Arla Foods breidt fors uit in Duitsland en Engeland


Productie naar 12 miljard kg

Arla Foods bevindt zich op een belangrijk keerpunt als het gaat om de Britse en de Duits markt. Twee geplande overnames gaan direct Arla's winsten verhogen met 9 miljard Deense dollar per jaar.


Waarmee de positie van Arla als een van Europa's belangrijkste zuivelverwerkers verder versterkt wordt. Als resultaat van de overname krijgt Arla voor de eerste keer coöperatieleden in Engeland en Duitsland. De groep met eigenaren wordt dan ook flink uitgebreid.

Arla Foods kondigde dinsdag aan van plan te zijn twee bedrijven over te nemen. Het gaat daarbij om de coöperatie Milch-Union Hocheifel(MUH), de achtste zuivelverwerker van Duitsland, welke eigenaren heeft in Duitsland, België en Luxemburg. Tevens gaat het bedrijf de nummer vier van Engeland, Milk Link, overnemen.

Meer: boerenbusiness.nl

Deel dit topic

Reacties

hookwood
Het gaat om fusies en niet over overnames volgens mij.

Hier het originele bericht: arla-foods.mynewsdesk.com/pressrelease/view/…
Chocomel
Nou, nou we worden al bang... MUH in Pronsfeld is dan misschien wel een high tech fabriek, maar ze komen niet verder als langhoudbare melk. In het verleden ook een dikke prijs uitbetaald ten koste van het eigen vermogen. Is niet uit weelde dat ze Arla opzoeken.
Deense dollars ?? Zullen wel kronen zijn.
oldhuus
9 miljard Deense dollar extra winst lijkt me wel te hoog gegrepen,maar ik denk dat ze kronen bedoelen
adrie
@grasbaal

@hookwood Heb je goed begrepen Jan Roelof, twee fusies, geen overname.
En om de leden / eigenaars rustig / tevreden te houden stellen ze een forse nabetaling in het vooruitzicht over het lopende quotumjaar.

@Chocomel @oldhuus Hoe jullie aan die Deense dollars komen weet ik niet maar dkk komt van DansKe Kron (Deense kroon),
Jyske dollars betekent zwart geld, maar 9 miljard is nogal wat zwart geld. 😃

maskinbladet.dk/artikel/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , arla-foods , arla , coöperatie , overname en zuivelverwerker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
3