Melkaanvoer 80 miljoen kilo groter dan verondersteld

Uit het Agr. Dagblad van hedenmorgen:
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
Melkaanvoer 80 miljoen kilo groter dan verondersteld

Zoetermeer ?De melkproductie in Nederland blijkt dit quotumseizoen groter dan tot voor kort gedacht. Er is bijna 80 miljoen kilo melk meer geproduceerd dan werd verondersteld.
Het Productschap Zuivel heeft gisteren de gegevens over de melkaanvoer moeten corrigeren, nadat een zuivelonderneming een foutieve opgave bleek te hebben gedaan.
Als gevolg daarvan blijkt de melkproductie tussen april en december van dit quotumseizoen 78,8 miljoen kilo hoger te liggen dan het productschap enkele weken geleden becijferde. ? Het is erg vervelend dat deze fout is gemaakt, maar wij zijn afhankelijk van de gegevens van de zuivelondernemingen ?, reageert een woordvoerder van het productschap. ? We hebben inmiddels maatregelen genomen om een herhaling te voorkomen. ? ?Gevolg van de correctie is dat de veronderstelde achterstand in de nationale melkproductie ten opzichte van vorig seizoen vrijwel is verdwenen.
Gecorrigeerd voor het vet lag de melkproductie tussen april en december nog 0,1 procent achter bij vorig jaar.
Naar het zich laat aanzien is de melkproductie in januari verder opgelopen ten opzichte van vorig jaar. Toen overschreed Nederland het quotum met 51 miljoen kilo.
Dat is ongeveer een half procent van het nationale quotum.

<b><a href=prodzuivel.nl/pz/statistiek/… target=0>Aangepast overzicht op basis van voorlopige cijfers</a></b>

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Welke zuivelonderneming was dat trouwens?
Onbekend
Wat een puinhoop toch bij PZ eerst worden de leveranties naar onderen bij gesteld en nu weer alweer maar dan naar boven, de lease prijs zal wel weer omhoog vliegen.
Onbekend
Dat is mij niet bekend, het bericht heb ik in zijn geheel gekopieerd .
Onbekend
Grote kans dat het Campina is, de leveranties van FCDF zijn vrij transparant. Bovendien heb ik er geen schokkende veranderingen in kunnen ontdekken.
Voor een kleine zuivelonderneming is het ook een te grote hoeveelheid om zomaar onopgemerkt te blijven.
Zou hettoeval zijn dat dit pas naar buiten komt op het moment dat de quotumhandel op zijn eind loopt??
Onbekend
Geef jezelf even lekker de schuld zeg, ik dacht dat je meer verstand had.
Onbekend
????????????
Onbekend
Zou denken aan campina met hun nieuwe computersysteem tot op heden de jarenlang aanwezige grafiek van het fabrieksquotum niet gezien . En op antwoorden kun je maanden wachten op vragen in hun zogenaamde discussiesite en jan heet op eens piet . De enorme wil om quotumprijzen en leaseprijzen maximaal te drukken kan ook een reden zijn . Des te lager de productie des te lager lijkt de vraag te worden met dito effecten op de prijs . Dit lijkt veel op het gedrag van Aholds topman waar ze jarenlang dikke maatjes mee waren totdat deze door het riool ging . Anderzijds 80 milj. is niet niks voor campina dat is de productie van meer dan anderhalve week . Dit soort fouten zijn in mijn ogen een gerede reden voor ontslag . Dat de fabriek niet genoemd wordt kan mijnerzijds niet maar dat zal de komende tijd wel blijken . 80 milj. is geen hoeveelheid die in een maand verdwijnt dan was het ons allemaal opgevallen hier is duidelijk sprake van een systeemfout of opzet . Coberco geeft aan dat ze dit jaar o,6 % minder gemolken hebben en campina was 0,2 %, dit is driekwart van de markt . Naar deze cijfers kijkend kloppen volgens mij de cijfers van fcdf niet . Wat me wel verwonderd is dat indien een van deze beide de boosdoener is , het op hun sites nog niet te zien is , mocht dat zo zijn dan zijn ze op dit moment hun leden moedwillig aan het besodemieteren. Heeft al een van de forumleden een brief van zijn fabriek hierover ontvangen ????
Onbekend
Ik kan me vergissen hoor maar weet iedereen niet wat zij of hij per jaar mag leveren, dat er een vereveningsregel geld is mooi meegenomen maar om dat bij voorbaat al te gebruiken voor je quotumplanning is om problemen vragen je moet na 23 jaar toch wel eens weten hoe je je eigen quota moet volmelken. Ik vind jou reactie eerlijk gezegd dan ook zeer overtrokken. kijk niet te veel naar anderen maar let op je eigen zaakjes dan hebben we het al druk genoeg.
