Als het maar gratis is

telegraaf.nl/binnenland/11827185/…

Een paar cent in de supermarkt, maar als het gratis is, staan we ineens vooraan.....

Deel dit topic

Reacties

duitser
Ze mogen mij wel een vracht brengen tegen transportprijs. Kunnen die telers ook nog wel een paar ct de kilo krijgen. Maar als ik informeer bij fouragehandelaren betaal ik de hoofdprijs....
Farmer_
Typies Hollanders. 😉
oldhuus
Ja net als die gemeentes met "gratis compost", nou ik reed er vrijdag langs, het is nog nooit zo druk geweest op de gemeentewerf, en een file er naar toe, een 5 jaar terug brachten ze gratis een paar vrachtwagens vol op het land, ga je voor een kuubje toch niet een paar uur in de rij staan wachten.
Grasbaal
Aardappels op deze wijze degraderen tot gratis graaigoed is net zo zinloos als het dumpen van melk. Velen dachten trouwens dat het een 1 april grap was:

Grasbaal
Hier een reactie van Dick Veerman op mijn vraagtekens over deze dumpactie:

De Nederlandse Akkerbouwers Vakbond ijvert al bijna 20 jaar voor regulering. Tevergeefs, want de klok staat op neoliberaal (zelfs Smith zou het niet goedkeuren) en bulk, in plaats van op waardebesef.

Voor de aftrap van de Food Revolution zoals Urgenda en Foodlog die zich voorstelden hebben we met Keimpe van der Heide en Teun de Jong (beide NAV) overlegd of we een actie konden bedenken waarbij we het publiek zouden kunnen doordringen van de notie van waarde van iets dat gratis zou worden weggegeven. We hebben besloten het niet te doen omdat het weer aardappelboeren het land op laat gaan in plaats van de straat én omdat het te kort dag was om het goed te organiseren.

YFM doet de actie omdat ze willen duidelijk maken dat er iets niet klopt. Daar zullen ze in slagen. Of de boodschap die over zou moeten komen, overkomt ga ik vanmiddag zelf op de Dam bekijken.

Bron: foodlog.nl/artikel/…
Grasbaal
Reactie akkerbouwer JOPIE DUIJNHOUWER:

Met uienfeesten en dampiepers geven boeren en tuinders in mijn ogen aan aan dat ze of helemaal ten einde raad zijn of er helemaal niets van begrepen hebben. Ik teel 2 hectare aardappels, in mindere jaren 60 ton, in betere jaren zoals afgelopen jaar 80 ton, omdat ik weet dat ik die hoeveelheid kan verkopen tegen een goede prijs van € 0,40 - 0,80 per kilo. Natuurlijk kan ik ook op de bonnefooi 5 hectare (of meer) poten. Dan zou ik nu met 120 ton in de schuur blijven zitten en luidkeels jammerend op de Brink in Deventer kunnen gaan staan.

Met het vingertje wijzen naar voedselindustrie en/of consument levert niets op, eerst moeten de primaire producenten zelf ervoor zorgen dat produktie een beetje in evenwicht komt met verkoopafspraken.

Bron: foodlog.nl/artikel/…
casev
@duitser. Ik voer ze de hele winter al, en betaal tussen de 3 en 3.5 cent. Betaald zich direkt terug in de gehaltes. Prachtig voer!
duitser
@casev

Hier voeren we snippers zit rond de 38 euro per ton. Kun je iets minder van voeren voor hetzelfde effect. Vind het toch nog prijzig!
trekbek
Voeraardappelen zitten vlgns mij op 25 eurie
oldhuus
Afgelopen zaterdag konden de inwoners in onze gemeente gratis compast halen bij de gemeentewerf,veel burgers stonden met auto,s en aanhangwagens in lange rijen te wachten tot ze aan de beurt waren,dus als het maar gratis is !
cs-agrar
Quote @Grasbaal:
De Nederlandse Akkerbouwers Vakbond ijvert al bijna 20 jaar voor regulering. Tevergeefs, want de klok staat op neoliberaal (zelfs Smith zou het niet goedkeuren) en bulk, in plaats van op waardebesef.

en ja hoor, daar gaan we weer...
cs-agrar
Quote @Grasbaal:
Ik teel 2 hectare aardappels, in mindere jaren 60 ton, in betere jaren zoals afgelopen jaar 80 ton, omdat ik weet dat ik die hoeveelheid kan verkopen tegen een goede prijs van € 0,40 - 0,80 per kilo. Natuurlijk kan ik ook op de bonnefooi 5 hectare (of meer) poten. Dan zou ik nu met 120 ton in de schuur blijven zitten en luidkeels jammerend op de Brink in Deventer kunnen gaan staan.

best duidelijk allemaal..
oldhuus
23 mei ,gratis melk van Campina,wordt aan de deur afgeleverd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's supermarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2
TREFWOORDEN