Geen productiesteun meer

Een verstandige boer laat het nu al achterwege maar vanaf 1 januari 2006 wordt hij er extra voor gestraft. Wie het als agrarisch ondernemer dan bijvoorbeeld nog waagt in januari op bevroren grond mest uit te rijden moet er rekening mee houden dat hij in eigen vlees snijdt. Een forse boete voor overtreding van de mestwetgeving kan nu al het gevolg zijn maar in 2006 komt daar een financiële sanctie bij. Boeren die zondigen tegen de wettelijke eisen op het gebied van milieu, dierenwelzijn,voedselveiligheid of dierziekten kunnen een deel van hun (subsidie)inkomen verliezen. De kortingen kunnen hard aankomen.

Meer hierover: [www.brabantsdagblad.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
de kortingen zijn vast afhankelijk van de beschikbare gelden vrees ik
anonymous_296
Dat zit er inderdaad dik in vrees ik.

Melkveebedrijf Keur Holsteins
Melkveehoudersforum
Onbekend
hopelijk zijn we niet te lang afhankelijk van zulke steun, want boeren met de mes op de keel werkt en slaapt nl. niet zo lekker. Ik zie deze steun met de huidige prijzen overigens als een topmanagerbonus, want de steun die we misschien krijgen is volgens velen net krom als die bonussen van topmangers, vandaar. Ga er maar van uit dat deze ook niet zo lang duren. Gezien de huidige quotaprijzen gaan er toch nog mensen vanuit dat deze in de eeuwigheid zal doorgaan. Ik heb vandaag nog de bank gebeld of ik bij deze prijzen nog een lening kon krijgen voor aankoop van melk. "geen enkel probleem hoor" was het antwoord. Je zult daar maar eens gevoelig voor zijn en hun "wijze" raad opvolgen.
Onbekend
Even inhet midden laten over wel of geen steun.
Ik vind het een dubbele straf want de nederlandse overheid legt ook al
een niet te versmalen BOETE op.
En om nu te 2 maal te straffen voor de zelfde overtreding, vindt ik niet correct.
Onbekend
De boete krijg je voor het overtreden van de wet...... en terrecht!

Om de subsidie te krijgen moet je je aan een aantal voorschriften houden doe je dat niet, dan krijg je de subsidie niet.... en terrecht!

Dit hoort volgens mij niet tot de onzinnige regels, dus je gewoon aan de regels houden.

Bosch
anonymous_465
Mag je zonder aanspraak te maken op subsidie het product ook produceren?
Bij melk in ieder geval niet.
anonymous_1250
??
Onbekend
De subsidie moet je aanvragen. Als je dit niet doet, krijg je geen subsidie.... en mag je nog steeds gewoon je melk produceren. Oftewel je mag best produceren zonder de subsidies te ontvangen.
anonymous_465
Ik vraag me af wat je daar bij van Hall leert?

Maar goed ik zal wel gek wezen.
Ik ga volgende week weer melk produceren,lever je me even een adres waar ik zonder superheffing mn melk kan afleveren.Een mailtje is voldoende.
Onbekend
nu moet je quotum kopen of hebben om te mogen melken en krijg je daar vanzelf de subsiedierechten bij, omdat de referentie datum in de toekomst ligt ( 1 maart 2006 of 7) daarna volgt ontkoppeling zoals dat ook al met de andere premies (stier- slacht- ooi- mais- premie) de melkpremie komt dan bij je bedrijfstoeslag. en dan kan je quotum kopen zonder dat daar premierechten aan verbonden zitten. ff geduld dus.

en dan kunnen we zien waarom het quotum zo duur is, wil de Nederlandse boer gewoon veel melken ondanks de kosten, of rekent hij erop dat hij tot het einde der tijden gebruik kan maken van de premie/subsiedie?

geleerd in dronten op de CAH
anonymous_465
Precies !
Niet zoals Bosch beweert dus.
Subsidie hoort bij melkquotering,en niet bij milieumaatregelen !
Onbekend
andersom kan straks natuurlijk ook als je de premierechten een maal binnen heb en je verkoop (een deel van) het bijhorende quotum, je moet natuurlijk wel boer blijven. dan hoef je niet veel te melken en toch krijg je de toeslagen.

voor de details moet je ff kijken in de bijlage "goed om te weten 2005" die deze week bij het vakblad "de Boerderij" zit
Onbekend
Dus als jij een boete krijgt voor te hard rijden,vind jij ook dat er ook gekort mag
worden op huursubsidie of colegegeld of investeringsaftrek of energiebesparendesubsidies of ..........

Ik bedoel hiermee aan tegeven dat we hiermee als agrarische sector weer te maken hebben met 2 rechtsystemen het nederlandse en europese.

Welke sector word opdeze wijze ook zo gepakt????

garriet
Onbekend
kijk even op www.agrar.de misschien dat maxxum het even kan vertalen
Onbekend
sorry,weniger geld fur die landwirtschaft afk van pressedienst ostereich
anonymous_1250
zo moeilijk is het niet om je aan de regels te houden.Kop er goed bijhouden bij al het invul werk en klaar is kees. En welke aap gaat over de vorst stront uitrijden? Dat deed men vroeger nog wel eens......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , voedselveiligheid , dierziekten , boer en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1