Notering Qprijs week 35

Hallo ik heb imidels een e-mail gehad over week 35
ik zal hem hierbij plaatsen
groeten Jeroen

Notering Qprijs week 35
Koopmelk: 39,00 eurocent per % vet
Leasemelk: geen notering

Er was in week 35 sprake van een oplopende prijs voor koopmelk naar 39,0 cent per procent vet. Vanwege het geringe aantal transacties voor leasemelk is er hiervoor deze week geen notering.

Hoewel de prijs voor koopmelk iets stijgt lijken boeren die denken over aankoop van melkquotum momenteel weinig bereid hier meer voor te betalen dan de prijzen die er in de rustige zomerweken is betaald. Deze houding wordt niet zomaar aangenomen. De kosten voor melkquotum zijn in de loop van de jaren namelijk sterk opgelopen, van ruim 1 eurocent rond 1990 naar circa 6 eurocent per kg melk in 2003 (LEI). Deze oplopende kosten, tot momenteel circa 15% van de kostprijs van melk, zorgen voor een verzwakte positie. De Nederlandse melkveehouderij zal door liberalisering meer concurrentie gaan ondervinden van overige zuivellanden in de EU. Door de vaste kosten (o.a. quotum) te drukken moet Nederland in staat zijn binnen Europa een sterke zuivelstaat te blijven.

Nieuwe transactiegegevens kunnen weer aangeleverd worden via het fax-nummer 013-58 36 585 of het e-mailadres mpaauw@zlto.nl .

Ook voor overige opmerkingen kunt u hier terecht. Uw hulp blijft onontbeerlijk.

Vriendelijk groet namens Qprijs,
Mark Paauw

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
het blijft gewoon de vraag, voor welke prijs wil de verkoper zijn quotumvan
de hand doen.
zolang er geen definitieve beslssing uit de kamer komt zal de verkoper
geen haast hebben.
Onbekend
zal de koper dan wel haast hebben ?

groeten Jeroen
Onbekend
eerder dan de verkoper, kijk maar hoeveel er al gekocht is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , melk , europa , leasemelk , melkquotum , koopmelk , liberalisering en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0