Weidemelk

Waarom houden toch steeds meer boeren de koeien binnen terwijl weidemelk steeds belangrijker wordt tegenover de consument.Ik denk dat het prijsverschil in de toekomst alleen maar groter wordt. Hoe denken jullie daar over.

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
ik krijg nog niks meer ervoor hoor bij leerdammer
Onbekend
De toekomst begint morgen pas. Als de weidemelk beter betaald gaat worden dan mogen mijn koeien ook weer buiten scharrelen.
Onbekend
Wij zijn ook (nog) fanatiek weider, maar ook dit jaar is het een echt vak;
# Gras is heel vaak te lang of te kort als het zo snel groeit
# Daarom moet je heel vaak maaien en dat is inefficient
# Te warme dagen funest voor hoogproduktieve koeien
# Kortom je hebt een onrustige slecht te plannen bedrijfsvoering en dan komt het weiden zeker in de knel als de bedrijven straks nog groter worden/moeten. Het prijsverschil moet dan veel groter worden willen we dit fraaie beeld in stand houden want een nieuwe boerderij waar 50 ha land om heen ligt wat allemaal 1 week geleden gemaaid is vind ik ook zo saai als....

Vlgs mij mag iets moois ook wat kosten want het verschil tussen een Golf cabrio en een "gewone "is ook groter dan € 50,-

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk en weidemelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN