NRW zet in op fokkerij hoornloze melkkoeien

De melkveehouderij in de Duitse deelstaat Noordrein-Westfalen (NRW) heeft in de zogeheten 'Düsseldorf Verklaring' besloten om de fokkerij van melkkoeien zonder hoorns te intensiveren.

Deze verklaring is ondertekend door het ministerie van Landbouw, de beide boerenorganisaties, de Landbouwkamer, de fokkerij-organisatie uit NRW, evenals de dierenartsen en vakorganisaties uit de dierenbescherming en biologische landbouw van deze deelstaat.

Meer: zuivelzicht.nl/index.php/nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

noordhollander
Als dat hoornloze biologisch is dat denk ik niet die horens gebruikten de dieren toch om zichzelf te verdedigen en hun evt kalveren in de kudde waarin ze leefden ?? maar inderdaad hoornloos bespaart onthoornwerkzaamheden helaas zijn er nog een paar selektiekriterea die van belang kunnen zijn horens kunnen makkelijk verwijderd worden andere nare dingen niet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , landbouw , koeien , fokkerij , homozygoot en hoornloos geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
2