Ziezo.biz

De website van www.ziezo.biz is echt een ramp. Laatst wilde ik de aanvoercijfersvan kunstmest weten i.v.b.m. Minas. Dus naar de website van Agrifirm. Via die website kwam ik bij ziezo.biz, want Agrifirm laat die dingen tegenwoordig over aan ziezo.biz. Dan kom ik er achter dat ik een wachtwoord moet hebben. Na veel bellen en heel lang wachten had ik de helpdesk aan de lijn. Ik kreeg mijn wachtwoord maar kon nog steeds niet bij mijn gegevens komen. Weer naar de helpdesk bellen en na lang wachten weer een juffrouw aan de lijn. Ik moest al mijn tijdelijke bestanden en mijn cookies en ik weet niet wat al meer weggooien. Dat heb ik met tegenzin gedaan maar het werkte nog niet. Toen moest ik mijn firewall uitzetten. Hielp ook niets. Uiteindelijk bleek dat ik cookies moest accepteren (doe ik liever niet, maar soms moet het). Intussen had ik de gegevens al rechtstreeks via de telefoon opgevraagd bij Agrifirm in Meppel. Daar vroegen ze ook niet of ik wel echt Henk L. was! Ik snap niet waarom deze gegevens zo beveiligd moeten zijn. Wat maakt het mij uit dat iemand anders die gegevens ziet. Ik krijg via de postbode ook wel eens geheime informatie of bankgegevens van de buurman of van iemand nog verder weg. Het gebeurt zo vaak dat ik post van iemand anders krijg.
En verder de nieuwsvoorziening op ziezo. Die komt vrijwel geheel van de LTO. Als je dat geen eenzijdige informatie mag noemen, dan weet ik het ook niet meer.

Deel dit topic

anonymous_0

Laatste  |  

Reacties

Onbekend
Deze ervaringen heb ik inderdaad ook met dat ziezo verhaal. Erg duidelijk is ook dat de makers van ziezo.biz, lto.nl en oogst.nl niet bijzonder uitblinken in het maken van een creatieve en orginele layout. Waarschijnlijk zijn deze sites van dezelfde hand, en vind men de copy/paste methode een goede manier om een website te maken. Vorig jaar kon je wekelijks in het vakblad oogst het artikel webwijs lezen, daarin werd nooit 1 van deze sites vermeld. Ziezo met al hun beveiligde content is een mislukking en zal nooit wat worden. Ook hun tarieven zijn te hoog, waarschijnlijk in de hoop dat die 'boeren' er lekker argeloos in lopen.

ziezo,
koffie.
Onbekend
Ik ben ondertussen aan de slag met een website waar iedere agrarische ondernemer kan forummen, nieuws kan lezen, het weer heeft, interessante links krijgt voorgeschoteld. En wel zonder wachtwoorden en dergelijke.
Maar hier bundel ik alle boeren bij elkaar. Dus niet alleen melkveehouders, maar ook akkerbouwers, pluimvee, nertsenhouders en noem maar op. Het forum zal veel verschillende onderwerpen hebben die (als het lukt) gestructureerd geplaatst zijn. Dus informatie wordt makkelijker terug gevonden. Alleen wou ik graag nog weten wat voor informatie men graag ziet op een website als de mijne. Wat is interessant om te vermelden dat jullie dagelijks op de hoogte houdt zonder dat jullie het hele internet moeten afstruinen (hebben veel een hekel aan).
Onbekend
@Robert
En weet u al hoe u uw site gaat noemen?
Onbekend
Robert(Luitjes?),

Eigenlijk wil je dus hetzelfde maken als wij met <a href=nieuwsgrazer.nl/ target=0>NieuwsGrazer.nl</a>, alleen dan zonder abonnementen systeem??.

Ik ben zeer benieuwd hoe je dit langere tijd financieel in de lucht wilt houden.

Ook NieuwsGrazer is begonnen als een gratis dienst maar om de vaste kosten te betalen zijn er (net als bij melkveehouders) inkomsten nodig.

Maar ik wens je alle succes toe met het realiseren van je plannen want dat is het mooie van internet, of je nu 10 miljoen euro kan besteden ofmet een gratis account iets leuks op internet zet, het kan nooit groter worden dan het beeldscherm van de bezoekers.

Hierbij wil ik je 2 verschillende nieuwe internet intiatieven laten zien:

1. [www.onzeveemarkt.nl] dit is met veel bombarie en media-aandacht in de lucht geschopt en vanaf de opening eind februari tot aan vandaag zijn er 10 advertenties opgeplaatst.

2. [www.2ehandsmachine.nl] dit initiatief is een copy van een al bestaand systeem en hier zijn in de 14 dagen tijd dat het bestaat al 374 advertenties op geplaatst, en dat zonder noemenswaardige media aandacht.

Op alle 2 de homepages kan je gratis advertenties plaatsen, het verschil zit hem in de techniek en toegankelijkheid.
Onbekend
Wat dat betreft ben ik het dus met Co eens, en was ik enige reakties eerder onzeveemarkt.nl in het rijtje vergeten.

Een idee waar ik al langer mee rond loop is een soort linkdump draaiend onder pivot maar dan puur voor de melkveehouderij,met reaktie mogelijkheid, meer zoals de site van de NMV. Echter heb ik al een proefje gedaan, en wel bezoekers gekregen, echter het aantal reagerende melkveehouders is niet erg groot.
Een mooi voorbeeld is dit prikbord waar toch een beperkte groep mensen reageert.
Onbekend
Laat ik dan gelijk maar even reclame maken. de site is straks toegankelijk via www.boerenforum.nl

Ik weet dat het moeilijk is om iets te verzinnen dat goed loopt, vooral in de agrarische sector (daar waar weinig mensen van het internet gebruik maken). Alleen betalen voor informatie staat mij niet aan. Misschien kan het niet anders, maar toch wil ik het proberen. Niet geschoten is altijd mis, zeggen ze wel eens!!! daarom graag ook jullie reactie over wat men graag wil weten en zien op een website!! Tis niet alleen mijn belang maar die van iedereen!!
Onbekend
Je kunt op de verschillende agrarische prikborden en forums zien wat voor onderwerpen bij de mensen speelt, als daar dan actueel nieuws over is dan gebruik je dat op je eigen plek, met links naar de bronnen, en geef je er een (eigen) draai aan waarbij je "het randje" niet schuwt.

Dat geeft vaak discussie, waar bezoekers voor terugkomen.

Met slappe onderwerpen als "we dronken een glas en deden een plas" komen de bezoekers even vaak als dat ik op de ziezo.biz site kom (zelden)en is de kans groot dat je na een jaar stopt. Dan is al je inspanning voor niets geweest.

Het voordeel van dit prikbord is dat bezoekers zelf onderwerpen plaatsen, je kunt zien dat dat werkt, de vaste reageerders hier zullen dan ook hier blijven waarschijnlijk.
Onbekend
Dat is ook de bedoeling, dat mensen zelf discussies opzetten.
Daarin tegen wordt er ook discussies door de site zelf opgezet naar aanleiding van een nieuwsbericht. Maar deze gegevens wil men wel graag makkelijk terug vinden indien men iets wil nakijken of mee wil nemen naar een andere discussie.
Maar ook tips en dergelijke verzamelen zodat iedereen dat in een oogopslag kan vinden.
Te veel zoeken naar informatie brengt stress en levert een grote drempel op, vooral voor beginnelingen en voor degenen die niet zo begaand zijn met internet en toch duidelijke informatie willen hebben.
Een goed concept is moeilijk maar zeer belangrijk. En daar is jullie hulp voor nodig.
Onbekend
Robert,

Wist je trouwens dat er ook al een veehoudersforum.nl is: [www.veehoudersforum.nl]

