Nieuw mestakkoord

De totale stikstofgebruiksnorm voor grasland op klei is verlaagd tot 350 kilo per ha. in de situatie van alleen maaien wordt het land beweid dan mag 310 kilo stikstof worden gebruikt.
Voor grasland op zand is de norm 340/260.
Komen er ook normen voor beheersgebieden die in Brussel zijn aangemeld als probleemgerbieden ? Hoe denken jullie hier over?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Voor de beheersgebieden die onder de habitat en vogelrichtlijnenvallen komen waarschijnlijk veel en veel lagere normen uit omdat er natuur- en verschralingspolitiek gevoerd wordt en dus minder mest kan en mag plaatsen!!!!

Er ligt trouwens een nota dat iedere lidstaat binnen de EU een percentage van zijn gronden uit agrarische productie dient te nemen en aangezien ons landje erg intensief is tot op de laatste vierkante meter hebben we een probleem en dat wordt nu afgedwongen door Brussel.

Jan
Onbekend
Ach jan,

Nederland <a href="[www.dorpsrandhoeve.nl]; alt="achterstallige richtlijnen">loopt nog ver achter met vele andere richtlijnen</a>, dus een probleem heeft nederland toch met haar voorzitterschap.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's maaien , grasland , stikstof , mestakkoord en lei geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1