Het is tijd voor verandering

<b>Een ingezonden bericht van Stef Beunk:</b>

1) Twee jaar geleden geloofde niemand dat gerenommeerde banken falliet kunnen gaan en dat de overheid hen te hulp moet komen

2) Een jaar geleden geloofde niemand dat een zwarte man (vader is zwart, moeder is blank) president van de Verenigde Staten kan worden

3) Tot voor kort geloofde niemand dat Fleckvieh een belangrijke rol in de moderne melkveehouderij gaat spelen. Het is tijd voor verandering en Fleckvieh gaat daar voor zorgen. Zorg dat je er op tijd bij bent.

Met vriendelijke groeten van,

Stef Beunk.

Bavarian Fleckvieh Genetics

KI Munchen-Grub

tel./fax: 0544-482306

mobiel: 06-514 900 52

e-mail: beunk@chello.nl

internet: <a href=fleckviehkoeien.nl/ target=0>www.fleckviehkoeien.nl</a>

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="

&hl=nl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="

&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
<b>Video gemaakt op de beurs in Hardenberg</b>

Deel dit topic

Reacties

paul1
niemand geloofd dat ik volgende maand de staatsloterij win.............
Onbekend
.....en de meeste dromen (hypes) zijn bedrog......
anonymous_764
change...
word je mee doodgegooid momenteel
ben kotsmisselijk van de kranten/tv en radio
alleen mr. obama komt aan bod, mij een beetje veel te veel

wat betreft fleckvieh:
ik ga het ook maar eens proberen met een paar koeien
change...
Onbekend
Ik ben blij dat mijn vat vol zit met fleckvieh en trekt nu al een half jaar alleen maar fleckies die wel erg makkelijk ter wereld komen! Anders mis ik de boot.
anonymous_78
ja maar jou toos word gesponsort door die mannen ,dus dit moet wel uit jou mond komen .
anonymous_137
Wij hebben er ook eens 5 geprobeerd, als je hf gewent bent, moet ik zeggen dat er weinig aan te sturen is, ze zijn ijzersterk en doen percies wat ze zelf willen, ik kon er niet aan wennen dus ze zijn al weer weg.
arjo de tijger
het is allemaal een storm in glas water.
Onbekend
tjonge jonge

tis net MC Donalds reclame....

als t hier staat moet ik ovewrstag gaan?
sorry tegenovergestelde is wel bereikt hiermee
Onbekend
Bedrijfseconomisch is het voor de meeste melkveebedrijven zeer interessant om te kruisen met een dubbeldoelras (holsteins zijn veel te gevoelig geworden voor van alles en nog wat).
Maar als je dat doet, kies dan niet voor Fleckvieh. Het zijn leuke vleeskoeien, maar melkproductie lever je met Fleckvieh echt veel te veel in.

Wil je kruisen met een ander ras kies dan voor Brown Swiss of Montbeliarde. Deze twee rassen hebben in de beroemde Californische kruisingsproef laten zien dat je er kruisingsdieren mee kunt fokken die veel melk geven én zeer robuust zijn.
Onbekend
Het belangrijkste is je fokprogramma, Er is in de hf wereld voldoende keus. In de voorgaande jaren is er veel te veel gekeken naar het inet en is men de koe vergeten. Kijk bv eens naar een klein ki tje KI-Kampen. Vorig jaar op de open dag had men er een goede selectie staan van echte boeren koeien van verschillende stieren. Volgens mij hoef je er dan niet allerlei rassen erbij te halen om een goed eindproduct te krijgen.
Onbekend
Mee eens...... dat gezever van, HF kunnen niks hebben of wat dan ook, onjuist!!!!! Jarenlang op die inet staren dat is funest geweest. Basis is de koe, en niet de inet! Resulteert in spijkerharde HF koeien bij ons!
Onbekend
Die opmerkingen over spijkerharde HF-koeien verhouden zich niet tot alle verhalen die ik op dit forum lees over probemen met en preventie van melkziekte, lebmaagverdraaiingen, slepende melkziekte, mastitis en klauwproblemen.... Kennelijk gaat er met die HF-koeien toch nog wel regelmatig eens iets mis...
Onbekend
Die verhouding is ook niet geheel onwaarschijnlijk. De grootste fokkerijorganisatie heeft in het verleden altijd puur op inet gefokt en de koe vergeten, dan is het ook niet zo verwonderlijk dat je daar de meeste problemen zult aantreffen. Je ziet dan ook dat er onder die boeren veel naar andere rassen wordt gekeken.
Moet je eens in Italie gaan kijken hou daar de koeien worden gehoudenen hoe de koeien daar zijn. En niet te vergeten Isreal, daar komen bedrijfsproducties voor van 13-14000 kg melk per koe.
Dus we kunnen hier nog wat inhalen.
Onbekend
Het is tijd voor verandering.

Dat dachten ook de twee Marokkaanse jongemannen die gisteren voor me reden op de A1. Een grote politiecontrole dwong ons te stoppen. Een politieagent liep naar de auto met de twee Marokkanen die hun raampje omlaag draaiden. "We zijn op zoek naar twee serie-verkrachters", zei de politieman. Het portierraampje ging weer omhoog. Een halve minuut lang zag ik de twee Marokkanen druk tegen elkaar praten.
Toen draaiden ze het raampje weer omlaag. De chauffeur zei tegen de politieman: "Ok. We doen het..."
jeroen groot
Lelijke koeien en levenslang vaarzenlijsten. Vervelend mak, zuigen, ideaal dat inkruisen. Grote stal, kleine melktank.
Onbekend
Zo is het....ik doe niet mee aan de hype......

Je kunt super harde degelijke hf koeien fokken... maar na,bij sommige, jarenlange inet fokkerij, moet nu zonodig het roer hardhandig om, succes!!! maar over aantal jaren niet komen klagen dat je geen melk meer onder de koeien hebt
Grasbaal
Tijdens onze studiereis in Italie, zijn we ook op een bedrijf geweest die de meeste vaarzen aankoopt en af en toe ook wel eens iets anders wil proberen. Er liepen vooral zwartbonte Holsteins die hij regelmatig in Duitsland kocht, Yersey's , Monteblaire , Noorse Roodbonten en misschien ook wel Brown Swiss (ben ik vergeten).

<object width="400" height="300"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="[vimeo.com]; /><embed src="[vimeo.com]; type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="400" height="300"></embed></object><br /><a href="
http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=2162948&server=vimeo.com&fullscreen=1
">Bezoek Melkveebedrijf 4</a> from <a href="[vimeo.com] Scholten</a> on <a href="[vimeo.com">Vimeo<];


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 08/11/2008 20:44 door Co Scholten.
Wimsumar
Een hoop herrie met al die ventilatoren.
Onbekend
En de stierkalveren van de yersey's waren geen lang leven beschoren
Onbekend
de F1's is prima als je ze op melkrijke zwarbonte koeien kruist, maar wanneer je doorkruist richting fleckvieh, dan moet je waarschijnlijk erg veel eiwit voeren om er veel melk uit te krijgen. Lijken me prima koeien voor de bio boer die volledig op gras/klaver draait.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , fleckvieh , overheid en stef beunk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1