Illustratie van: SteffLuyckx

Maisprijs

Heeft iemand recentelijk al mais besteld via de fourage, en tegen welke prijs/ton?

Deel dit topic

Reacties

de hoef
52.50 thuis bij jan bakker
harke
Verse mais verkocht voor 43 euro per ton (van triest)
Frans1
Op stam of gehakseld?
gezienus
Hier wordt momenteel verkocht vóór1500 a1600 € op stam veel anbot
vaak
Gezienus,
regio? en geschatte opbrengst?
harke
Gehakseld
de hoef
Zat geen kolf in zeker ,anders was ie nog niet goed wakker
koetje 10
Prijzen van matige mais gaan met gemak boven de 2000,- euro's ha en sommige getroffen gebieden de zeer schaarse zware mais zelfs tot 3000,- per ha op stam.
mlkvhoudr
Je krijgt me in ieder geval aan het lachen...............
+1
Coen
Overdrijven is ook een kunst 😄
trekbek
Maak het niet te gek he!!
gg
Hier in de regio Zw drenthe N overijsel kom ik steeds meer prijzen tegen in de ton op stam 40-45euro. Deze week werd me ook nog een partij aangeboden 180 ton ingekuild 960 vem 350 zetmeel 34% DS 50 euro zelf laden plastic is er dan af. Goede mais op stam zie ik hier tussen 1600 en 2100 ha. van eigenaar verwisselen. Hier word het voor aangeboden ben zelf niet in de markt.
bultemenneke
In regio Achterhoek een klein perceel verkocht voor 1690 euro per ha. ex BTW.
Het was goede mais.
koetje 10
Ingekuilde mais gaat 2013 zeker zeer schaars worden en zeker ook flink in prijs omhoog als de melkprijzen aantrekken. Denk dat 52.50 per ton wel de prijs is. Maar wat krijg je dan thuis?
George
Bovendien ken ik er hier een aantal die nu gaan dorsen die eerst altijd mais vanuit de kuil verkochten. Voor €52,50 heb je volgend jaar geen mais thuis op het erf.
oldhuus
Hoor hier prijzen van 1400 /ha.
koetje 10
Als de opbrengst maar 30 ton is en met amper wat kolf erin wel ja, dat is trouwens ongeveer wat op veel plaatsen af gaat komen dit jaar. Vaak zijn het ook nog de laag-gelegen percelen die tekoop staan en 't gewas moet je der ook nog af krijgen, hier en daar is er ook nog veel stormschade. Denken dat het alle maal wel los zal lopen is ook een kunst.
koetje 10
Ja, zo is dat George, En tel daar voor in gekuilde mais in 2013 maar gerust 20 of 25 euro-tjes per ton bij, boven op de 52.50 van nu.
+1
oldhuus
Ach vorig jaar was ingekuild ook rond de 48 euro, nu is er ook nog wel voor die prijs te koop.
Maar in het zuidoosten v/h land is de maïs gewoon duurder als in het noorden lijkt het, als ik een vergister had ging ik rond hakseltijd mooi overal de kuilplaten leeg kopen, zijn er genoeg die het lang niet op krijgen.
kaas
Waarom volgend jaar 25 euro duurder??
George
Opslag ,rente, transport, weinig ingekuilde mais omdat er meer gedorsen wordt etc.
koetje 10
Veel sleufsilo's raken maar goed halfvol, dus reken maar dat de prijzen nog flink zullen stijgen.
de hoef
Hier paste het er nie in ,prijs is zakende word hier alleen nog per ton verkocht
koetje 10
Meeste mais is nog lang niet rijp. Kolven zitten zogoed als nergens vol en de kolf is 70% van de totale vem opbrengst, dan weet jij het wel. Dus iedereen moet gewoon de prijs betalen en over een half jaar de prijs van dat moment.
maisboerke
Afgelopen week Snijmais geperst in Brabant gemiddeld 50 balen per HA, is krap 50 ton. MKS hier kwam ik uit op 18 aan 20 ton per HA.
de hoef
50 ton is toch veel in een slecht jaar ,had het wel gedacht goede mais is gewoon goed en slechte heb je elk jaar ,het eene jaar op klei het andere jaar op zand

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Mais en fourage geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN