Nieuw record!

Wij hebben doorgaans een dipje in het vetgehalte in de maand juni, maar nu leveren we al vanaf half april onder onze referentie van 4,408%. Het gehalte van de laatste tank was 4,00%, verbetering van het vorige laagterekord dat op 4,06% stond in juni 2004. Nu al 6.000 kg negatieve vetkorrektie. Gelukkig schommelt het eiwit rond de 3,60%, blijft er nog een beetje melkprijs over, maar de 28 ct wordt niet gehaald .

Gezien de aanvoercijfers levert menig melkveehouder, net zoals wij, spoelwater af?? Wie weet de gehaltes er wel een beetje onder te houden en hoe doet 'ie dat?

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
voldoende structuur in het rantsoen4.32 en3.53
Onbekend
Mooie nauwe gehaltes. Heb zelf in maand mei 4,27% vet en 3,83% eiwit geleverd.
Dag en nacht weiden met 14 kg mais en simpel brokje.
Onbekend
lever aan leerdammer

4.56 vet en 3.67 eiwit en krijg 30,02 cent
voervers gras en 10 kg mais en duurdere brok van de heus
Onbekend
Behoorlijke rijpe mais en in het lange gras 4.30 vet
Onbekend
Mooie verhouding maakt totaal melkgeld hoger door hogere eiwitleverantie binnen quotum. Gefeliciteerd (mits voerkosten minimaal)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , melkveehouder en spoelwater geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0