Bij AH alleen weidemelk

Bij AH alleen weidemelk in de schappen, dus de nieuwe melk van Campina
valt hier buiten. Aan wie wordt die dan verkocht vraag ik me af ?
[www.zibb.nl]

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
lijkt mij niet, als ik het bericht op zibb.nl lees lees ik dat het friese vlag melk gaat worden verstandige keus lijkt mij
Onbekend
In begin werd er toch alleen gesproken over de melk dat verkocht werd onder private-label, en dat dus de verkoop van "merk"-melk niet onder de verplichte weidegang-eis zou vallen? Ik ben benieuwd wat de invloed van deze zgn. weidemelk op het prijsverloop is.
Onbekend
Invloed prijsverloop voor de super of voor de boer?
Onbekend
beiden hoop ik, als er meer marge d.m.v hoger verkoopprijs voor de super komt is er ook meer ruime hoger verkoopprijzen voor de fabrieken. Moeten wij het maar uitvechten met de zuivelbestuurders over een hogere melkprijs. Heel opvallend vind ik ook het bericht dat AH geld in het project gaat stoppen en dat Rouveen erbij in stapt. Dan ben ik ben bang dat het project van Campinahet toneel op langere termijn via de zijdeur moet verlaten want dan zullen er ook wel meer fabrieken en retails in het weidemelkproject stappen, laten we het voor de Campina/leden het niet hopen.
Onbekend
waarom doet Campina dan ook niet een deel alleen weide melk,
dat zou voor de `nieuwe`melk ook goed kunnen,
maar hier hebben ze jammer genoeg niet voor gekozen.
Onbekend
Waarom zou Campina niet alsnog in kunnen stappen in deze stichting en haar leden ook mee laten eten uit de ruif die wordt gevuld door AH, Natuurmonumenten, sponsorbingoloterij etc. De merkmelk komt al van weidende koeien, dus die voldoet al, de overige weidende Campina-veehouders krijgen zo ook een leuke bonus.
Onbekend
Alhoewel ik aanvankelijk sceptisch stond tegenover het RFF initiatief, zie ik er nu een aantal voordelen in.

Het grote voordeel vind ik , dat als consumenten-, natuur- en milieu- en andere maatschappelijke organisaties vinden dat weidegang in NL terugloopt, ze dan bij zich zelf te rade moeten gaan en gewoon meer geld in het fonds moeten stoppen.
Dan keert de ontwikkeling zich vanzelf ten goede. AH gaat nu kennelijk geld in de pot stoppen, wie volgt?

Bovendien hoef ik, als veehouder die al een aantal jaren niet meer aan weidegang doet, mij geen schuldgevoel meer aan te laten praten. Zolang de premie mijns inziens te laag is om weer te gaan weiden, is het gewoon een legitieme economische beslissing om te blijven opstallen.

