Nieuw agendapunt: Open dag Serrestal ‘Melkveebedrijf Rijke

Op zaterdag 8 september 2012 stelt de familie Rijken haar nieuwe melkveestal open voor alle belangstellenden. Bezoekers zijn welkom tussen 10.30 uur en 16.00 uur aan de Lutterweg 11, 5394 LP te Oijen. Naast het bezichtigen van de nieuwe stal kan het publiek tevens kennismaken met de melkveehouderij. Een hapje en een drankje, een minibeurs, springkussen, koeien skippyrace en kalfjes knuffelen.

Bijzonderheden stal

Ten opzichte van de bestaande stal met 90 ligboxen is het bedrijf uitgebreid met 70 ligboxen. De Serrestal is volledig onderkeldert en heeft een mestopslagcapaciteit van ruim 2000 m3. De nieuwe stal voldoet aan de normen van de Maatlat Duurzame Veehouderij en is uitgerust met een HCI Welzijnsvloer type W4, JOZ mestrobot, Melkkoeltank PACKO iControl type 14.500 met een inhoud van 14.820 liter (één van de eerste in Europa), Prefab diepstrooisel boxen met boxcompost vulling, 20 stands Swing-Over melkstal met beweegbare putvloer, vier nieuwe krachtvoerstations geïntegreerd met bestaande besturing, hogedruk natriumlampen en een regensensor t.b.v. het afsluiten van het windgordijn. Met een nieuwe stal, gericht op duurzaamheid, koecomfort, korte looplijnen, efficiënt werken en de mogelijkheid voor uitbreiding is familie Rijken klaar voor de toekomst!

Activiteiten

Tijdens de open dag wordt een informatieve minibeurs gehouden waarbij een aantal betrokken partijen bij de realisatie van de stal hun noviteiten, innovaties en/of producten ten toon stellen. Daarnaast is het team van Koe & Boe aanwezig met hun stand.

In verband met bedrijfshygiëne gelieve niet in bedrijfskleding te komen.

Tip: Breng ook een bezoek aan ‘de dag van de wol’ bij zorgboerderij de Burgthoeve, Lutterweg 13. Bekijk agendapunt..

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , open dag , stal , koeien , koe , melkstal , duurzaamheid , mestrobot , compost , ligboxen , boerderij , serrestal , melkveebedrijf , 2012 en boxcompost geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0