Onbekend
Leden voor de gek houden, en dat bewust?
Lijkt me wel héél sterk, de mogelijke vereveningsruimte daar beginnen ze altijd heel laat over te praten.
En wat voor voordeel moet nou een onderneming op zich van die foute cijfers hebben?
En waarom zouden ze hun leden verkeerde cijfers voorhouden?
Bij mijn beste weten heeft een zuivelonderneming nog nooit een direct of indirect belang bij quotum of leasprijzen gehad
Kort gezegd, ik ben het helemaal met de reactie van pvi eens, jij reageert buitengewoon overtrokken en niet terzake doende.
Naar ik aanneem zullen erwel ergens een paar grote sufferds bij de een of andere zuivelonderneming rondlopen, maar meer kan ik er niet van maken.
Onbekend
Sorry het lijntje staat verkeerd, het was dus een reactie op Léon.
Onbekend
Manipulatie van cijfers en een fabriek zou hier direct danwel indirect geen voordeel van kunnen hebben , om dat te denken moet je wel uitermate naief zijn . Net zo goed als er vele idioten voordeel voor hun zagen door het afschaffen van het structurele verleasen zijn er ook idioten die de prijzen van koop dan wel leasmelk omlaag willen manipuleren , en dat kun je proberen door de productiecijfers te manipuleren . Om nu zonder meer van fraude te spreken is nog te vroeg want het PZ heeft ook geen vlekkeloze historie van het juist invoeren van gegevens . Arie goed lezen wat iemand schrijft is zéér moeilijk voor jóú daar ben ik me terdege van bewust . Ik heb nog niemand van fraude beticht . Het meeste wat ik geschreven heb zijn stellingen uitgezonderd bepaalde zaken die ik over campina heb geschreven wat feiten zijn .
Onbekend
" De enorme wil om quotumprijzen en leaseprijzen maximaal te drukken kan ook een reden zijn . Des te lager de productie des te lager lijkt de vraag te worden met dito effecten op de prijs . Dit lijkt veel op het gedrag van Aholds topman waar ze jarenlang dikke maatjes mee waren totdat deze door het riool ging . Anderzijds 80 milj. is niet niks voor campina dat is de productie van meer dan anderhalve week . Dit soort fouten zijn in mijn ogen een gerede reden voor ontslag ."
<<<<<<<<
Dit las ik van jou, en als jehelemaal niets meer weet dan dat ergens een onderneming geen juiste cijfers aan het PZ heeft doorgegeven, dan is bovenstaande in mijn ogen,en van mij niet alleen, zie ook andere reacties, een sterk overtrokken reactie.
Onbekend
Ja en de rest van het stuk laat je maar weg voor het gemak , dat heeft hier zeker niets mee te maken . Wanneer je autistisch bent dan moet je dat aangeven dan beperk ik het antwoord voor jou tot een regel .
Onbekend
Zeg wát een reactie, een beetje minder kan ook hoor...
Ik heb helemaal niet geschreven dat jij iemand van fraude beschuldigt, wel dat je reactie overtrokken was, en dan uiteraard dat stuk waarin jij allerlei hypotheses over
moedwil lanceert
Onbekend
reactie overtrokken had pvi al gedaan daar was niets mis mee .Jouw reactie miste dit keer wel feiten . Feit is dat campina alle jaren op het laatste jaar na van het begin af aan de vereveningsruimte liet zien . Feit is dat campina dit jaar haar computerprogrammas opnieuw heeft laten opzetten . Feit is dat niet de juiste naam bij de juiste reacties staat op de campinadiscussiesite . Feit is dat campina dit jaar de grafiek van het fabrieksquotum niet heeft getoond . Geen feit is dat ik kan aantonen dat campina en ahold golfmaatjes zijn . Wel een feit dat de geprezen exdirecteur van ahold een bedrieger was . Ook een feit is dat jouw reactie geen enkele toegevoegde waarde had . Een ander feit is dat je met het geven van correcte cijfers en verwijzingen van grote waarde bent . Mijn excuses wanneer ik soms bij jouw op de man speel . Zo af en toe irriteer je mij ook weleens met jouw reacties doordat je onderdeeltjes eruit haalt zonder het geheel te laten zien . Ik ga ervanuit dat je dat soms ook doet om de discussie op gang te houden en neem daarom ook niet alles serieus .
Onbekend
een feit is dat de ex directuer verdacht is, maar nog niet veroordeeld.
Onbekend
Nou.. feit dat Campina alle jaren de verevening ruimte van het begin aan liet zien?
Zeg ik ben dan al een paar jaar geen lid meer, en van de paar laatste jaren weet ik niet exact, jij kan zeker op de site voor leden komen, ik niet.