Ik heb je een paar weken terug al gewezen op de mogelijkheid van een weblog, als je echt iets nieuws wilt doen dan maakt dat de meeste kans op succes. Verdiep je maar eens in de (on)mogelijkheden van een weblog, dit is een voorbeeld: [www.lulmaarraak.nl] meer info over weblogs hierover kan je hier vinden: [weblog.startpagina.nl]

Maar of je nu een forum, prikbord of weblog wilt gaan opzetten, het valt of staat met het 7 dagen in de week goed beheren en actueel van alles. Wat dat betreft lijkt het beroep van ''webmaster'' op dat van een melkveehouder, alleen de een zit achter de koeien en de ander achter een beeldscherm.
Onbekend
Co Scholten schreef:
Knip
> Maar of je nu een forum, prikbord of weblog wilt gaan
> opzetten, het valt of staat met het 7 dagen in de week goed
> beheren en actueel van alles. Wat dat betreft lijkt het
> beroep van ''webmaster'' op dat van een melkveehouder, alleen
> de een zit achter de koeien en de ander achter een beeldscherm.

Er zijn al zoveel forums geweest voor de Landbouw in het algemeen en allemaal zijn ze gestopt of ze zijn leeg. En anders ontstaan er wel knallende ruzies en zijn er geinpostings, waardoor de webmaster moet ingrijpen. Het verbaast me dat het hier zo lang goed gaat. Het zal de webmaster zijn die de zaken hier in goede banen weet te leiden!
Zo'n weblog is ook maar een eenzijdig verhaal en sta je discussie toe dan is het ook zo weer een rotzooitje.
Onbekend
Hallo Robert,

Ik zie nog weinig ontwikkelingen op jouw boerenforum.nl??
Onbekend
nog later, ja robert waar blijft eigenlijk dat forum?
Onbekend
Je ziet dus daar waar voor betaald moet worden, men gauw achteruit deinst!! Veemarkt is zowie zo al een handel dat niet makkelijk over internet gaat, en je moet ook een betaald abbonement hebben, 2x een drempel. 2e-dehands is gratis en daar wordt dan ook makkelijk gebruik van gemaakt!! En omdat veel mensen qua forums verspreid zijn, wou ik graag iedereen bij elkaar brengen. Dit maakt discussieren leuker en fanatieker.
Het forum moet dus ook de hoofdmoot zijn, de rest is alleen maar makkelijke informatie beschikking.

Waar ik wel benieuwd naar ben, wat is de benodigde hoeveelheid webspace die benodigd is bij nieuwsgrazer.nl en 2ehandsmachine.nl.

Toch vraag ik me af wat maakt het bij jullie zo duur dat je abbonementsgelden moet vragen??
Onbekend
Robert,

Het duurste wat er is om een homepage te beheren is tijd, zoals iedereen weet is tijd geld maar als het je hobby is dan kost tijd weer weinig.

Bij Ziezo werken verschillende mensen (+-30) fulltime in loondienst om alles te ontwikkelen en te beheren en je begrijptdat dat handenvol kost wat er ook op de een of andere manier weer uit moet komen.

NieuwsGrazer is op zich redelijk eenvoudig te beheren, alleen heeft nieuws een nadeel en dat is dat het de hele dag doorgaat. En tussen mijn andere werk door kijk in regelmatig weer wat onze zoekmachine gevonden heeft en plaats dat dan weer door. Er werken enkele partimers regelmatig aan NieuwsGrazer.

De hostingkosten van een eenvoudige homepage met enkele tientallen bezoekers per dag zijn minimaal en dat kost maximaal 20 euro in de maand en kan vaak ook gratis via bestaand internet ADSL of inbel abonnement.

