Leerdammer 5 cent erbij

4 cent was door mij dus te laag ingeschat, volgens onderstaand artikel uit het AGD is het 5 cent.


nieuws
Melkprijs Campina met ruim 5 euro omhoog
05 okt 2007 18:33


Campina heeft de voorschotprijs opnieuw verhoogd.

De zuivelco?atie betaalt de veehouders voor de melk die vorige maand werd geleverd ruim 5 euro per 100 kilo meer dan in augustus.

Inclusief btw ontvangen de veehouders € 43,80 per 100 kilo uitgaande van de gemiddelde gehaltes van Campina. Ten opzichte van vorig jaar betekent dat een prijsstijging van bijna 40 procent.

De prijsstijging is voor een belangrijk deel het gevolg van de eiwitprijs die Campina drastisch verhoogde. Per kilo vet betaalt de onderneming nu € 8,54 inclusief btw. Dat was in augustus nog € 7,32. "De sterke stijging van de eiwitprijs wordt mede ingegeven door de stijging van de kaasprijzen en de aanhoudend positieve ontwikkeling van de opbrengsten van ingredi?en", is de verklaring van Campina.

Het zuivelconcern heeft de vetprijs ongewijzigd gelaten. Het gevolg daarvan is dat Campina nu 2,5 maal zo veel betaalt voor het eiwit in de melk dan voor het vet. In juli was de verhouding vet:eiwit nog 1:1,9.

De toename van 5 euro is verder te danken aan het feit dat de gehalten bij Campina in september hoger liggen dan in augustus. In het melkprijzenonderzoek van deze krant waarbij gehaltes van 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit de uitgangspunten zijn, ligt de gemiddelde Campina-melkprijs tussen januari en september inmiddels bijna 3 euro hoger dan vorig jaar.

Ook Bel Leerdammer heeft de voorschotprijs voor september flink verhoogd. De kaasproducent betaalt in september eveneens 5 euro per 100 kilo meer dan in augustus. Bel Leerdammer kondigde onlangs aan zich bij de vaststelling van de melkprijs niet langer te laten leiden door een aantal bepaalde concurrerende melkverwerkers. Het bedrijf houdt in het vervolg uitsluitend de melkprijs van Cono Kaasmakers in het vizier.


Bron: agrarisch dagblad auteur: Ren?an Buitenen

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
zo simpel is dat niet een melkprijs juist voorspellen.
Onbekend
Dat is toch weer een lekkere verhoging, lijkt tenminste ergens op.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , campina , cono , zuivelconcern , leerdammer , btw , bel leerdammer en cono kaasmakers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0