Maar de superheffing en de verevening is er al ruim 20 jaar, en in al die tijd dat ik meedraaide heeft Campina en haar voorganger MUH nóóit vanaf het begin de verevening ruimte laten zien
Integendeel het was altijdvrij laat in het superheffingsjaar dat daar mededeling over werd gedaan, dus dat klopt niet.
En als je over persoonlijke banden tussen toplieden van Campina en AH niets weet, dan moet je er ook niet op zo'n manier over schrijven, dat is gewoon niet behoorlijk.
Dat jij mijn reactie geen toegevoegde waarde vond hebben, nou dat kan zijn, maar ik vond jou gefilosofeer over onbehoorlijke praktijken van ondernemingen en mensen met daarbij het ook nog het noemen van namen, zonder dat je ook maar iets wist,niet zo als het behoorde.
Dat had in mijn ogen geen enkele toegevoegde waarde, integendeel.
Maar verder is de waardering voor elkaar wederzijds hoor.
Onbekend
Nee dat werkt niet, er is een wachtwoord nodig
[www.mycampina.com]
Onbekend
Dat is per 1 februari jongstleden veranderd . Nu zul je er veel moeilijker inkomen want wanneer nu iemand jou zijn code geeft dan kun je ook zijn bedrijfscijfers zien . Dat ik deze kon zien moet bij jullie ook bekend zijn omdat ik aangegeven heb dat ik bijna elk moment opnieuw zou kunnen starten met melken . Dan zul je toch minimaal lidmoeten zijn . Zolang als de internetsite van campina bestaat was de vereveningsruimte te zien in een grafiek deze starte meestal tussen de 8 en 10% om te eindigen gemiddeld genomen rond de 0,8 . Zo hadden ze ook een grafiek waarbij het fabrieksquotum continu steeg , deze stijging was in feite niets anders dan de hoeveelheid melk die de melkveehouders leasden van de totaalverleasers die geen lid meer waren . In feite steeg het fabrieksquotum niet want elk jaar eindigden ze lager dan het jaar ervoor . Uitzonderingen daar gelaten wanneer campina de een of andere nederlandse particuliere zuivelaar inlijfde . Omdat campina geen fatsoenlijke tekst en uitleg bij deze cijfers leverde beschuldig ik ze van fraude en manipulatie en trek ik ook de vergelijking met AHOLD . Wanneer ARIE deze nooit heeft gezien , geeft dit alleen maar aan hoe blind hij is . Een totaalverleaser die niet in de gaten heeft wanneer een markt gemanipuleerd wordt heeft geen enkel recht van spreken . Arie zal zich op deze wijzeook nooit met mijn ontvangen leasprijzen kunnen meten . Wanneer bij het PZ al met een 80 milj . kg . gehocus pocust kan worden hoe makkelijk kan een fabriek dan wel niet manipuleren . Typisch is dat dit soort nieuws pas naar buiten komt wanneer het leasejaar voorbij of bijna voorbij is en dit was niet de eerste keer in de geschiedenis .
Onbekend
Maar ik ben helemaal geen structureel verleaser geweest Leon, alleen in 2002 heb ik mijn quotum verleast, en in 2001 voor een beperkt gedeelte
En ik heb maar iets meer dan 2 jaar een pc.
En kan pas krap 2 jaar op internetkomen, in die tijd helemaal niets verleast, dus daar zou een Campina site me niets bij geholpen kunnen hebben.
Uiteraard lees ik wel CM actueel, maar die geeft de laatste jaren geen cijfers meer over aanvoer etc.
Toen ik lid (tot en met 2001)stond dat er nog wel in, bovendien hoorde ik op afd., district en andere vergaderingen ook het nodige nieuws.
