De eerste pratende melkstal - Video

Een spreekstem die waarschuwt tijdens het melken. Jan Prins en Yde Wierda vinden het na een week al ideaal. Het fusiebedrijf geniet van de enorme stap voorwaarts die ze met de 36-stands buitenmelker van GEAWestfalia hebben gemaakt. Bekijk de onderstaande video om het inclusief geluid te zien.

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="[fpdownload.macromedia.com]; width="480" height="360" id="player" align="middle"><param name="allowScriptAccess" value="always" /><param name="movie" value="[www.landbouwfilmpjes.nl]; /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><param name="width" value="480" /><param name="height" value="360" /><param name="scale" value="noscale" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><embed src="[www.landbouwfilmpjes.nl]; quality="high" bgcolor="#000000" height="360" width="480" name="player" align="middle" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" scale="noscale" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="[www.macromedia.com];

Computergeluid schalt door de grote draaimelkstal: Jan Prins uit Damwoude (Fr.) gaat melken en zet de computer aan. Het plasmascherm bij de melkersstand in de 36-stands buitenmelker is voorzien van DPVoice. Een spreekstem, vergelijkbaar met de TomTom in de auto, geeft aanwijzingen bij het melken. Jan Prins en zijn compagnon Yde Wierda zijn de eersten in Nederland die met de allermodernste Nederlandstalige versie van het GEAWestfalia managementprogramma werken. Ze hebben een ‘pratende melkstal’. Vertegenwoordiger Marinus Slootweg van GEAWestFaliaSurge Nederland heeft de spreekstem geïnstalleerd en constateert tevreden dat het werkt: Jan Prins en Yde Wierda hoeven tijdens het melken niet meer constant achterom te kijken op het plasmascherm om geattendeerd te worden op attentiekoeien.

Lees hier het hele artikel uit de MelkveeMagazine (2,6M:[www.agrio.nl]

Bron: Melkvee Magazine

Deel dit topic

Reacties

Onbekend
Liever een achtergrondmuziekje dan zo`n vent die je de hele tijd wat verteld.(mischien dat een vrouwen stem het wat beter doet.)
Onbekend
Ik heb in 2000/2001 in Australie gewerkt, daar hadden we toen ook zo'n computer stem
die de koeien voor je telde enzo! Werkt op zich wel lekker bij zo'n lange rij koeien!
Grasbaal
Hieronder de video van de Dairymaster 2*22 Swingover met daarbij ook een ondersteunende computerstem:

<embed id="VideoPlayback" src="
video.google.nl/googleplayer.swf/…
style="width:400px;height:326px" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always" type="application/x-shockwave-flash"> </embed>

Hier het prikbord item over deze melkstal:[melkquotum.startpagina.nl]
casev
bied volgens mij weinig meerwaardebovende waarschuwingslampjes die ik nu heb.Kan je toch beter de radio ophebben
Wimsumar
Dat lijkt me niks, daar kun je niet lekker ontspannen bij werken. Als koeien met bijvoorbeeld te weinig productie of verhoogde activiteit (tochtigheid)automatisch worden afgezonderd is prima maar daar kun je later aan de hand van een attentielijst ook in alle rust bij langs gaan. Voor mij Arrow Classic Rock daar word ik blij van!
Wimsumar
Beste Paul: Ja, luisteren, dan zeg je: melk morgenochtend de koeien even voor me.
paul1
kan deze melkstal naast praten ook luisteren ?
paul1
inderdaad, een zwoele vrouwenstem, maar dat leid wel een beetje af van het melken.
hookwood
Klopt, maar de DM praat alleen engels?
anonymous_763
Eerste pratende melkstal??

Dairy master is al een oude bekende met dit systeem van het vermelden van koeien en waarschuwen melker. Westfalia heeft hier daarom een titel boven staan die de lading niet dekt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , koeien , melken , melkvee , melkstal , westfalia en melkveemagazine geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0