Het hosten van een database gestuurde homepage die dagelijks bezocht wordt door enkele duizenden mensen kost aanzienlijk meer (+-200 euro per maand bij 10 GB afname).
Onbekend
@ co

werken bij ziezo echt ongeveer 30 mensen aan die meuk???
Onbekend
Het zijn er zelfs meer:

Toepassing: ZIEZO.biz, portaalsite voor boeren en tuinders
Naam toepassing/ICT project: ZIEZO.biz, portaalsite voor boeren en tuinders
Omschrijving bedrijfsactiviteiten (ongeveer 125 woorden).: Agroportal biedt met ZIEZO.biz een portaalsite aan met informatie en diensten voor de bedrijfsvoering van agrarische ondernemers in de vorm van actualiteiten en achtergronden, administratieve toepassingen en in- en verkoopapplicaties.
Omschrijving van de toepassing/ICT project (ongeveer 125 woorden): Agroportal is een bedrijf dat zich met de portaalsite ZIEZO.biz richt op boeren en tuinders alsmede de agrarische handel, industrie en dienstverlening. Agroportal is een zelfstandige onderneming die in 2002 is opgericht door Agrifirm, CR-Delta, Cehave Landbouwbelang, Dumeco, Gezondheidsdienst voor Dieren, LTO Nederland en Rabobank.
Hoeveel medewerkers telt uw organisatie?: 32

Bron: [www.ictevent.nl]
Onbekend
Ziezo heeft zichzelf genomeerd voor de Nationale ICT Award:

Nationale ICT Award - categorie MKB
De Nationale ICT Award voor de categorie MKB wordt uitgereikt aan een organisatie met minder dan 500 werknemers, die ICT en e-business een prominente plaats in de bedrijfsstrategie heeft gegeven en die de invoering daarvan actief ondersteunt. Dit is tot uiting gekomen door de ontwikkeling en implementatie van een ICT-project dat in de afgelopen twee jaar is gerealiseerd en heeft geleid tot een van de volgende doelstellingen: kostenbesparing, omzetstijging, verbeterde klantenservice, vergroten maatschappelijk welzijn, efficiëntere organisatievoering.

Bron: [www.ictevent.nl]
Onbekend
oh gaat daar dus onder andere dat geld aan op, zodat ze nu moeten bezuinigen.
Onbekend
En dan te bedenken dat LTO hier enkele tonnen (in euro's) (ik weet het exacte bedrag niet meer maar het staat mij bij van 1.5 mln euro) in gestoken heeft.
Onbekend
inderdaad het is een gebruiksonvriendelijk geheel ,overal een wachtwoord gebruiken
lange wachttijden .2 keer naar gekeken, toen de moed maar opgegeven .
Onbekend
En toch is het jammer dat met zoveel geld en kennis hier niet echt leuks voor de boeren en tuinders is gemaakt. Ik ben een paar keer zo dom geweest om een voorstel te doen om er iets leuks van te maken (toen was ik ook nog LTO lid) maar dat idee werd direct de grond ingeboort met de mededeling dat daar geen geld meer voor was. En als jenu ziet hoeveel waardeloze projecten er daarna geweest zijn dan vind ik dat echt heel jammer..................
Onbekend
Al die grote initiatieven mislukken omdat de mensen erachter niet begrijpen wat internet inhoud. Ik bedoel dan het ziezo verhaal, de site van zlto, e farm en dat farmpage gebeuren. Allemaal teleurstellingen. Ga eens zoeken met google op de combinatie belangenbehartiging melkveehouderij, dan zie je dat lto niet eens bij de eerste 10 resultaten staat, en de nmv wel. Dit is tekenend voor de manier van het maken van de site. Ik denk dat bij ziezo en lto (volgens mij de zelfde mensen) veel mensen werken met te weinig kennis van internet en zoekmachines.
Neem bijvoorbeeld de teksten die ze als nieuws publiceren, daar wordt gewoon het gebruik van hyperlinks genegeerd, terwijl het daar op internet eigenlijk om draait. het gebruik van hyperlinks in teksten is eigenlijk het smeermiddel op internet en dat wordt bij de jongens en meisjes bij ziezo/lto schromelijk vergeten. Lto heeft ook ooit geroepen op vergaderingen dat zij het maken van homepages door boeren een goede zaak vonden om meer openheid naar de samenleving te brengen.
Je zult echter geen linklijst naar boeren vinden op lto/ziezo. Wel is er in de journalistieke telg van lto (vakblad oogst) tot begin dit jaar een rubriek geweest die zich niet schaamde om websites van boeren publiekelijk compleet de grond in te boren.
google eens op vakblad oogst?

staat pas als 10 e gerankt.
zegt genoeg.
Onbekend
Nic,

Wat dat betreft is deze discussie van vorig jaar op het veehouderij prikbord wel interessant: [www.prikpagina.nl]

ps: Janus is een medewerker van Ziezo.

