75 % superheffing

Het artikel dat Verburg tegemoet komt aan de vetmelkers. Hier wordt gesproken dat de boeren geen 75 maar 37,5 % betalen.

De 16 melkveehouders met een melkquotum gebaseerd op een bijzonder hoog vetgehalte krijgen van minister Verburg van LNV nog een jaar de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe quote­ringsregels. Wanneer deze 'vetmelkers' over het nieuwe quotumjaar evenveel melken als in het jaar 2005/2006, hoeven ze over het herberekende quotum 50% minder superhef­fing te betalen.
Door nieuwe vetvereveningsregels bij de melkquotering mogen de bedrijven veel minder kilo's melk leveren en lopen ze kans op een hoge aanslag via de superheffing. Aanvankelijk wilde de LNV-minister geen handreiking doen naar de groep veehouders. Minister Veerman had dat al aan de Tweede Kamer laten weten en zijn opvolger Verburg nam dat standpunt aanvankelijk over. De Tweede Kamer kon daar niet mee leven en had al een paar moties in voorbereiding. De concessie die Verburg nu wil doen krijgt wel de goedkeuring van het parlement.

De betrokken boeren zijn niet tevreden. In plaats van 75% su­perheffing betalen ze 37,5%.

Begrijp ik het goed of wordt de superheffing dit jaar 75 %. Dit zou betekenen dat we dus 7,5 eurocent voor de melk krijgen boven ons kwotum. Zoals ik het lees "50% minder superhef­fing" gebaseerd op 75 % is dat dus zo.

Dit zal aan het einde van het kwotumjaar een hele andere markt geven. Als ik 7,5 eurocent/liter krijg mag het leasen nog maar enkele centen per liter kosten.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Zoals ik het lees geld dit allen voor de vetmelkers ,dan zijn er 2 methode om superheffing te heffen .
of zou het zo zijn dat voor 07/08superheffing 50 % wordtin de EU
Onbekend
Nee Wim, Er staat dat ze maar 50% superheffing hoeven te betalen en dat is 37,5 % Ze hadden beter kunnen schrijven de helft van de superheffing en dat is 37,5 %
voor het komende jaar. Dus de superheffing wordt dit jaar 2007/2008 75 %.

Waarom hebben ze dat niet eerder verteld en horen we dit nu via een rechtzaak??
Onbekend
Dat is wel een rechtszaakje waard zodat iedereen een beetje minder superheffing mag betalen.
anonymous_821
John je snapt er weinig van.
Nou is het wel knap ingewikkeld.
Bij het debat afgelopen week in de landbouwcommissie van de 2e Kamer (kun je altijd live volgen op internet) had de minister én de 2e kamer ook regelmatig ruggespraak met deskundigen nodig.

Het hele verhaal zit in de vetverrekening met iemands referentie vetgehalte.
Dat heeft de EU vreemd vastgesteld.
Maar het komt er op neer dat wanneer het landelijk vetgehalte hoger is dan het landelijk referentie vetgehalte (in Nederland wel in Denemarken b.v. niet dus daar zijn geen vetmelkers) dan kan een boer met een extreem referentie vetgehalte op een laag quotum, met erg weinig superheffing per kg een onbeperkte hoeveelheidmelken.
zie[www.prikpagina.nl]

De verekeningfactor is 0,18
Deze boeren hebben hun quotum verkocht en toen een erg klein quotum , 20.000 kg en soms minder (restquotum) gekocht met en extreem vetgehalte
Nu proberen ze het gat zo groot mogelijk te maken door zelf erg laag vet te leveren
Gemiddelt betalen die vetmelkers maar 25% superheffing per kg melk dat is 7,13 cent
vorig jaar uiteraard niks, want toen kwam het landenquotum niet vol

DE nieuwe regels schrijven voor dat ze maar maximaal 25% korting kunnen krijgen , dus 75% betalen
Daar komt de minister nu in tegemoet
anonymous_821
Luister vooral de video op de opgegeven link

[www.prikpagina.nl]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melken , melkquotum , melkveehouders , superheffing , opvolger en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0