De bal ligt bij de burger, en niet meer bij de boer.
Welbeschouwd, een listig plan waarmee RFF is gekomen.
Onbekend
Maart deze ruif is niet groot genoeg voor zoveel boeren.
AH en alle zogenaamde goede doelen maken allemaal goede sier met hun bijdrage
(die ik in Euro s nergens terug kan vinden)
AH heeft helemaal geen belang bij weidemelk maar maken nu goede sier met een goed product wat door RFF word gedegradeerd tot een huismerk.
Volgens mij een grote miskleun.
Onbekend
Helemaal de spijker op z'n kop!
Onbekend
Nu vrijwillig weidegang, in de toekomst weidegang verplicht? Let op, dit muisje heeft een staartje. Weer een verplichte regel erbij en we hebben er al zoveel.
Oja, onze koeien lopen nu overdag wel in de wei, dus ben geen tegenstander van weidegang, wel van al de opgelegde regels die vaak niet of onvoldoende gecompenseerd worden.
Onbekend
AH is hier de wolf inschaapskleren.
Goede sier maken met weidemelk en over een jaar ga je gewoon naar een andere leverancier.
O ja we gaan ook nog sponseren
Want het word gewoon verkocht onder huismerk dus inwisselbaar.
Friesland heeft een grote fout gemaakt om zo n mooi product als weidemelk te verkwanselen aan AH.
Onbekend
of Campina heeft het laten liggen, het is maar net van welke kant de zaak benaderd. Het geeft wel aan dat niet iedereen hetzelfde denkt. Weidemelk is niet uniek. Ik weid mijn koeien niet voor de "gezonde" melkhype maar puur uit economische overwegingen. Deze hype duurt volgens mij net zo lang als het weideseizoen is. Daarna moet/gaat de consument toch weer over op de "sterk ongezonde" melk van de stalkoeien. Misschien komt Campina met zijn gezonde melk daarna weer in de picture, als iedereen weidemelk heeft zijn we toch allemaal weer gelijk ?????
Onbekend
Ik ben het met je eens Diane
Campina zal overigens ook altijd nog weide melk kunnen leveren dit is heel iets anders dan Merk melk van Campina waargegarandeerde gehalten in zitten en tevens nog een aantal andere claims deze zal campina ook niet onder huis merk gaan leveren daar ze dan weer het merk laten liggen
Onbekend
helemaal mee eens, dit is een gekende truc van AH. De kortingen, die ze krijgen verdwijnt in de zakken van het mangement in de vorm van bonussen.
Onbekend
jongens jongens wat een gekissebis en nog niet goed weten wie de lachende derde is enals er niks gebeurd nu en iedereen weet wel wat ik bedoel dan zijnjullieover twee jaar nog net zo bezig met als resultaat een lage melkprijs niet geprofiteerd van de goede jaren jammer toch lang leve de ddb o sorrij arie ik zou het niet noemen
Onbekend
ddb aanhanger met oogkleppen,gebruikte ze vroeger ook bij de werk paarden.
Wie kan de langste zin maken?
Onbekend
Ja niet erg slim van Friesland om het als huismerk weg te geven aan AH.
Onbekend
wat is het verschil, 3 cent meer voor gewone weidemelk van FF, of 3 cent meer voor huismerk wweidemelk van AH
Onbekend
Het verschil is dat je je merk te grabbel gooit en volgend jaar haalt AH haar weidemelk mischien wel weer ergens anders.
Onbekend
die kans heb je altijd, het geloof door sommigen hier in merkartikelen lijkt onverzadigbaar. Het valt me wel op dat hier voor zover ik het kan inschatten vooral de Campina-leden nogal negatief zijn over die RFF-AH)weidemelk. North and South op Hollandse bodem ???. Als het ons goed gaat gaat het jullie ook goed (en omgekeerd). Wees toch blij dat het met Nederlandse melk opgevuld wordt, zo wordt DDB, of een zuivelfusie nooit wat met die afgunst en verdeeldheid.

Als ik de rayonadviseur mag geloven is dit het eerste produkt in jaren die zo goedkoop(geen reclame) op markt wordt gezet, dat is de eerste winst al.
Onbekend
Ik ben niet afgunstig hoor , maar ik persoonlijk vind het niet zo'n slim plan.
Onbekend
de samenwerking van RFF en AH, wat voor verpakking het krijgt regelen ze zelf maar. Ik ben benieuwd naar de volgende vergadering. Ik kan me niet voorstellen dat melk onder de AH-vlag niet gepaard gaat met nog wat andere leveringscondities van andere produkten.
Onbekend
hoop ik ook op de eerst volgende vergadering te horen.
Onbekend
die zit arie
we komen nog 6 of 7 cent tekort voor winstarie.j schreef:
>
> En als ikTiny Sanders moet geloven werd er aan de verkoop
> onder huismerk 4 á 5 cent te kort gekomen, krijgt Friesland
> dat nu meer?
Onbekend
waarom zal RFF melk leveren waar ze bij voorbaat al weten dat ze daar verlies op lijden, ik denk dat mede de winst in het complete pakket zit-zal zitten
Onbekend
da's een zwakke uitleg
Onbekend
Dan kom je op hun eigen idee, de ''gezondere melk'' van Campina uit.
Ik dacht dat Campina dat alleen voor de eigen melk wilde, maar daar mag dus ook iedereen aan mee gaan doen. Of lees ik dat nu verkeerd?
Onbekend
Jammer dat Campina er een prestigezaak van maakt. Volgens mij zijn ze gewoon een beetje knorrig dat FF met zo'n eenvoudig plan zoveel aandacht krijgt. Ik begrijp niet dat ze gewoon aansluiten, dan wordt het vanzelf immers zuivelbreed.

Verder vind ik het ronduit dom om zo'n plan verder te willen optuigen met andere eisen die worden genoemd. Iedere consument begrijpt wat weidegang is, en legt vanzelf wel de link met dierenwelzijn en landschapsbeheer. Het gebruik van groene soja zal best te verantwoorden zijn maar niet uit te leggen aan de consument. Nog afgezien van de bureaucratie die je er mee op de hals haalt om al dit onderscheid in goede banen te leiden.