Goed gevonden worden via Google en in mindere mate Ilse is heel belangrijk, zoek maar een op melkquotum en kijk wie er dan bovenaan staat, en dat geld voor elk.pagina onderwerp.

Homepages met Flash of moeilijke database scripts zoals Ziezo kunnen slecht gelezen worden door zoekmachines en zijn daarom ook slecht vindbaar.

Ps. De homepage van de NMV is ook door mijn bedrijf gemaakt.
Onbekend
Kijk zo kom ik nog ergens! Ik denk dat lto beter wat geld in mijn website had kunnen stoppen. Waren ze met 1000 euro klaar geweest en was de rest van die miljoenen mooi in goede zaken gestopt (hoop ik).
Maar goed zijn er nog meer dingen waar jullie nu over struikelen of dingen wat jullie helemaal niet zint?
Oh ja de site moet ie grafisch simpel zijn of is een lelijke simpele site een genoeg doening??
Onbekend
Deze kwam ik toevallig vandaag tegen: [www.minasblunder.nl]wat vinden jullie hiervan??
Onbekend
Ik heb ookal eens enkele gaten van minas ter sprake gebracht bij een groepje minas minded mensen, maar werd al direct afgeblaft. Ik heb er wel altijd mee kunnen leven dat wel, en wat we nu gaan krijgen hier in een intensief gebied is ook nog maar afwachten.
Onbekend
@ Nick,

zoals je ziet werk ik voor e-farm en ik zag ook onze naam vallen. Je merkt in je post op dat "Al die grote initiatieven mislukken omdat de mensen erachter niet begrijpen wat internet inhoud". Ik vraag je nu dus en anderen: Wat houdt internet in? En natuurlijk vooral voor boeren? En helemaal betrekkende op e-farm (hoop dat je het me niet kwalijk neemt Co, dat ik zo even de discussie hierop betrek)?

Vriendelijke groet Marlie
0592-394929
Onbekend
Marlie,

Welkom in deze discussie, en wie weet kun je er nog wat van opsteken om E-farm nog toegankelijker te krijgen dan dat het nu is!.
Onbekend
Het initiatief e farm is op zich niet slecht, echter als je de producten met hun prijzen gaat vergelijken met andere plaatsen, dan zul je zien dat de bedrijven op e farm zeker niet concureren met de normale winkels.

Het voordeel wat je met een online shop moet halen is door op een efficiente manier te werken de, waardoor je de producten goedkoper op de markt KUNT zetten. Ik zal je een voorbeeld geven, ik bestelde vorige week cd-r's voor 30 eurocent per stuk(waar al mediaheffing van 14 eurocent bij zit), dat is concureren.
Willen de bedrijven op efarm er een succes van maken dan moeten ze de prijzen niet op een niveau houden waarvoor ik het hier in de buurt ook kan kopen.

Mischien hoort e farm niet meteen in het rijtje thuis dat ik al eerder aanhaalde, maar de bedrijven in e farm maken er weinig van, tenminste ik heb eigenlijk geen interesse om vaak e farm te bezoeken.
Ik denk dan ook als de bedrijven op e farm vanaf het begin efficient goedkoop producten op de markt hadden gebracht dat het had kunnen slagen. Nu blijven het verschillende bedrijven met een verschillende distributie, en die distibutie is vaak te minimaal om maximaal van een online shop te profiteren.
Onbekend
aanvulling efarm

Mischien is het als e farm nog iets gaat worden nog eens verstandig om het ergens anders te laten hosten, want e farm staat volgens mij achter een vrij trage verbinding
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , lto , agrifirm , kunstmest en minas geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!