Slachtkoeien Leeuwarden weer duurder

Vorige week noteerde de veemarkt van Leeuwarden iets lagere prijzen voor slachtkoeien. Deze week keert de prijs terug naar het niveau van twee weken geleden. Melkkoeien zijn hard nodig om het quotum vol te melken.

Deel dit topic

Reacties

spotmelker
Laatste 2 koeien (100% HF) van 355 en 365 kg die 2 weken terug naar de slager gingen brachten € 3,10 en €3,20 per kilo op. Dan bost het weer een beetje aan.
hookwood
Hier eentje van 340 kg voor 3,20 afgelopen week naar Gosschalk.
MTSTAMMINGA
Veerijder zei zeer rustige deze week
Jack Rijlaarsdam
Vannacht gaan er vier naar A'dam voor 3,25. Schatting twee ruim onder de 350 kg en twee er flink boven.
casev
Elke laatste druppel melk er nog uitgehaald sjakie?
Jack Rijlaarsdam
Nee, gisteravond voor het laatst gemolken, vanochtend om 4:00 uur geladen. De laatste druppels dus aan Hilhorst geschonken. 😃
mlkvhoudr
@Jack Rijlaarsdam
Dat s nachts laden doe ik alleen noch als ik meer geld voor mijn slachtvee krijg dan een ander. Dat was niet de bedoeling werd mij gezegd. PRIMA, maar ik laad niet meer na 20.30 of voor 6uur s ochtends als ik er toch niets extra mee verdien.
jan 1
Quote:
@mlkvhoudr: Dat s nachts laden doe ik alleen noch als ik meer geld voor mijn slachtvee krijg dan een ander. Dat was niet de bedoeling werd mij gezegd. PRIMA, maar ik laad niet meer na 20.30 of voor 6uur s ochtend

Waarom moet je er bij zijn dan.
mlkvhoudr
@jan 1
omdat anders de hele buurt wakker wordt van onze honden 😉
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@jan 1: Waarom moet je er bij zijn dan.

Ik heb er niet zo'n moeite mee een paar keer per jaar van bed te komen om de veerijder ff te helpen laden. Nou heb ik ook geen robotstoringen 's nachts, dat scheelt misschien... 😃
Jack Rijlaarsdam
@mlkvhoudr Chauffeur belt paar minuten van tevoren, lig doorgaans binnen tien minuten weer in bed. Kleine moeite, ff een bed+pyjama verschonen na een 'ongelukje' van een kleine jongen kost meer tijd.
mlkvhoudr
@Jack Rijlaarsdam

Maar je verdient er niks extra mee dus ik zie er het nut niet van in, maar ieder zijn ding
Jack Rijlaarsdam
Quote:
@Jack Rijlaarsdam: Schatting twee ruim onder de 350 kg en twee er flink boven.

Blijft lastig dat schatten: 309 kg, 335 kg, 354 kg en 400 kg. Toch ruim 4300 euries netto.
jan 1
Heb afleverruimte,vrachtwagen rijd voor de deur en beesten lopen zo de wagen in,heeft met efficientie te maken denk ik,maar idd als je robots heb moet je er toch niet aan denken om daar ook nog je bed voor uit te komen.!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melken , veemarkt en slachtkoeien geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1