Maar voor nieuwjaar werd er echt geen cijfer genoemd hoor, niet naar leden en niet naar het kader
Onbekend
Ja Arie daar zit nu net het verschil , op het moment dat jij op de pc begon was je geen lid meer . Deze grafieken stonden inderdaad bij mijn weten niet in campina actueel maar ik moet erbij zeggen dat ik vele actueele niet meer las gingen vaak ongelezen in de papierbak .En als ik ze las kwamen ze niet echt overeen met wat de cijfers aangaven . Heb ook weleens geprobeerd op de campina (discussie site) te discussiëren maar dat was gewoon een bodemloze poel en verdiend echt niet de naam discussiesite . Je kunt je misschien nog herinneren dat ik hier een jaar geleden een ltoer met naam en toenaam op de korrel nam . Dit deed ik nadat hij meende mij op de korrel te kunnen en mogen nemen op de campinasite waar ik op dat moment geen enkele discussie voerde , waar hij mij met achternaam en allerhande persoonlijkheden te kijk probeerde te zetten . Na een protest mijnerzijds bij de campina hebben ze dit meteen verwijderd . Om op ons onderwerp weer terug te komen deze grafiek heeft er volgens mij 4 of 5 jaar opgestaan in ieder geval net zolang als de campinasite bestond . Tegen deze grafiek en de wijze waarop deze werd gepresenteerd heb ik op de campinasite geprotesteerd zonder succes . Begin dit voorjaar heb ik door mijn commentaren op deze grafiek volledig de aandacht opnieuw gelegd . Door aan te geven dat je in deze kon zien hoeveel structurele verleasmelk al weg was , wanneer deze op dezelfde wijze opnieuw zou opstarten . Deze grafiek is nog steeds niet terug en na dit jaar is deze ook niet interessant meer . Bij de fabrieken is veel meer bekend dan ze ons vertellen en dat noem ik manipulatie en bedrog . Bij campina weten ze echt wel wie ik ben en dat er over mij gesproken wordt is mij ook bekend . Ik hoop dat de cultuur bij hen veranderd waarbij een lid weer een lid is en een voorlichter een voorlichter en geen betweter . Deze mensen zijn totaal van de boer vervreemd er zijn er die ik heel goed ken waarbij ik met nostalgie en respect terug kijk op de mensen die echt naast je stonden .
Onbekend
Arie jij hebt blijkbaar nooit op de campinasite gekeken , hooguit campin actueel gelezen . De onzin die campina schreef boeide me alleen in zoverre dat ik begreep hoe ze de boel belazerden om daar zoveel mogelijk mijn beleid in zoverre dat mogelijk was op af te stemmen . Hoe minder er zogenaamd gemolken werd des te rustiger bleven ze teveel melken met een grote kans op een prijsexplosie op het einde . Dat is een kans van 1 op 10 . Tien keer raak ene keer mis . Op deze wijze zaken doen is de simpelste manier die er bestaat . Zo zijn de steegros en van bakels groot geworden met dank aan de fabrieken .
Onbekend
Kan hier wel op reageren maar iets zinnigs ertegen inbrengen is natuurlijk andere koek . Jouw reactie zie ik als een correcte nuancering waar ik volledig achter sta .
Onbekend
Denk naast Campina en/of RFF ook eens aan de andere melkverkers.
Denk ook eens aan bijv die heren Van Bakel (daar in ZO-Brabant) die hun 11 mio kg melk op jaarbasis zelf vermarkten en daardoor de nationale aanvoergegevens natuurlijk ook enorm kunnen beinvloeden; zij doen trouwens toch alles om er zelf financieel beter van te worden.
Onbekend
Nou ik denk dat die helemaal niet worden meegenomen, als je tenminste het onderschrift leest bij de cijfers van het PZ, dat is:
"De hoeveelheden in dit overzicht zijn indicatief en hebben uitsluitend betrekking op de melkleveringen aan die zuivelfabrieken die maandelijks een opgave verstrekken aan het Productschap. De leveringen aan die fabrieken die niet maandelijks rapporteren (±178.000 ton quotum) zijn buiten beschouwing gelaten. "
*******
En uit de verklaring van het PZ dat je kunt lezen in het artikel dat ik
plaatste,blijkduidelijk dat het om één zuivelonderneming gaat.
Onbekend
Ik ben het met pvi eens, het gaat echt nergens over. En Leon rustig aan maar even met je fraude en zo.
Onbekend
80 miljoen kg en jij vind dat dit om niks gaat .Weet niet met welke cijfers jij gewoon bent te werken , geef de grappenmaker(s) maar vrij baan . Een missend tegeltje in een melkkamer of niet afgesloten wasmiddelen aldaar dat is pas echt een discussie om niks . Wanneer dit niks is dan is kkm twee keer niks . Maar nogmaals waar de fout precies zit is voor mij op dit moment koffiedik kijken , voor hetzelfde geld zit er een debiel bij het PZ die zo een fout(je) meent te hebben gevonden . En aangeeft dat er maatregelen zijn getroffen op terreinen waar geen maatregelen nodig waren . Misschien zijn er helemaal geen maatregelen getroffen en heeft het agrarisch dagblad deze uit haar duim gezogen , wie het weet zegt het maar .
Onbekend
geloven jullie dat nu echt de melk prijs moet toch weer naar benedendenk nu eens na
gtotep
site voor leden?
type
4703
75
en je bent binnen.
gtotep
Wist ik niet , tot voor kort kon ik er zo in.
gtotep
Dag Vario (---.b.pppool.de)
Dag 711 (---.b.pppool.de)
anonymous_1269
Bij ons in de buurt zat bijna iedereen erboven.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , voer , zuivel , productschap-zuivel , melkproductie , melkaanvoer en zuivelonderneming geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0