij bent gewoon de baas in het achterhuis.

Over die vrouw die ineens overal over wil meebeslissen : ik heb nou eenmaal een zwak voor dominante eigenwijze vrouwen. Ben mijn hele leven nog niet anders gewend geweest 😉 De mannelijke helft van de familie heeft er overigens ook last van 😃
hess
spotmelker
@hess
hier gaat dat zo, het hele bedrijf interesseert haar niet zoveel maar als ik een dag weg ben zie ik bij thuiskomst dat het voer een keer is aangeschoven en de kalveren hun drinkbeurt hebben gehad zonder dat ik het hoef te vragen en dat vind ik wel prettig. Als ik alles moest overleggen en verantwoorden dan denk ik dat de slaapkamerdeur menig avond op slot zou zitten.
cs-agrar
@spotmelker
Op slot? Moet je dan weer wat goedmaken ofzo?
TwitterGrazer
Lucky TV heeft er weer iets moois van gemaakt: dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/191243/
hess
verwijderd
+2
pieta
Vertel dan gewoon wat je probleem is, wij mannen begrijpen subtiele hints niet. Je bent een echte vrouw.
mlkvhoudr
Begrijpen wat vrouwen bedoelen lukt nog zo'n beetje , maar begrijpen waarom ze dat zo doen ontgaat me meestal volledig.
mlkvhoudr
Je wilt als volwaardig gezien worden op het bedrijf en niet als loopdame (naar mijn inschatting)

Dat dien je zelf af te dwingen, ik ben als (man) jong broekie ook ooit begonnen samen met mijn moeder en kan je zeggen dat je respect zelf moet afdwingen, je bent niet zelfstandige om zielig te doen, je bent zelfstandige omdat je denkt dat je iets beter kan dan een ander.

Maak het waar, geloof in je zelf, straal het uit en het respect komt van zelf.
hess
verwijderd
Todi
Tja 2 kapteins op 1 schip werkt ook niet,
+1
MTSTAMMINGA
Waarom ruzie bij verschilende inzichten ?
Het is bewezen dat een goede samenwerking 10% meer winst geeft
Het verlies bij een slechte samenwerking valt niet te bereken

Je bent baas door natuurlijke overwicht,niet door de baas te spelen😄
hess
verwijderd
spotmelker
Je bericht lezende denk ik dat jullie beide aan je standpunt vasthouden waardoor het botst. Wanneer je overtuigd bent van je gelijk/visie vraag de ander dan tot in detail waarom hij/zij vindt dat het anders moet. Tijdens de uitleg komt het goede of verkeerde vanzelf naar boven. Ik heb dit "kunstje" op een vergadertraining geleerd en het werkt in de meeste gevallen erg goed. Je Dus je opponent respecteren maar het hemd van het lijf vragen.
hess
verwijderd
pieta
Probleem is me nu dus duidelijk. Ik wens je er veel succes mee. Zijn er geen afspraken te maken qua taakverdeling en verantwoordelijkheden?
retteketet
hess
ben ook boerenvrouw met man aan weerszijde ,maar dan ga je toch gewoon wat anders doen als hij het anders wil doen,oke jij de volgende dag weer.
trouwens ik ben fulltime boerin ,boertje werkt buitenshuis maar moet zeggen dat een man toch meer kracht,inzicht heb als boerenvrouwen,ben geboren op een boerderij maar heb toch wel een man nodig voorverlossing etc. spierballen !! dus wil ermee zeggen dat er wel een verschil zit tussen een man en vrouw,wij kunnen nou eenmaal niet alles wat hun kunnen,maar wij hebben weer onze vrouwendingetjes voor hun toch!!
+1
hess
verwijderd
mlkvhoudr
Quote:
@hess: maar goed,tja wat zijn vrouwendingetjes.poetsen,poetsen,poetsen,voor de kinderen zorgen,voor eten zorgen,zorgen dat ie het in bed ook een beetje leuk heeft ?

wat ik echt vrouwenwerk vind (in de positieve zin van het woord) is jongveeopfok.

Toen mijn moeder dat nog deed was het beter verzorgd dan nu ik het zelf moet doen, mijn moeder is gewoon preciezer, netter en werkt veel meer volgens vaste structuur.

Bedrijven waar vrouwen de jongveeopfok doen, lopen de kalfjes er vaak ook beter bij
cs-agrar
je moet een ding niet vergeten mlkvhoudr, je moeder stak er misschien ook meer tijd in, tijd waar het jou vaak aan ontbreekt, vooral rondom de piekmomenten van melken moet je ook kalveren voeren.
Mijn vriendin melkt 's ochtends vaak mee, en da's gewoon ideaal, kan rustig de kalveren doen, net even meer aandacht er aan geven, en dat zie je gewoon terug in het resultaat.
mlkvhoudr
@cs-agrar

dat speelt zeker ook mee, was haar core-business. Vind zelf wel dat als ik bij de kalfjes ben dat ik de dingen goed signaleer en analyseer, maar vind van me zelf dat ik overdag bijvoorbeeld nog best wat vaker kan gaan kijken.

Wij hebben ook een voerkeukentje en die moet ook nodig aangepakt worden, om er meer hygiene en structuur in te krijgen
hess
verwijderd
mlkvhoudr
trots mag en moet je altijd zijn op je boerderij (vind ik) maar als jouw man zo'n handige knooierd is is het dan niet een idee dat hij eens bij een groot bedrijf, melkvee of loonwerker oid eens gaat kletsen of hij daar niet zijn handigheid kunnen gebruiken, dat lijkt mij persoonlijk logischer dan elkaar in de weg lopen.

Bij mijn loonwerker lopen volgens mij ook wel eens wat zzp-ers rond die in de piektijden meer dan nodig zijn
hess
verwijderd
+1
spotmelker
Zomaar ff een gedachteekronkel van mij: Zou het niet wat zijn om b.v. met een bus de boer op te gaan om ter plekke (achterstallig) onderhoud aan machines te verrichten? Dan ben je eigen baas, eigen tempo en heb je niet die werkdruk zoals bij een loonbedrijf waar je altijd die ongeduldige klant moet bedienen. Op veel melkveebedrijven ligt onderhoudswerk zat.
+1
mlkvhoudr
Ik snap het denk ik wel, als jij gewoon in je vaste patroon je ding kan doen, dan ontspan je en nu ben je het ene van plan en dan blijkt dat al gedaan te zijn en dan moet je gaan nadenken ipv lekker ontspannen je ding doen. En dan kost het energie ipv dat het het geeft
hess
verwijderd
+2
retteketet
zou je niet eens ff gaan praten met een hulpie ofzo hier word je toch ook niet verder mee geholpen ,je moet zelf de stappen ondernemen,stel dat je mannetje dit leest,beetje triest toch .je kan lullen wat je wilt met iedreen maar je moet toch bij je vent zijn
spotmelker
@retteketet, deels met je eens, hiermee bedoel ik zelf stappen zetten en in oplossingen denken. Mijn ervaring met hulpie's of zielenknijpers is van dien aard dat ik dat als laatste zou doen. En als je een (goed) idee op doet waar ook vandaan kan dat voor beide partijen een opluchting zijn. Daar heb je niet per definitie een peut voor nodig.
cs-agrar
DR Phil?
hess
verwijderd
de hoef
ze hebben hier het beste met je voor, maar dit is geen probleem om aan de grote klok te hangen ,maar de manier waarop je zegt ik heb niemand nodig geeft aan dat je wel iemand nodig hebt, sterkte er mee
Farmer_
Communiceren kan veel oplossen tussen 2 personen.
mlkvhoudr
Iedereen heeft hulp van een ander nodig, ik wel tenminste.
MTSTAMMINGA
Mijn hulp kom morgen ook weer 😄

Communiceren is een must,ruzie maken een zwaakte 😄
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's facebook geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!