Thieme 2

Deze week zag ik Marianne Thieme (van Het Front van Agressieve Vegetari?) bij theater Tuschinski arriveren, en dat in een wolk van giftige gassen die haar afschrikwekkende Hummer uitblies. Marianne was in Amsterdam voor de premi? van haar klimaatfilm Meat the Truth. Leunend op de slogan ’een vegetari?in een Hummer is nog altijd beter voor het milieu dan een vleeseter op de fiets’ onthulde la Thieme dat een koe veel erger is voor het milieu dan vier auto’s bij elkaar.
De koe laat namelijk veel windjes en boeren die de ijskap bedreigen. De boodschap is duidelijk: laat de fiets en het vlees staan en pak gerust als bekeerde vegetari?je slurpende bak. Zo krijg je nog weer eens een spannende Elfstedentocht. Maar probeer dan een Elfstedentocht op brandnetelsoep te rijden in een omgeving waar weilanden verdwenen zijn om de garages, parkings en 15-baanswegen van fanatieke vegetari? mogelijk te maken.

Wat Thieme in haar filmpje ook niet vertelt, is dat er zonder koeien geen enorme oppervlakte graslanden meer zijn die juist grote hoeveelheden CO2 vasthouden. Bovendien zijn koeien een noodzakelijk kwaad die miljoenen mensen in staat stellen met een gevulde maag rechtop te staan. In de koe hoef je geen fossiele brandstof te gieten om vervolgens twee uur per dag in de file te staan. In feite interesseert het klimaat Marianne en de haren geen snars. Deze hypocriete missionarissen met vieze bijbedoelingen hebben maar ? doel: de vleeseters evangeliseren en Nederland weer aan de spruitjes krijgen. Het begint met de aanbeveling om ? dag per week geen vlees te eten, maar liefst drie of meer. Totdat de inquisitie van Het Front sterk genoeg zal zijn om elk bord in het land om zes uur te inspecteren, zodat het algeheel vleesverbod streng gerespecteerd wordt. Ik chargeer omdat het mijn beroep is, maar maak me tegelijkertijd geen enkele illusie: voor Het Front van Doorgeschoten Menselijke Herkauwers van Thieme zijn vleeseters wat moslims zijn voor Gekke Geert. Hoewel ik me diep beledigd voel door haar film ben ik ook weer geen fundamentalist. Een of twee dagen per week vis eten (kijk uit want vis is ook een dierlijk organisme dat straks door de brandnetel-taliban verboden zal worden) is bij ons gewoon. En dat 60 procent van het geproduceerde vlees voor de export bestemd is, keur ik ook al jaren af. Maar genoeg is genoeg! Ik roep het maatschappelijke veld op om zich tegen Het Kwaad en de Thiemering van onze culinaire traditie te verweren. Zonder boerende en scheetjes latende koeien ook geen melk meer. Geen Camembert en Old Amsterdam. Geen quiches en soft ijs. Geen grasboter en cr? fra?e. Weg Gorgonzola en weg Sauce Hollandaise. D? ochtendpap en d? slagroompuntjes. Wij, gematigde vleeseters, gaan eindelijk onze hoektanden laten zien. De koe en haar weiland zijn al eeuwen het fundament van onze Leitkultur waar we graag vreedzaam langs fietsen. En voor de brandnetel-taliban van Thieme hebben we maar ? boodschap: no passaran!

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
heldere boerentaal!

Een koe heeft 4 magen en is in staat ruwe celstof aftebreken, daar maakt zij energie van in de vorm van melk, vlees en mest .
Melk en vlees is voedsel voor mens en dier
Mest is voedsel voor planten
wat overblijft is methaan een onschuldig gas dat in de ozon verbindingen aangaat.

in vergelijking met Mariane Thieme , produceert een koe net zoveel schadelijke gassen als 4 auto s

Maar zij vergeet dat auto's alleen fosielle brandstoffen verbranden die miljoenen jaren geleden zijn gevormd, verder is een auto slechts een vervoermiddel die wij mensen hebben ontworpen , om niet meer van paard en wagen afhankelijk te zijn.

Wanneer er wordt besloten massaal geen vlees meer te eten , moet men naar een vervanger zoeken , juist plantaardig voedsel . Dit groeit slechts alleen door bemesting in de vorm van dierlijke mest of kunstmest ..
Kunstmest is schadelijker voor onze planeet dan alle auto's vliegtuigen en transport samen.... denk daar is over

Conclusie ; vegetarisch eten is slecht voor het milieu , en helpt de voedselschaarste.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , export , koe , boter , CO2 , klimaat , giftige gassen en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0