Sjakie en andere Campina leden op dit forum, hier is nog wat werk aan de winkel om jullie cooperatie op andere gedachten te brengen.
Onbekend
Dat zeg je goed, Ruud.
Heb al ff wat gebeld, maar er ligt idd wat oud zeer: vorig jaar is er met RFF en anderen overlegd om iets zoals deze stichting gezamenlijk te gaan oprichten en zo het weide-imago gezamenlijk te exploiteren. Campina is toen afgehaakt omdat het niet erg concreet werd (lees: weinig financiele toezeggingen) en men had het merkmelk-concept als vervanger achter de hand. RFF heeft dit als een soort verraad gezien en dit is hoogstwaarschijnlijk de reden dat men zo enthousiast was om weidemelk onder AH-merk te leveren, gewoon plat gezegd om Campina dwars te zitten. Campina voelt zich nu op haar beurt niet geroepen om een door RFF gestarte aktie voor een paar rotcenten tot een sektorbreed succes te maken.
Kinnesinne ten top dus: niets menselijks is ook coöperatiemedewerkers vreemd. Zelf zou ik liever zien dat er vrede werd gesloten, zodat de belangen van de NL melkveehouder kunnen worden gediend i.pv. die van de afzonderlijke coöperatieleden. Gezien de schamele inhoud van het weidefonds lig ik echter niet erg wakker van de voorlopige weigering van Campina om deel te nemen in de stichting. Laat eerst RFF dus maar eens bewijzen dat maatschappelijke organisaties bereid zijn geld te steken in de weidende koe.
Onbekend
op zich helemaal mee eens, maar het is een goede stap dat er door de consument(d.m.v organisaties) geld ingestopt wordt. Meestal moeten wij dat zelf doen en gaat dat ten koste van de winst of melkprijs. Dat oud zeer, ach .... zou houden ze elkaar ook scherp. Ik heb langzamerhand de indruk dat de leden zich meer druk maken om het weidemelk en/of gezonde melk dan de consument. "Moge beiden partijenhet een financieel daverende sucses laten worden". Laten we het daar maar op houden dan is iedereen tevreden.
Onbekend
Mooi dat we het eens zijn.

Het grijpstuivertje wat de weidende boeren nu wordt voorgehouden, is natuurlijk veel te weinig om boeren te bewegen hun systeem te veranderen. Ik vind het echter wel best zo; bij een hogere inzet van fabriekswege, was het meer een herverdeling van melkgeld geworden en had ik, als niet opstaller, meebetaald aan dit plan.

Nu ligt de bal echter bij de consumenten-, natuur- en milieu- en andere maatschappelijke organisaties, die tot nog toe vrijblijvend met de mond konden belijden dat ze graag een koe in de wei zagen. In het vervolg zal er echter boter bij de vis moeten. De tijd zal leren of dat voldoende gaat gebeuren om het tij te keren.
anonymous_602
Wat heeft Arie hier nou weer mee te maken?
anonymous_821
AH verkoopt al lange tijd geen merkmelk meer, alleen eigen merk.

Aan wie verkocht? Dat zal dan via andere winkelkanalen moeten.
anonymous_821
En als ikTiny Sanders moet geloven werd er aan de verkoop onder huismerk 4 á 5 cent te kort gekomen, krijgt Friesland dat nu meer?
anonymous_821

Campina doet niet mee
Campina zal voorlopig niet participeren in de stichting Weidegang. De zuivelcoöperatie laat weten de komst van de stichting op zich een prima initiatief te vinden, maar vindt dat zij zelf al een initiatief heeft genomen om melk onderscheidend te laten zijn.
”Bovendien passen onze leden al op grote schaal weidegang toe, zowel in Nederland, België als Duitsland”, voegt een woordvoerster van de zui­velonderneming er aan toe. Campina meent dat de doelstelling van de stichting Weidegang aan de magere kant is. ”Het is nu geen nationaal, zuivelbreed initiatief. Het is vooral het commerciële initiatief van één onderneming. We zouden graag zien dat het onderwerp waar de stichting zich op richt breder wordt dan alleen de koe in de wei. Wat ons betreft moet het ook gaan over andere aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”
Campina wijst daarbij op dierenwelzijn, landschapsbeheer en het gebruik van groene soja. Over dergelijke zaken zou de stichting zich wat Campina betreft ook mee bezig moeten houden.

Agr. Dagblad
anonymous_1249
Jij noemt het rff-ah melk. Dat is nu net wat sommigen bedoelen dat je je merk te grabbel gooit. Het is namelijk AH weide melk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN